По какъв начин да докажем необходимите парични ср.пред имми?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
Independent
Мнения: 1723
Регистриран на: Пет Сеп 24, 2004 8:03 am
Местоположение: Montreal, QC

Мнение от Independent »

Струва ми се, че всички забравяте една много важна подробност. А тя е, че не е нужно да се вкарва цялата сума в кеш. Единственото, което е необходимо, е банкова референция с прясна дата, която да доказва, че имате необходимите пари в наличност. По мое мнение 1000 долара в кеш и още толкова са предостатъчни от практическа гледна точка - да се плати до квартирата, да се плати първия наем, да се накупят липсващи домакински пособия И да се отвори местна банкова сметка. След като се направи това последното, каквото не е донесено физически, ще пристигне електронно от едната сметка в другата (ако все още го има, щото всички знаем как се вадят банкови извлечения).
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
Marto
Мнения: 4042
Регистриран на: Вто Юни 28, 2005 5:24 am
Местоположение: Edmonton, AB

Мнение от Marto »

speedy написа: И какво ще стане, ако пресният имигрант няма доказателства за пари черно на бяло и не може да задоволи служителя? Ще тръгне да търси адвокат на летището?
И да го намери, с кво ше му плати?
Linko
Напуснал форума
Мнения: 4846
Регистриран на: Вто Яну 13, 2004 3:36 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Подробността е, че законовото изискване е да докажеш, че ще можеш да осигуриш финасово собствените си и на членовете на семейството ти за които си отговорен жизнени нужди. Но как става това никъде не е изрично посочено. Във всеки случай не е само и единствено с показване на определени финансови средства, това е несериозно. Защто тези средства могат да бъдат проиграни на хазарт още на следващата вечер и тогава какво? Та посочените минимални суми са по-скоро пожелателни, отколкото безусловно задължителни и доказващи това дето се изисква в закона. Това е и едно от основанията да смея да твърдя, че никой няма да бъде върнат от границата ако носи по-малка сума.
А кой как си представя нещата и кого ще търси на границата при дадена ситуация си е въпрос на лично виждане, интелект, манталитет и т.н. Някои може просто да ревнат за майка си. :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Hullman
Мнения: 649
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от Hullman »

Абе недейте да лъжете хората.
Кой в Канада има доверие на банка от БГ или от източна Европа.
Като депозирате един поименен чек издаден от БГ банка тук в Канада го държат месец-два преди да ви платят парите ( за разлка ако е от Канадска банка ви дават прите веднага ) Защо го държат един месец. Отговора е щото нямат доверие на банки от БГ. Хората тук искат първо да си вземат парите от БГ банката и чак тогава да ви платят на вас.

Подобен е случая ако ви копират дебитната карта и парите са изтеглени от машина в БГ.
Ако беше станало в Канада имате огромен шанс да ви върнат парите които са изтеглени неправомерно. Познавам човек на който това му се е случило в БГ и нищо не получи като обещетение просто поради факта че става там а не тук.
Що не го обещетиха човека? Пак по същата причина. Нямат доверие на банки от източна Европа.
Разберете че имиграциония служител има правото да ви върне акп прецени че не разполагате с достатъчно финансови средства или се усъмни че ще бъдат трансферирани на по късен етап в Канада а аргументи като този на Линко че парите може да бъдат проиграни в казино на другия ден са просто смешни.
Проиграйте ги където искате, важното е че на литището при влизането сте ги имали и с това се изчерпва работата на имиграционите.
После ставате проблем на социалните служби а не на имиграционите.
Ще има да изпишете доста обяснения как и къде точно ги проиграхте да не говорим че по казината всеки квадратен сантиметър се записва с камери и тези записи се пазят доста дълго време.
Не вярно и че с 1000 $ ще се справите в началото.
Който ще идва с 1000 $ да търси Линко и Индипендант да им помагат, посрещат и намират квартира с тези пари.
Жени
Мнения: 1120
Регистриран на: Чет Фев 15, 2007 5:11 pm
Местоположение: Торонто

Мнение от Жени »

Hullman написа:....Разберете че имиграциония служител има правото да ви върне акп прецени че не разполагате с достатъчно финансови средства или се усъмни че ще бъдат трансферирани на по късен етап в Канада.....
Може и да има право да ви върне, в което дълбоко се съмнявам, защото служителят, с когото ще се срещнете, няма право да кихне без да докладва на шефа си, а шефа му на своя шеф и т.н, Та да ви върнат за тях изобщо не е приятно занимание! И никой няма право да ви задължава да си носите парите в джоба в крайна сметка! 8)

Най-цивилизованият начин за трансфер на пари си остава от сметка в сметка и при положение, че със стъпването на канадска земя няма как да имаме сметка, е нормално парите ни да пристигат след нас! :wink:
pantata
Мнения: 547
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 10:33 pm
Местоположение: Oakville, Canada

Мнение от pantata »

Hullman написа: Кой в Канада има доверие на банка от БГ или от източна Европа.
Като депозирате един поименен чек издаден от БГ банка тук в Канада го държат месец-два преди да ви платят парите ( за разлка ако е от Канадска банка ви дават прите веднага ) Защо го държат един месец. Отговора е щото нямат доверие на банки от БГ. Хората тук искат първо да си вземат парите от БГ банката и чак тогава да ви платят на вас.
на мен в TD ми задържаха чек издаден от английска банка 4 седмици... накрая го бяха и загубили, та ходих в банката да се разправяме..
Everyone should believe in something -
I believe I'll have another drink.
Hullman
Мнения: 649
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от Hullman »

Към Жени
Това което ви казва pantata е наълно реално и възможно да се случи и се случва доста често със задържане на парите.
Към Жени
Най-цивилизованият начин за трансфер на пари си остава от сметка в сметка и при положение, че със стъпването на канадска земя няма как да имаме сметка, е нормално парите ни да пристигат след нас!
Жени ти в кой свят живееш? Ти мислиш ли че имиграционите нямат статистики за каквото и да е било?
Нека ти кажа че всеки трансфер до Канада от чужбина за над 10 000 КАД се регистрира в специална институция.
Записва се име на получател, име на изпращач, държава от която идва трансфера, банка от която идва, и банка в Канада в която идват парите.

Сега нека ти кажа че от 50 000 БГ имигранти сигурно по малко от 1 % са получили някога от БГ такива трансфери а в същото време 50 % от БГ имигрантите са били някога или са в момента на социал.
При такава статистика ти би ли имала много доверие на Бг имигранти обещаващи бъдещи трансфери и размахвайки някакви разпечатки от сметки в БГ банки?
Аз и доста трезво мислещи хора включително и имиграциони служители не биха вярвали на някой който виждат за първи път след като виждат ясно с очите си че е реалността е друга.
Тази реалност е написана от Канадската статистика която е получила инфо от социалните служби и тази Канадска институция която се занимава с трансферите.

[/quote]
Аватар
ZanzibarHero
Мнения: 819
Регистриран на: Съб Ное 17, 2007 8:55 pm

Мнение от ZanzibarHero »

Аз и доста трезво мислещи хора включително и имиграциони служители не биха вярвали на някой който виждат за първи път след като виждат ясно с очите си че е реалността е друга.
Те - имиграционите служители - били големи "неверници" ...

Че то, при този пътнико-поток по Канадските летища, надали виждат някой познат за цялата смяна, че да му имат доверие и спокойно да му "забият" един-два печата?!

Личното ми мнение:

1/2 от исканата сума е достатъчна за да влезеш в страната и да оцелееш 2-3 месеца. Когато заминавах от БГ най-добрият начин бе да я вкарам кеш - US и CAD. Всички други методи не работеха. Канадските долари бяха - около 300-500 - достатъчни за първите дни.

Ако тази 1/2 надхвърля изискуемият за декларация лимит - декларираш и готово - Welcome in Canada!!!!
Последно промяна от ZanzibarHero на Сря Яну 07, 2009 11:16 pm, променено общо 1 път.
Жени
Мнения: 1120
Регистриран на: Чет Фев 15, 2007 5:11 pm
Местоположение: Торонто

Мнение от Жени »

Hullman написа:......При такава статистика ти би ли имала много доверие на Бг имигранти обещаващи бъдещи трансфери и размахвайки някакви разпечатки от сметки в БГ банки?....
Ами то по същата логика какво доверие ще имаш на БГ имигрант, размахващ необходимата сума в банкноти, които е взел на заем от брат си и след като стъпи в Канада му ги праща обратно? :wink:
Hullman
Мнения: 649
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от Hullman »

ZanzibarHero написа:
да му "забият" един-два печата?!

Хич не им се церемонят на новите имигранти.
Не черни печати им забиват и ги връщат а даже ги стрелят с пистолети пускащи ток ако много знаят и буйстват и повишават тон.
Спомнете си случая с поляка само преди година във Ванкувър който идвал за първи път като нов спонсориран имигрант и то от майка си която живеела там.
Ама понеже буйствал и крещял само след 20 секунди от пристигането на полицаите без много да му се обясняват му пуснаха по силен ток от който поляка взее че умря. След това го изкараха че заплашвал реда, сигурноста на полицаи, служители и пътници в транзитна зала докато чакал срещата си имиграционите в която няма как да е въоражен понеже вече е проверяван преди да се качи на самолета.
Извиниха се на майката от кумова срама и с това се размина на канадските служители на летището. А човека само се жалваше на по висок тон на полски език ( после се оказа че друг език не знаел ) че имиграционте много се бавили и се притеснвал че посрещачите му може и да не го дочакат ако се забави там 2-3 часа.
Та на вас ли ще ви се церемонят да ви качат на самолета обратно за БГ нещо доста по леко от това да ви пуснат ток през тялото от който може и да умрете преди да влезете в Канада.
CFS 801

Мнение от CFS 801 »

Според мен страната след масовия отлив на стари имигранти толкова е зажадняла за свежа имигрантска плът ,че и с 500 долара на калпак да влезете няма да ви върнат.За справка преди 10 тина години процедурата за имиграция в Кебек отнемаше 2-3 години ,а сега като чета подписите на новите мераклии виждам ,че и година е много.
Отчитайки тоя факт си давам мнението -не се притеснявайте ,щом са похарчили толкова пари да ви докарат до границата ,няма резон да ви върнат и да им излезе евтино.
С почит. :wink:
Аватар
7George
Мнения: 9660
Регистриран на: Съб Яну 21, 2006 12:42 pm
Местоположение: Calgary

Мнение от 7George »

Най-добре е, кайметата да се подават от джобовете, иначе ще ви задават въпроси. :wink: То си го пише на сайта, ама ви звучи невероятно сигурно:
How much money should you bring?

Find out how much it costs to live where you are planning to settle in Canada.

Bring as much money as possible to make moving and finding a home in Canada easier.
Disclosure of funds

If you are carrying more than C$10,000, tell a Canadian official when you arrive in Canada. If you do not tell an official, you may be fined or put in prison. These funds could be in the form of:

* cash
* securities in bearer form (for example, stocks, bonds, debentures, treasury bills) or
* negotiable instruments in bearer form (for example, bankers’ drafts, cheques, travellers’ cheques or money orders).
Embrace your climate change!
Hullman
Мнения: 649
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от Hullman »

* negotiable instruments in bearer form (for example, bankers’ drafts, cheques, travellers’ cheques or money orders).
Всички тези финансови инструменти от горния постинг Хълман ги предлага без допълнителни такси на новите имигранти издадени от Канадска банка, платими на тяхно име, държащи ги в ръката си при влизане в Канада.
Лесни за проверяване от имиграционите на летището в самата Канадска банка 24 часа в денонощието, лесни за депозране в новат сметка и гарантиран бърз достъп до парите.:)
Хълман също може да ви ги превърне веднага в кеш само срещу един ваш подпис на обратната страна на тези финансови инструменти.
yassen28
Мнения: 37
Регистриран на: Вто Окт 16, 2007 4:14 pm

Мнение от yassen28 »

7George написа:
If you are carrying more than C$10,000, tell a Canadian official when you arrive in Canada. If you do not tell an official, you may be fined or put in prison. These funds could be in the form of:

* cash
* securities in bearer form (for example, stocks, bonds, debentures, treasury bills) or
* negotiable instruments in bearer form (for example, bankers’ drafts, cheques, travellers’ cheques or money orders).
[/quote]
Тези 10 000 канадски долара са на човек или на семейство ?
Linko
Напуснал форума
Мнения: 4846
Регистриран на: Вто Яну 13, 2004 3:36 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Браво, Hullman, браво, в тази тема надмина себе си!!! :thumbsup: :haplio:
Досега плашеше хората, че ще им задържат парите някъде за неопределено време, а вечне почна да ги плашиш и че може да изгубят живота си.
И всичко това само защото не изпращат паричките си на теб, в твоята банков сметка.
Неам думи. :shock: :freak: :nut:
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Публикувай отговор