Socilani pomoshti i Employment Insurance

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
bliasaka
Блясъчко Мечтателник
Мнения: 350
Регистриран на: Пон Авг 04, 2003 1:20 pm
Местоположение: Canada

Socilani pomoshti i Employment Insurance

Мнение от bliasaka »

Imate li predstava kak tochno se procedira,kogato chovek zakasa i se naloji da poluchava socialni pomoshti?Kade tochno triabva da se otide,kakvo da se kaje,sled kolko vreme imash zakonno pravo da poluchavash pomoshti i izobshto vsichko neobhodimo kato info.
Kakva e ideata na Employment Insurance i koga chovek moje da vazpolzva ot neia?Triabva li da si rabotil predi tova ili mojesh vednaga da se vazpolzvash ot neia?
Blagodaria predvaritelno na vsichki za otgovorite.
Аватар
Koko
Мнения: 8033
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: Socilani pomoshti i Employment Insurance

Мнение от Koko »

Социалната политика, включително помощите за безработни, зависи от провинцията в която се намираш. Каква е социалната политика на провинция Манитоба просто нямам идея, но бих те посъветвал да започнеш оттук:

http://www.mb.hrdc-drhc.gc.ca/menu/home.shtml

Може би е най-добре да отидеш до някой от офисите по човешки ресурси (HRDC) лично и да питаш там на място за повече подробности.
Аватар
No667
Мнения: 806
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 3:33 pm
Местоположение: Winnipeg,MANITOBA

HRDC

Мнение от No667 »

Abe tuka v Winnipeg v HRDC bachka edin indiec s chalna ili turban,ne znam kak se naricha i ne si dava mnogo zor da obezniava,pri nego s Bliasaka si pusnahme pri nego za SIN nomera,a inache moje da se polzva komputer Free i da si razpechatvash na printera dokumenti Free,kakto i na kopirna mashina da si gi snimash.
HRDC li se zanimavat sas socialnite ?
Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/

Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/


-------------------------------------------------------
Аватар
Koko
Мнения: 8033
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: HRDC

Мнение от Koko »

No667 написа:Abe tuka v Winnipeg v HRDC bachka edin indiec s chalna ili turban,ne znam kak se naricha i ne si dava mnogo zor da obezniava,pri nego s Bliasaka si pusnahme pri nego za SIN nomera,a inache moje da se polzva komputer Free i da si razpechatvash na printera dokumenti Free,kakto i na kopirna mashina da si gi snimash.
HRDC li se zanimavat sas socialnite ?
Не, HRDC не би трябвало да се занимава директно със социалните, но в тяхните офиси има всякаква информация, там би трябвало да знаят къде да отидете и какво да направите.
Друго което можете да направите е да потърсите в някой телефонен указател частта Government Blue Pages - обикновенно се намира в края на указателя, там търсете телефона на Social Services или Social Assistance. Като се обадите на посочения телефон също би трябвало да получите достатъчно информация.
Все пак имайте предвид че социалната помощ не я дават ей така - мисля че имаше някакво изискване да сте живяли в Канада поне 6 месеца, но как стоят точно нещата за Манитоба не съм сигурен, затова е най-добре да се пита, но едва ли ще имате голям шанс за социал при положение че сте в Канада съвсем отскоро.
kikivc
Мнения: 41
Регистриран на: Вто Авг 05, 2003 11:19 am
Местоположение: winterpeg, MB :)

re

Мнение от kikivc »

ami vmesto da pusjkash postingi tuka
po dobre vzemi mi se obadi i shte te zakaram do ofisa kadeto se zanimavat s teya neshta
namira se v blizo do empaera
jivota e prekrasen:)))))))
Аватар
VanBC
Модератор
Мнения: 2582
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 7:27 pm
Местоположение: Vancouver, BC

Re: Socilani pomoshti i Employment Insurance

Мнение от VanBC »

bliasaka написа:Imate li predstava kak tochno se procedira,kogato chovek zakasa i se naloji da poluchava socialni pomoshti?Kade tochno triabva da se otide,kakvo da se kaje,sled kolko vreme imash zakonno pravo da poluchavash pomoshti i izobshto vsichko neobhodimo kato info.
Kakva e ideata na Employment Insurance i koga chovek moje da vazpolzva ot neia?Triabva li da si rabotil predi tova ili mojesh vednaga da se vazpolzvash ot neia?
Blagodaria predvaritelno na vsichki za otgovorite.
За да получаваш Employment Insurance, трябва първо да си работил известно време (за новопристигнали минимума е около 9 месеца) и да си плащал EI вноски. Колко пари ще ти плащат и за колко време, зависи от това колко време си работил и каква ти е била заплатата - максимума е 1500 долара на месец, максимум до 9 месеца.
ian
Мнения: 62
Регистриран на: Сря Юли 30, 2003 2:43 am

Мнение от ian »

Znachi i tam sistemata e kato v BG, samo che tuka maksimuma e 130 leva
todor73
Мнения: 1524
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 1:51 am
Местоположение: Квебек

Мнение от todor73 »

За да получаваш Employment Insurance, трябва първо да си работил известно време (за новопристигнали минимума е около 9 месеца) и да си плащал EI вноски. Колко пари ще ти плащат и за колко време, зависи от това колко време си работил и каква ти е била заплатата - максимума е 1500 долара на месец, максимум до 9 месеca.
otkloniavash se ot temata i gi zablujdavash vanc. tova e za chomaga taka mu vikat tuka v quebec horata pitat za chist social ot 537cad. na mesec.
social se poluchava i spored zavisi po porincip dokajesh li che niamash pari da jiveesh ti davat nezavisimo che ne sa minali pqrvite 3m.za quebec ili 6m. za ostanalata chastna canada. to za tova se vodi soc. dqrjava zastoto osiguriava min. existance na vseki. taka che smelo na sociala to ste e sramota da doidesh v canada i da ne vzemesh social pone za edin mesec. pochti kato da idesh do rim, i da ne vidish papata kakto imashe edin laf.
Joreto
Мнения: 13
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 1:15 pm
Местоположение: Toronto

Мнение от Joreto »

Гледам и се шашкам. Значи според вас HRDC работят нещо. Аз пък останах с обратното впечатление. Те там са на абонамент за заплати.
Имах неблагоразумието да отида и да търся некаква помощ за намиране на работа. Мама мия.................
От това което ми дадоха за напътствия само си губих времето.
Не разчитайте на накива измислени организации. Това е заблуда.
:shock:
Аватар
VanBC
Модератор
Мнения: 2582
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 7:27 pm
Местоположение: Vancouver, BC

Мнение от VanBC »

todor73 написа:otkloniavash se ot temata i gi zablujdavash vanc. tova e za chomaga taka mu vikat tuka v quebec horata pitat za chist social ot 537cad. na mesec...
Тошко, прочети още веднъж заглавието и съдържанието на въпроса пуснат от bliasaka. Човека пита и за социалните помощи, и за Employment Insurance. За социалните вече му бяха отговорили, затова аз писах само за Employment Insurance. Ако ти не правиш разлика между Employment Insurance и социални помощи, то проблемът си е изцяло твой ...
Заключено