Само за Емигранти !!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.

Искате ли отделяне на Кебек от Канада ?!?

ДА
22
35%
НЕ
41
65%

Общо гласове: 63
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Па и аз да мизерствах в Канада пак никога не бих се върнал в България (или поне не бих имал такова намерение, щото думата "никога" по принцип не се използва никога), кво от тва ???
Секи си е господар на к**а ...
:beer: :beer: :beer:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

becks написа:
krimon написа: Кога дойде в Канада, кога стана канадец, кога започна да решаваш и осъждаш вътрешната политика и проблемите между англофони и франкофони :lol:
Колко време според теб трябва да живееш в Канада, за да имаш мнение? Или ако не си изкарал прословутото КОФИ и ако не си висял 5 години на социални помощи, нямаш пражо на мнение и няма как да си разберал дълбочината на франкофонската душевност.

А тва е бисера на деня:
На мен ми е абсолютно непонятно, още повече имайки предвид, че между франкофони/англофони и Федерална Канада/Квебек в Канада изобщо няма тази война, която съществува в нашия форум
нали знаеш приказката за мненията и за задниците :wink:
Особено българите имаме по няколко :D
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
becks

Мнение от becks »

Приказката е за ВКУСОВЕТЕ и задниците и не виждам какво общо има със спора
Жени

Мнение от Жени »

krimon написа: Жени на първо място! личи си по писанията й какъв човек е, мизерства в Канада, но в България не се връща :wink: :twisted:
По-голям патриот от нея няма, както и езиковед 8)
Много ми е чудно как си направи извода, че мизерствам в Канада??? :roll: :?: :roll:

Никога не съм мизерствала в живота си просто защото душата ми е богата! Чувствала съм се прекрасно в България и винаги ще я обичам! Тя е в сърцето ми! Чувствам се прекрасно и в Канада, но съм си дала време да я заобичам!

Както съм казвала и преди, ако човек идва в Канада само, за да избяга от проблемите в България и за да търси щастието, което до сега никога не е познал, то най-вероятно е да си остане за винаги мрънкащ и нещастлив човечец! :wink:
CFS 801

Мнение от CFS 801 »

Ти да не си обрала банк оф канада бе душа ,че така се изказа за щастието.
Навремето като сестра ми емигрира в Калифорния и се зажени за един механик ,майка ми я пита дали е щаслива.Мина не мина време се зажени втори път за един архитект и майка ми пак я пита -ми ти сега щаслива ли си.На третия път като се зажени за един доста скучаещ мулти милионер и майка ми пак я запита тя най накрая не издържа и и каза:
-Мамо ,заеби го това щастието,измислили са го бедните ,щото нямат пари. :cry:
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Дядо Йоцо написа:Разликата обаче е че тоя които в това село говорят турски не са никакви турци, а чисти българи мизерници приели исляма за да не бъдат убити. Ако бяха истински турци нямаше да останат дълго живи след освобождението.

А тия дето са се били заселили тук са си чисти французи, за които до края на ВСВ не е било направено нищо за асимилирането.

Та не мога да разбера каубоя какви ги дрънка за отделяне? Тук вече никои за това не говори. Никакви такива тенденции няма. Те тия там в забравените провинции ”де прери” май не са навлезли все още в 21 век.
Ааа ,Дядка при вас не говорят ама при нас ГоВоряТ и то много яко и то КаНАДЦИ ,как са ви вдигнали мерника ,бедна ти фантазията ! :)
А това за французите си го избий от главата 20% са и то всичките от Парии :lol: :wink: останалото сган от Индия и др. етноси :)
А и какьв френски праскат еб.. маа му
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

krimon написа: извинявай, обаче всичко това звучи много смешно :lol:
Кога дойде в Канада, кога стана канадец, кога започна да решаваш и осъждаш вътрешната политика и проблемите между англофони и франкофони :lol:

Как всичко това ти пречи лично да си живееш живота спокойно и без проблеми ... и както написа някъде Ира, вярно ли ти дърпат директно от банковата сметка, за да плащаш дълговете на Квебек :lol:

Откъде тая насадена омраза и определения като "франтетата" :shock:, все едно са турците, които са държали българите в 5 вековно робство ... На мен ми е абсолютно непонятно, още повече имайки предвид, че между франкофони/англофони и Федерална Канада/Квебек в Канада изобщо няма тази война, която съществува в нашия форум :roll:

Кримон, това е хубаво че ти звучи смешно. Значи нямаш проблеми.
Не осъждам нито вътрешната политика нито проблемите между англофони и франкофони.
Учудвам се, че умен човек като тебе чете през ред, през два. Първо защото казах че въобще не ми е за данъците, а ти пак ме питаш дали ми теглели от сметката.
Второ - на два пъти казах - нека всички да са щастливи и доволни, ти ми казваш - откъде тази омраза... Нещо не се вързва!

Омраза към хората няма, бил съм в Отава на митинг и съм драл гърло заедно с кебекарите "Либерте!" и съм развявал синьото знаме. Това че съм казал "франтетата" значи ли че ги мразя ? Ни най-малко.

Но да се върна на мисълта - Не осъждам нито вътрешната политика нито проблемите между англофони и франкофони. Ще речеш - ми кво праиш ? Изразявам недоволство базирано на личен опит.
А иначе ако се върнем на въпроса от анкетата, който е кристално чист и ясен - "искате ли.." , да - искаме.
Същевременно, свидетел съм на това, при същите ситуации които мен са ме ощетили, други хора са били облагодетелствани. Тия хора имат пълното право да "не искат" тъй като така е по-добре за тях.

Проблемът е, че от много изказвания в стил "последна инстанция" накрая сякаш свикваме с идеята че въобще никой не се изказва в стил "моето лично мнение" и когато някой направи такова, то по погрешка се взема за "аз съм и пътя и истината и живота"

И най-накрая - въобще не съм с впечатление, че по тоя въпрос във форума имало война. По скоро съм с впечатление, че повечето хора не им дреме, а дори и на тези които им дреме, като малцината тук изказали ясно мнение, също не им/ни дреме чак толкова че да говорим за война.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Дядо Йоцо
Обратна връзка:

Мнение от Дядо Йоцо »

krimon написа: Не се мъчи, прибери си се в България, стига си се предавала. Отдай се изцяло на родината си, живей пълноценно и влюбено в нея.
Това обаче много ми хареса.
Ето една бира по случая :beer:
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Дядо Йоцо написа:
krimon написа: Не се мъчи, прибери си се в България, стига си се предавала. Отдай се изцяло на родината си, живей пълноценно и влюбено в нея.
Това обаче много ми хареса.
Ето една бира по случая :beer:
За тази цел човек трябва да е перманентно дрогиран и да не се среща с други българи :D
Аватар
Дядо Йоцо
Обратна връзка:

Мнение от Дядо Йоцо »

ablood написа:За тази цел човек трябва да е перманентно дрогиран и да не се среща с други българи :D
За кое? За да се отдаде на родината си ли?
Не знам, може да си прав. Не мога да кажа нито "ДА" нито "НЕ".
Публикувай отговор