Някой заминавал ли е за Канада през зимата?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
dancerola

Мнение от dancerola »

В рамките на шегата :) Да не се приема за ИСТИНА че тука пак ще ми скочат всичките борци за ЕДИНСТВЕНАТА‌ ИСТИНА
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

dancerola написа:В рамките на шегата :) Да не се приема за ИСТИНА че тука пак ще ми скочат всичките борци за ЕДИНСТВЕНАТА‌ ИСТИНА
Ти си по плъзгав и от Чикенман :lol:
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Дансерола е новата форумна героиня/герой.

Жалко, че не е тръгнала да заминава за Калгари (ами за сега само отглежда бебета), че да я подредя подходящо.
:lol:
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
optics
Модератор

Re: Някой заминавал ли е за Канада през зимата?

Мнение от optics »

danielle написа:
optics написа: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Кво се хилиш бе optics ... Така си беше. Ако бях тръгнала по федералната, щях да се пенсионирам. Ей го на, с малко френски от наша страна и хоп Canada-та вече реалност :lol: :wink:
За никой конкретен случай (включително твоя) не бих се изказал без да съм запознат, но истината е че ОГРОМНОТО болшинство хора не могат да съберат точки за федералната процедура и затова търсят другата вратичка.

Kan_Tangra написа:Дансерола е новата форумна героиня/герой.
:thumbsup:
danielle

Мнение от danielle »

Нас специално, времето ни притискаше, а не, че не можехме да съберем точки. То това чакане, от рода на 5 години до получаване на заветните визи, си е направо кошмар. Затова, се решихме на френската процедура - за 11 месеца държахме визите в ръцете си и на следващия месец качнахме във Van :wink: Дано федералната процедура се съкрати така както за Quebec един ден :beer:
Hullman

Мнение от Hullman »

Това за през Квебек не го пиши много защото Линко чете, помни и записва а някой ден като успеете в Канада или му направите забележка за нещо написано от него ще ви го припомни както го направи срещу Ариес.
Между другото и Хълман не е фен на предреждащи се.
Притискало ви било времето казваш. Как точно ви притискаше? Нас не ни ли притискаше хем беше още по времето когато за ЕС не бяхме и сънували, искаха визи за навсякъде в западна Европа а в бг 1 УСД $ беше 3000 лева.
Да не стане на края хитрата сврака с двата крака :wink:
Последно промяна от Anonymous на Пон Авг 11, 2008 8:57 pm, променено общо 1 път.
danielle

Мнение от danielle »

Don't worry Hullman, Linko знаеше, дори ни е помагал с нужната информация :beer:
Hullman

Мнение от Hullman »

А значи съучастник в престъплението казваш а сега на моралист се прави особенно в случя Ариес след като го набеди в използвачество и минаване през Квебек. :lol:
Pehlivan

Мнение от Pehlivan »

Aз дойдох през зимата,по Коледа беше,не е лесно с малко дете,нашия беше на 8 години,да знаете до три месеца нямате безплатна медицина,тази промяна на климата ни разболя,особенно дететто ни и оттогава не сме сде разболявали.навън е студено,нямаш кола,не знаеш кое накъде,а навън кучешки студ.Но затова е по добре е за адаптация,по това време няма много работа,урейдаш си нещата,документите и пр.Най добре е през март да идвате в Канада.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Hullman написа:А значи съучастник в престъплението казваш а сега на моралист се прави особенно в случя Ариес след като го набеди в използвачество и минаване през Квебек. :lol:
Ти си просто върхът...абе направо немислим, несътворим и неповторим! :)
Как в един миг смени ролите и ме постави в твоята позиция на моралист. А до преди миг си бях просто използвач, измамник и т.н....всичко най-долно и мръсно, с което е свързано в мислите ти понятието "социаладжия".
А с Ариес се познаваме лично, сядали сме много пъти на една маса и сме дискутирали по много въпроси, затова му писах, че ме изненадва мнението му, не съм му следял изказванията във форума.

Но виж твоите наистина ги следя под лупа. И само чакам да стъпиш накриво. После си знаеш какво следва, нали? ;)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Тия страхотии са писани за Монраел или Квебек, не знам: може там и така да е. В Калгари последните години декември и януари бяха доста меки, най-студено беше през ноември, а сняг най-много имаше през април-май.

Работа се намира по всяко време, както и квартира. Но ходенето пеша навън по студа няма да е приятно, в началото, ако сте без кола. Пригответе пари като за федералната процедура, ако няма да е Квебек. В къщи ще ви е топло, без съмнение. А и много от нещата се уреждат по телефона. Тук хора пристигат по всяко време. Помислете си, дали сте зиморничави или мрънкалници. Тия неща ги оставете в БГ. :beer:

А децата го понасят без проблеми. Аз като бях в Коми едно време, рускините си оставяха зимата количките с бебетата пред блока, като ходят на гости, да не ги качват по стълбите (в Канада не може да ги оставяте сами до 12 годишни).
Embrace your climate change!
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Колкото повече отлагате, толкова повече изоставате и после почвате от нулата, но с половин година по-стари.
Забравете за самозаблуждения от рода на:
1.Да науча още малко езика и тогава - език се учи тук!
2.Да събера още макло пари - пари и тук се изкарват и то по-лесно.
3.Да поукрепне бебето - и без това жената първите два-три месеца ще си стои у дома, освен ако не и се доработи прекалено.
Аватар
mima++

Мнение от mima++ »

ablood написа:Колкото повече отлагате, толкова повече изоставате и после почвате от нулата, но с половин година по-стари.
Забравете за самозаблуждения от рода на:
1.Да науча още малко езика и тогава - език се учи тук!
2.Да събера още макло пари - пари и тук се изкарват и то по-лесно.
3.Да поукрепне бебето - и без това жената първите два-три месеца ще си стои у дома, освен ако не и се доработи прекалено.
:thumbsup: :thumbsup: Идвайте не бойте се.Не е добре без приятели но ще си намерите, има добри хора тук.Успехи.
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

poumpy написа:
dancerola написа:Ами именно, "едно бебе ще се разболее точно толкова пъти в Канада колкото и в БГ". Някой да е казал нещо различно? А сега изброй разликите.
в БГ: студ вкъщи, студ в градския транспорт до лекаря, студ в чакалнята, чакане при GP, ако го намериш, платени лекарства
в CA: топло , навсякъде, чакане в walk-in-clinic, добро обслужване, безплатни лекарства

ти разлики в полза на Бг виждаш ли ? Моля те да ме светнеш за такива, ама не от сорта "майката да си го кърми" :)
това е точно така; канадската зима не ви касае пряко освен ако не бачкате навън, което според мен си е почти самоубийство; когато аз работех в Мтл, работех на отворен прозорец, вън валеше сняг какъвто в БГ рядко вали беше т.нар. най-лоша буря за Мтл в послените 100 г и бях по къс ръкав в същото време. Става въпрос за офис работа, но иначе какво ви касае какъв е сезона; зимата е топло навсякъде освен навън, където без друго нямате работа.
точно така мисля по въпроса:)
radostin

Мнение от radostin »

Благодаря ви на всички за отговорите. А тази медицинска затраховка за първите 3 месеца се прави още в България, така ли? А знаете ли кой застраховател е най-добър, ако изобщо така мога да се изразя, да не се окаже някаква фалшива застраховка, дето все едно я нямаме.
Публикувай отговор