Успех и до скоро

то на две седмици е така ,след три ,четири месеца пак ще си говоримеtoni_mitko написа:не си ги видял за6тото модераторите ги изтриха по4ти веднага,неискам да цитирам,няма смисъл а за храната може би имахме погре6на информациа от БГ -4е е "много ефтино дори от БГ" и за това така ми се стори в на4алото,но ве4е разу4ихме квартала и магазините и намерихме доста добри цени като цяло,а и когато ве4е запо4не6 работа и взима6 техните заплати мисля 4е е ОК.-дори и ефтина,в на4алото сравнява6 цените с тези в БГ,което е гре6но но с времето свиква6 и не прави6 постоянно сравнение.Ние сме тук само от 2 седмици и за сега ни харесва,о4акванията ни се оправдаха,надявам се и занапред да е така.
Linko, oтносно тези "велики" личности. Ами, то много лесно...дрърпате им шалтера и те спират да обсебват форума и да пишат глупости в стихотворна форма. Пак отгоре на туй се правят и на умни.Linko написа: За съжаление напоследък подобни "велики" личности сякаш обсебиха форума и с язвителните си и направо обидни забележки накараха всички останали да замлъкнат.
Отговорите на тези ситуации и въпроси в никакъв случай не еднозначен. Във всеки отделен случай има различна тактика. Тъй че съвети на сляпо не могат да се дават. Само в интернет като отвориш милярдите страници написани по тези въпроси започваш да се объркваш кое е правилно. Често за позициите е обявен ранга на заплатите и по принцип ако почнеш да се договаряш автоматично си отпаднал, защото тези, които се явяват на интервю са подготвени психически какво ще получават. Друг момент е, че докато позицията не ти е предложена, не можеш да се пазариш ... Ще бъде голяма грешка да се изтъпаниш на първото си интервю и да казваш "Аз за по-малко от 20 долара на ден няма да си правя труда да идвам на работа тук."Sugarplum написа:Отива новодошлият на интервю за работа в която е описано, като какво се изисква да заемеш нужната позиция,която да речем не е много квалифицирана,но са нужни определени умения и малко опит да речем.В един момент интервюиращия пита:-" Колко пари искате да получавате,ако ви наемем за тази работа?"
Въпросът ми е:Някой изобщо обяснявал ли е тука, като какъв е задоволителния отговор на търсещия работа???Защото от отговора зависи дали ще получи работата,след като в интервюто е успял да стигне до този въпрос.
Същия сценарий само,че този път работата е високо квалифицирана и интервюто стига до същия въпрос.Само,че там отговорът на работо търсещия е съвсем различен от предишния сценарий.Някой обяснявал,ли е на "нови и по стари мераклии"като как стават тия работи???
7George написа:Аз винаги съм казвал на интервюта: "Няма да дойда при вас, ако не ми дадете поне толкова и толкова.
Какво си мислиш ти относно кое и как трябва да бъде във форума няма абсолютно никакво значение, Sugarplum. Поне засега.Sugarplum написа:Аз пък все си мислех,че форумът е да дава практически съвети на нови и по стари имигранти,а не да "поощрява" благопожелания за вечен и дълъг успех на новата земя