Здравейте!

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
ndimitrova
Мнения: 3
Регистриран на: Сря Юни 18, 2008 10:35 am
Местоположение: София

Здравейте!

Мнение от ndimitrova »

и аз реших да се присъединя към вашите редици и да споделям вашите емоции. Само дето още нищо не ми се е изяснило (то си трябва доста четене :? ). Най-напред ми се иска да разбера каква е разликата при кандидатстване с английски и френски, само езика при провеждане на интервюто или има и други неща...Много ще съм благодарна, ако някой ми обясни.
Аватар
Koko
Мнения: 8033
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: Здравейте!

Мнение от Koko »

ndimitrova написа:и аз реших да се присъединя към вашите редици и да споделям вашите емоции. Само дето още нищо не ми се е изяснило (то си трябва доста четене :? ). Най-напред ми се иска да разбера каква е разликата при кандидатстване с английски и френски, само езика при провеждане на интервюто или има и други неща...Много ще съм благодарна, ако някой ми обясни.

Управлението в Канада е организирано на две нива - Федерално правителство и правителства на всяка отделна провинция
По тази причина има различни процедури за имиграция в Канада:
- Федерална процедура която съответно се администрира от федералното правитество - за нея може да се кандидаства със всеки един от двата официални езика в Канада, а ако знаеш и двата, още по-добре. В момента знанието на език по федералната процедура се доказва по документи и интервю вече няма. Това е официалният сайт за имиграция в Канада, във него доста подробно са описани правилата и изискванията:

http://www.cic.gc.ca/

- провинциални процедури - всяка провинция определя сама правилата по които би приела имигранти - в момента най-популярна е процедурата за провинция Квебек и за която можеш да намериш много информация в другия под-форум - за кандидатстване по нея едно от изсиквания в хода на процедурата е интервю на френски

можеш да прегледаш материалите на портала на форума, както и официалния им уебсайт

portal
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
ndimitrova
Мнения: 3
Регистриран на: Сря Юни 18, 2008 10:35 am
Местоположение: София

Мнение от ndimitrova »

Много мерси за отговора. Започвам да чета...
Публикувай отговор