тази вечер по TV5.......

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
vio
Мнения: 226
Регистриран на: Чет Сеп 08, 2005 11:03 pm

тази вечер по TV5.......

Мнение от vio »

тази вечер по TV5......от 20 ч ще дават репортаж от България за поредния детски дом. репортажа вече е излъчен във Франция и е предизвикал скандал с едностранното си отразяване на истината. Франсетата за да не останат по-назад от БиБиСи направиха и те поредния "хит" за сметка на чуждото нещастие.
Предлагам всички българи които имат възможност да напишат протестно писмо до телевизията за да изкажат възмущението си от тази т.нар. "журналистика", обслужваща нечии интереси.
Учудващо е, че от толкова години гледам този канал TV5 тук в Монреал и това е може би втория репортаж за цялото това време за България и то негативен. Как пък веднъж не се излъгаха да покажат нещо хубаво от БГ!!!!
Надявам се че съфорумците няма да останат безучастни когато се очерня България, затова нека всеки направи каквото сметне за добре.

сайта на TV5

http://www.tv5.ca/television/Envoyespecial.html

а тук е сайта на предаването и има възможност директно да се напише отзив за филма - "Малките призраци на България":

http://envoye-special.france2.fr/index- ... rticle=653
Les petits fantômes de Bulgarie
Un reportage de Patrice Lorton et Annie-Claude Béquet
.com

Re: тази вечер по TV5.......

Мнение от .com »

vio написа:...
Предлагам всички българи които имат възможност да напишат протестно писмо до телевизията за да изкажат възмущението си от тази т.нар. "журналистика"...
Aз мога само да ги похваля.

гледайте репортажа тук : http://envoye-special.france2.fr/index- ... rticle=653
Последно промяна от .com на Чет Юни 12, 2008 7:53 pm, променено общо 1 път.
vio
Мнения: 226
Регистриран на: Чет Сеп 08, 2005 11:03 pm

Мнение от vio »

не съм съгласен,че това е ЦЯЛАТА истина - това е само едната страна на нещата, но не се казва колко усилия полагат хората в дома за тези деца. Не е лесно всеки ден да си с мъката на толкова невинни души, но нищо не се споменава за човещината. По-лесно е да очерниш някого, а когато е БГ е и "много желателно" - франсетата никога не са ни обичали!!!
.com

Мнение от .com »

vio написа:не съм съгласен,че това е ЦЯЛАТА истина - това е само едната страна на нещата...
Така е - страната която зрителите не знаят.

Повечето даже не знаят за болестите на тези деца. За тях те са бавноразвиващи ...
Докато един ден не се случи на тях или на тяхните внуци ...
Тогава разбират за какво става въпрос.

Хората трябва да знаят за това.
Странджата
Мнения: 3606
Регистриран на: Вто Дек 12, 2006 10:00 pm
Местоположение: Хъшия

Мнение от Странджата »

Франсеата не са ни обичали , що мизерии са ни направили в политико-исторически аспект , още повече не ни обичат след като оня юнак Емо им го мушна :twisted: И НИЕ НЕ ГИ ОБИЧАМЕ , , но относно проблема , жалка история , не го приемайте за обида , това е държавна политика или по-точно държавен геноцид!!!
.com

Мнение от .com »

Странджата написа:Франсеата не са ни обичали , що мизерии са ни направили в политико-исторически аспект , още повече не ни обичат след като оня юнак Емо им го мушна :twisted: И НИЕ НЕ ГИ ОБИЧАМЕ , , но относно проблема , жалка история , не го приемайте за обида , това е държавна политика или по-точно държавен геноцид!!!
За мен този филм не показва нищо негативно за хората, които се грижат за децата.

Показва само че тези деца съществуват, както съществуват във всяка друга страна, независимо че хората не ги виждат всеки ден.

Аз лично не виждам нищо от което "България" трябва да се обижда.
Странджата
Мнения: 3606
Регистриран на: Вто Дек 12, 2006 10:00 pm
Местоположение: Хъшия

Мнение от Странджата »

Tочно това ми е мисълта
vio
Мнения: 226
Регистриран на: Чет Сеп 08, 2005 11:03 pm

Мнение от vio »

на кого да вярваме - на "журналисти" тръгнали да търсят сензация, или на хората, които живеят с тези деца и страданията им? Става въпрос за дома в Медвен, който е злепоставен:

Само кметицата на Медвен Ваня Джелебова не се бои да говори. Категорична е - скандалната история с местния "гробар" Христо Цончев е инспирирана от френските автори на филма. Журналистите са се възползвали от пиянството на 55-годишния мъж. "Христо е алкохолик, който работи при мен по линията на временната заетост. Давам му да чисти, да плеви трева, но винаги е пиян", отсича Ваня Джелебова. Откъде французите са изкопали Христо, кметицата не знае. За едно обаче е сигурна - думите на "гробаря" във филма са пълни глупости. "Присъствам на всяко погребение", обяснява Джелебова. Детските ковчези се осигуряват от кметството в Медвен. Гробовете пък копаят работници от дома. Христо Цончев обаче никога не е бил служител на социалното заведение. "Погребваме децата според канона. Дори ги полагаме с любимите им играчки", разказва кметицата.


и още:

Постъпиха некоректно и изкривиха истината

Весела БАНОВА
клиничен психолог, бивш зам.-шеф на Агенцията за закрила на детето

http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=235930
Аватар
ablood
Мнения: 10496
Регистриран на: Нед Авг 28, 2005 2:51 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Това е един момент в който трябва да сведем глави и да се срамуваме, а не да пишем гневни писма!
Едва ли има персонал на детски дом, който да не бърка в кацата с даренията с 2 ръце!
Едва ли "франсетата" масово изхвърлят собствените си бебета, щом установят, че имат нелечима болест.
Едва ли има европейска държава, която да отделя толкова мизерен фонд за толкова нуждаещи се деца.
Едва ли има цивилизовано правителство, което толкова да е уплело закона за осиновяване, че единствения възможен начин е да КУПИШ ДЕТЕТО!
СТИГА СТЕ СЕ ПРЕСТРУВАЛИ НА ГОРДИ БЪЛГАРИ! Не сте направили нищо по въпроса, освен да захвърлите там някоя ненужна дреха. И тя веднага е открадната от персонала.
Ние сме българи и в това няма нищо хубаво!
vio
Мнения: 226
Регистриран на: Чет Сеп 08, 2005 11:03 pm

Мнение от vio »

ablood написа: Едва ли "франсетата" масово изхвърлят собствените си бебета, щом установят, че имат нелечима болест.!
Сигурен ли си в горното?? Просто не си попадал на подобен репортаж! Живял съм във Франция и съм се нагледал на какви ли не "хуманни отношения" на родители към новородени!!!
Не сте направили нищо по въпроса, освен да захвърлите там някоя ненужна дреха.
А в това сигурен ли си??!! От къде знаеш колко пари съм дал и с колко личен труд съм помогнал и помагам на подобни заведения!? Това че ти не се интересуваш да им помогнеш и не се гордееш с българския си произход, не означава, че и другите са родоотстъпници като теб!

Като сме емигрирали не всички сме забравили от къде идваме и колко още страдащи има там!!!
vio
Мнения: 226
Регистриран на: Чет Сеп 08, 2005 11:03 pm

Мнение от vio »

идеята на поста ми беше да не се оставяме да очернят страната ни, а да я защитим, но явно сме на това положение в БГ, защото всеки емигрирал гледа да оправи себе си - тумбака, бараката, тенекиите, а другите кучета да ги ядат!

"Не сме народ, а мърша!"
Аватар
ablood
Мнения: 10496
Регистриран на: Нед Авг 28, 2005 2:51 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

vio написа:От къде знаеш колко пари съм дал и с колко личен труд съм помогнал и помагам на подобни заведения!?
Не изключвам ти да си изключение, но ако 99% от хората твъдящи същото като теб не лъжеха, чещата щяха да са коренно различни. За съжаление те лъжат, изкарват се горди българи, а домовете мизерстват.

Как да си обясним:
1. Всички твърдят, че са много загрижени за домовете, а те не получават никаква съществена грижа.
2. Всички българи се възмущават от кражбите и корупцията, а навсякъде масово се краде, искат и дават рушвети.
3. Всеки твърди, че не е селянин, а посочва наляво и надясни разни селяндури.
.com

Мнение от .com »

vio написа:идеята на поста ми беше да не се оставяме да очернят страната ни, а да я защитим...
"Не сме народ, а мърша!"
Aз на черното бяло не мога да казвам, затова не съм в България.

А това че сте мърша не е хубаво нещо.
.com

Мнение от .com »

vio написа:... явно сме на това положение в БГ...
http://money.ibox.bg/comment/id_1651114956

"Млади хора: не се връщайте в България!"

В редакцията на EurActiv.com по повод статията „Източна Европа се стреми да върне работниците си обратно" е получено писмо с автор „д-р Орлин Вушков, България", което превеждам от английски с малки съкращения.
„След като завърших магистърска степен по бизнес администрация във Великобритания, реших да се върна в България, което сега ми изглежда най-горчивия урок, който някога съм получавал.

България е малка страна с почти никакъв потенциал за икономически растеж. Повечето работодатели са малки, с малък или въобще без никакъв опит в мениджмънта и бизнеса, което ги прави по-малко конкурентни и създава проблеми за работниците.

Олигарсите в правителството правят страната по-малко популярна. Чуждите инвеститори остават навън, а образованата работна сила се опитва да избяга от мизерията в страната.

Всички страни от ЕС са въвели ограничения спрямо българите .... ЕС се провали в България и за съжаление все още не вижда, че единственият път за борба с корупцията е изтриване на бариерите пред свободното движение на хора в ЕС.

Не бих препоръчал на никой български студент, завършващ в ЕС или други чужди страни, да се връща в България. Българските работници не могат да работят в повечето държави от ЕС, но по-добре е да се работи нелегално, или да се отиде в Канада, дори Африка, отколкото да се върнеш отново в България.

В България е трудно даже да се оцелее ... Стана ясно, че българите не са добре дошли в Западна Европа, но в България те не могат да живеят сносно .

За да го илюстрирам: работех за ... (име на банка) след като завърших с отличие Университета в Уелс. Това бе единственото предложение за работа, което получих за три месеца.

В България никой не го е грижа какво умееш, тъй като е по-важно кого познаваш. Започнах да работя за по-малко от 300 британски паунда месечно, с които в София е много трудно да се оцелее. В добавка към това, бизнесът в България работи с остарели методи и високата безработица позволява на необразовани мениджъри да се разпореждат.

По добре да работиш като носач на плодове или шофьор на такси за няколко години и да започнеш живота си отначало, вместо да се връщаш в България".

По отношение писмото на огорчения млад човек няма да се изказвам. Търсейки повече във форумите, прочетох, че г-н Вушков си е намерил работа в СИТИ Банк Лондон.

Но не мога да премълча, че речите за овладяване на инфлацията, опасност от ръст на работните заплати, преговори с работодателските организации, привличане на външни инвестиции, бюджетни приоритети и т.н., с които управляващата коалиция иска да ни убеди, че води икономическа политика, са лишени от главния, основния и най-важен компонент на една прогресивна икономическа политика: грижа за създаване и задържане на световно конкурентни трудови ресурси.

В мен се затвърждава впечатлението, че икономическите копчета, виновни за отпъждане на творческия потенциал на нацията, се натискат умишлено.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004
Мнения: 4882
Регистриран на: Пон Авг 18, 2003 8:28 am
Местоположение: отнороТ

Мнение от sasho71 »

нищо особено не беше репортажа, всъшност дори не се разбра какво искат да кажат въобще. А този че беше пияница си му личеше отдалече.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Публикувай отговор