ЕвроБГ или да емигрираме ли в Канада ?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
anito
Мразим да мислим
Мнения: 2595
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 9:35 pm
Местоположение: Са

Мнение от anito »

Не.ам нерви да чета всичките простотии за тръстиката в Канада, достатъчно съм чела по други теми, за да предположа кой какво може да напише. Батето и останалите черногледци (подчертавам, ЧЕРНОГЛЕДЦИ, а не РЕАЛИСТИ) отдавна изгониха повечето реалисти, провъзгласени от тях за ХОРАТА С РОЗОВИТЕ ОЧИЛА. Понеже както знаем, по-умният отстъпва, хората просто престанаха да влизат във форума.
Та на въпроса: да, тук не е лесно, да тук милионер няма да станеш (или ако има, ще са единици), но ако не си тръгнал с нагласата на гурбетчия, който за 2-3 г. ще натрупа пачките и ще си върти после синджирчето в БГ, тук ще си добре. Даже и да приравняваш дипломи цял живот, даже и да работиш за "мизерните" 14-16$ на час (знаем, че нашите уважаеми съфорумци за нищо на света не биха се хванали на работа за под 30$), пак ще си по-добре от средния в БГ. И стига сте навирали в носовете тия ипотеки за коли и къщи! Тук всеки почва от нулата (е, някои с повече нули от БГ, друг с по-малко, но от нулата предвид имоти и коли). И доста голям процент от имигрантите за 3 до 5 г. взимат и барака, и ламарина. Я да питам аз в БГ, ако няма наследственото апартаментче от мама и тате или баба и дядо, и ако няма мама, баба, свяко с връзки за работа, за уреждане на всяко пръдване (ако искаме да е законно, трябва доста връзки на обувки да завържем), кой за 3 до 5 г. ще има достатъчно доход, за да си вземе барака и ламарина, пък било то и да иска да гърби после цял живот, за да ги изплаща?
За спокойния и уреден живот няма какво да се говори. Тукашните бандуги могат само да завидят на българските си колеги за условията, които държавата им осигурява, за да им процъфтява бизнеса! И всички ревове, че видите ли , и тук имало престъпления, че е и по-зле от това, което сме оставили, е живо ЛЪЖЕпатриотство.
Хубаво е да обичаме родината си, и аз я обичам, и родителите ми са там (което е единствената ми мъка), но да показваме всичко в криво огледало само и само за да излезе, че тук е по-зле във ВСЯКО ОТНОШЕНИЕ, е ЛИЦЕМЕРИЕ!!!
Да, не се заблуждавайте, никак не е лесно да имигрираш! А ако не си на ти с езиците, задачата става още по-трудна. А има и хора, които колкото и години да живеят тук, никога няма да се приспособят с тукашния начин на живот. За тях е още по-тежко. Но най-вече всичко зависи от нагласата, с която се тръгва. Лесно няма, ппарите не са по дърветата, но ако целта е НОРМАЛЕН живот (не МИЛИОНЕРСКИ) В УРЕДЕНА ДЪРЖАВА, то тя не е мираж.
Препоръката ми е: който е решил да тръгва, да си скъса г..а от учене на езици (които ще му трябват съответно). Това е най-важното! Другото ще дойде след повече или по-малко усилия. Хубаво е да сте информирани за действителността тук, но докато не я видите и поживеете в нея, няма да я разберете. Винаги ще сте изненадани, колкото и да проучвате от разстояние. Така че учете езици и отворете умовете си за различното, всякакво различно! и ще улесните много устновяването си в новата държава!

Не се съмнявам, че ще бъда навряна в кучи г.з сега от "реалистите", ама ми дреме на хурката 8)
Обичам да преча
todoto

Мнение от todoto »

Реализъм имаше и у социализма викахме му социалистически реализъм :lol: .
Проблема не е в зимането на кредити а в регулярното им изплащане след това.
Обаче не си мисли, че ако ТИ си плащаш регулярно това е достатъчно. Требе да плащат сички (това е един вид социализъм ама кредитен :lol: ). Това го е доказала практиката и то тук на тоя континент кога ние спехме у социализмо :lol: . Та ако прайма ти е 20% се случват грозни работи, че те стават и сега при 3% :? . Нищо има време нефта да удари и 300 нема а се пуашиш. Как ще си караш тогава колата, или изплащаш къщата. Ами бизнесите как ще плащат такива лихви, че да остават и за заплати, а кефа на работодателя къде остана и т.н и т.н. :lol: .

Иначе има и друга версия на шоуто да продължава :? . Имаше един лаф за грешките и повторенията им.

Ето една готина извадка с Роджър Уотърс и Шииниьд О'Конър
Pepon
Мнения: 841
Регистриран на: Пет Авг 08, 2003 10:06 am
Местоположение: Somewhere Out There

Мнение от Pepon »

kokoscho написа:.
Простата истина е че тука 90% от хората ще плащат цял живот ипотека, кола, почивка на Куба, Хаваите, Ямайка :):):), но поне ЩЕ ГИ ИМАТ ТЕЗИ ТРИ НЕЩА.
Докато в България......кой може да се похвали с това???
Ипотеки да искаш в БГ. Тук има 36 банки, ще те уредят веднага, само кажи каква ипотека искаш :)
И на почивки се ходи доста, само дето повече по Гърция, Турция, Испания и Тунис. Напоследък и Куба стана хит, защото цените са доста ниски там.
А пък за колите, no comment :) :
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
speedy
Мнения: 4160
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:08 am
Местоположение: Ontario, Canada

Мнение от speedy »

Pepon, моите уважения! Хубави коли си си купил. Иска ми се и аз да можех да си позволя подобно нещо в Канада, обаче тук няма как да изкарам толкова пари. Моите коли няма да ги показвам, защото ме е срам да ги излагам за сравнение. Дори не съм ги снимал. Като гледам и ме присърбяват ръцете. Ако поискам да се върна в България, дали ще ме приемат?
Последно промяна от speedy на Чет Май 22, 2008 8:03 am, променено общо 1 път.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Veliko
Мнения: 637
Регистриран на: Съб Окт 25, 2003 10:50 am

Мнение от Veliko »

пепоне, ти на ударен ли се правиш или нещо имаш проблеми с разбиране на действителноста.
Life goes on. It always does, until it doesn´t!
Аватар
anxeli
Мнения: 3805
Регистриран на: Вто Ное 02, 2004 1:36 pm
Местоположение: TO

Мнение от anxeli »

Връзки за обувки вързваш ли, ама хубаво :)?
Пепон, стига си показвал колите на 1% от населението на Бг. Как са купени, купени ли са, парите откъде са хайде да не ровим, но зад ъгъла бе братче мизерията е потресаваща, това аз не мога да разбера, как ви кефи да живеете в палати до сметища, да ядете хайвер срещу пенсионери на хляб и кисело мляко, да се чувствате добре, когато повечето си признават че са много зле и нямат никакъв шанс да се подобрят?
Циганите - на Сатурн !
Pepon
Мнения: 841
Регистриран на: Пет Авг 08, 2003 10:06 am
Местоположение: Somewhere Out There

Мнение от Pepon »

Ей, веднага скочиха някои, то да не се похвали човек с нещо :D :

Изображение
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

optics написа:А, ето и един конкретен въпрос, който ми идва:
-- Колко състуденти имате в Канада които работят по специалността ви.
ъъъ, нито един :roll:

анито, много добро есе :thumbsup:
личи, че си била отличничка по литература :D
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
semeen
Мнения: 200
Регистриран на: Пет Май 26, 2006 12:08 pm

Мнение от semeen »

Pepon, показа москвича и ме налегнаха спомени .....
Колко начина за запалване знаете :lol:
Аватар
anito
Мразим да мислим
Мнения: 2595
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 9:35 pm
Местоположение: Са

Мнение от anito »

krimon написа:
анито, много добро есе :thumbsup:
личи, че си била отличничка по литература :D
Кримон, само скромността ме възпира да кажа, че съм във всичко така 8) :lol:
Обичам да преча
Hullman
Мнения: 649
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от Hullman »

Аз пък не мога да разбера какво се дразните на батето. Първо той пише най вече за новите имигранти и второ защо да не си гони мечтите целите както Пумпи. Единия през Америка другия през БГ.
И какво е излъгал батето.
Пише си човека че ще имате заеми за кола, къща, студентски заем , че ще го плащате 30 години и това е така. Кое от това не е вярно?
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Мнение от pumpy »

Hullman написа:Аз пък не мога да разбера какво се дразните на батето. Първо той пише най вече за новите имигранти и второ защо да не си гони мечтите целите както Пумпи. Единия през Америка другия през БГ.
И какво е излъгал батето.
Пише си човека че ще имате заеми за кола, къща, студентски заем , че ще го плащате 30 години и това е така. Кое от това не е вярно?
сам си питаш, сам си отговаряш, само дето не попиваш :lol:
Hullman
Мнения: 649
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от Hullman »

Батето пише също така че ще се мъчите яко ако искате да приравнявате за зъболекар , лекар.
Ако не вярвате справка Пумпи.:)
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Мнение от pumpy »

Hullman написа:Батето пише също така че ще се мъчите яко ако искате да приравнявате за зъболекар , лекар.
Ако не вярвате справка Пумпи.:)
това аз го подкрепям на 1000%, но няма нещо хубаво, ковто да ни идва на готово и без мъка - поне в моя живот до сега е било така.

Между другото ми е интересно с 250к down ( толкова е изкарал bateto за 6 години на тръстиката) колко ли време се изплаща после бараката и ламарината ?
Hullman
Мнения: 649
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от Hullman »

С 250 К доун в БГ батето може да вземе много повече от барака и ламарина. Нека да кажем че ще е голяма барака или 4 такива плюс ламарина.

Разликата е че голямата барака или 4 малки са вид бинес. С други думи бизнеса от който ще живее батето се изплаща сам. А батето ще си върти сенджирчето.

Докато в Канада като си купиш една барака и една ламарина това не е бизнес. Гърбенето на тръстиката продължава още дълги години в бъдеще а бизнес може само да сънуваш.
Разликата е огромна. В единия случай имаш само покрив над главата и заем . В другия имаш покрив, бизнес от който живееш и си шеф който наглежда как други гърбят на тръстиката.:)
Публикувай отговор