Kak да постъпя със permanent recidense статута

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
armando

Kak да постъпя със permanent recidense статута

Мнение от armando »

Здравейте на всички,
Моля Ви, ако може някой да ми даде съвет. Имаме визи за постонно жителство в Канада и до 26.07.08 трябва да влеземе в страната.Понеже имаме много неща за дооправяне тук в БГ знае ли някой колко време приблизително ще ни отнеме да си подадеме документите за prmanent recidense картите за да можеме да се върнеме веднага и да приключиме тук в България и вече спокойно да можеме да се устроиме след това в Монтреал където възнамеряваме да живееме? Ще съм благодарен за съветите Ви. Бъдете здрави. Поздрави.
Аватар
mima++

Мнение от mima++ »

Ами не помня с точност колко седмици минаха от подаването на документите, някъде към 4-5 седмици. Ако други са подавали скоро да кажат, при нас беше преди 3 год и съм забравила с точност.Знам само ,че най -бавно дойдоха здравните карти- близо 3 месеца.
Hullman

Мнение от Hullman »

Обаждате са на Хълман, при него има пощенски кутии под наем, адреси кеф ви в Квебек срещу прайм министъра, кеф ви в Отава, Онтарио.
Умувате за подобаващо възнаграждение и вършим работа.:)
Даже не е нужно и да седите в Канада.
Като ви дойдат домументите ще ви ги пратя в БГ с куриер.:)
TarikMom

Мнение от TarikMom »

Ние дойдохме за 1 седмица, бяхме отседнали при близка на съпругът ми, подадохме си всички документи - отне ни към 2-3 дена. След това бяхме 2 месеца извън страната на екскурзия - жената ни изпрати резидентските карти по пощата за да можем да си влезем обратно без проблем. Важно е да знаете, че с имигрантските визи имате право на единично влизане в страната, а след това трябва да се покаже резидент картата, защото визата ще я задраскат на първото влизане. Тоест трябва да изчакате да ви пратят картите (близо месец) за да се върнете в Канада.
Така че, ако имате познати или близки, на които имате доверие, можете да процедирате по същия начин като нас.
Lulu

Мнение от Lulu »

Дори да Ви се наложи да излезете от Канада преди да сте получили картите, пак можете да влезете, но за целта трябва де се отиде до Канадско посолство (без значение къде) и там ще Ви издадат необходимия документ, с който можете да влезете пак в Канада.
Не знам как точно се казва този документ (защото мисля че не е виза).
За основание да Ви бъде издаден този документ за обратно влизане в Канада, ще трябва да представите оформения на летището екземпляр - Конфърмейшън ъф Перманент резидънс. Това за посолството е достатъчно. Вие вече сте в системата им.

Но най-добре е да звъннете в посолството в Букурещ например.
Аватар
JoroF

Мнение от JoroF »

без резиденска карта може и да изедете дьрвото ,то така ако ставаше
THE LAST LINE OF DEFENSE
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

JoroF написа:без резиденска карта може и да изедете дьрвото ,то така ако ставаше
Става. Излизал съм без резидентска карта до САЩ и съм се връщал. Изпратих си БГ паспорта до канадско консулство и ми го върнаха с еднократна виза за влизане в Canada.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
dito

Мнение от dito »

за резидентска карта надали сте подавали документи защото те идват от
Виена и се издават въз основа на потвърждението, че си влязъл в страната, което се издава на летището, и съответно носи същата дата (резидентската карта),а що се отнася до сроковете принас отне 14-15 дни
Каква я мислихме , пък тя каква стана......
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

dito,
нещо не разбрах какво искаш да кажеш, резиденстката карта се издава във Виена?!?!
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Публикувай отговор