Контестиране на тикет за неправилно паркиране

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
delisted_2
Мнения: 160
Регистриран на: Пет Авг 17, 2007 11:23 pm

Контестиране на тикет за неправилно паркиране

Мнение от delisted_2 »

За 8 години не бях получавал нито един тикет. И този път не получих тикет, по точно не и оставен на колата. Получих известие по пощата че дължа $42 за неправилно паркиране в зона запазена за жителите на района и то 1 месец след описаната дата. Всичките данни са точни само където съм абсолутно сигурен че не сам паркирал в маркираното място за зона защото спирам на тази улица отдавна и със звързани очи мога да кажа къде са знаците. Едно нещо е ясно, общинският служител е имал бюджет да изпълнява и ми е записал номера без да остави тикет, защото ако го бях видял щях да се оплача венага. Сега вече ходи доказвай че нямаш сестра. Лошото е че на известието не пише как да контестирам та за това ми е въпроса ако някой е минал по този път да сподели. Въобще заслужава ли си за $42 да се разправям и дали имам някъв шанс в случая. Много ми се иска но може би това няма да е най-доброто решение.

Благодаря предварително
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

добре дошъл и на теб в канада.ама твойто е чак неприлично,не си на два петъка тък ,а цели 8 години ти костваше да разбереш ,че тук първо е..т ,а после питат :D
Аватар
IRA
Съсел
Мнения: 7532
Регистриран на: Пон Дек 22, 2003 8:53 pm
Местоположение: MONTREAL

Мнение от IRA »

Зависи си от теб. Една позната канадка оспори глоба ,която й бяха сложили заради почистването на снега. Знаците бяха сложени по късно от маркираните на тях часове. Беше нейните думи срещу тяхната, тя спечели. Ако си 100% сигурен къде си спрял, оспорвай. Провери в закона дали не за задължени да ти сложат глобата на колата, а не да ти я пращат по пощата.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
dartcherniat
Мнения: 275
Регистриран на: Вто Яну 11, 2005 10:45 pm
Местоположение: Acer

Мнение от dartcherniat »

Процедурта не я знам точно , но мой колега наскоро оспорва тикет . Бяха го глобили 67 $ . Паркирал си той, платил си на метърчето и после излиза и що да види глоба за това, че не е паркирал точно в квадратчето ,а бил настъпил бялата линия. :shock: . И то в ден ,в който е валяло сняг. Първо място така че не пречи на никого. Спечели оспорването. Каза ,че е отнело 15 мин. Пред него имало един , който имал тикет за минаване на жълто и той спечелил.
"О, картофът е злочест зад желязната завеса.
Вадят го с ръка до днес враговете на прогреса.
А в нашия лагер го вадим с багер! " AT
Странджата
Мнения: 3606
Регистриран на: Вто Дек 12, 2006 10:00 pm
Местоположение: Хъшия

Мнение от Странджата »

Бате , тебе вече колко години те е.ат :wink: Бая требе да играе губерката на 801-ят ден :lol:
delisted_2
Мнения: 160
Регистриран на: Пет Авг 17, 2007 11:23 pm

Мнение от delisted_2 »

trans написа:Zaslujava si da se osporva osobeno ako si suguren
Do momenta imame 2 dela spe4eleni ! za shofirane bez mestna 6ofiorska knijka i vtoro za parkirane na po-malko ot 5 metra ot znak stop
Edin savet ako se re6i6 da hodi6 na delo podgotvi se sas razni materiali kato naprimer snimka kade to4no e bila parkirana kolata pokaji che ne si na markirovkata nezavisimo che tova ne e snimka ot denia niama problem te obiknoveno ne mogat da sporiat poneje niamat ni6to kato dokazatelstvo kade e bila kolata Kazvam ot opit nie snimahme kolata kak e bila parkirana i dori kazahme che e zasneto vposledstvie za da opi6em po-podrobno Prosto triabvat materiali i delata sa lesni i barzi
Yspeh
Sajaliavam za latinitsata
Ако бяха оставили тикета щтях да я снимам ама сега вече трудно се доказва. Все пак ще опитам. По-принцип знам че на самият тикет има една част която се връща обратно когато се контестира но в моят случай е само известие и няма нищо описано как става. Къде трябва да се изпрати контестацията?
Smart Dust
Мнения: 926
Регистриран на: Вто Юли 17, 2007 6:43 pm
Местоположение: Canada

Мнение от Smart Dust »

Според мен за 42$ не си заслужава.
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
delisted_2
Мнения: 160
Регистриран на: Пет Авг 17, 2007 11:23 pm

Мнение от delisted_2 »

Smart Dust написа:Според мен за 42$ не си заслужава.
Определено. Казаха ми че с лихвите и таксите за разглеждане става към $100 ако отсъдят че съм виновен така че не си заслужава да си губя времето. Вече като паркирам в центъра ще си снимам колата ей така за всеки случай.
Публикувай отговор