Валидност на сертификата за селекция?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
sgeorgieva

Валидност на сертификата за селекция?

Мнение от sgeorgieva »

Някой би ли могъл да ми каже какво точно означава, че сертификата за селекция важи 1 година? Доколкото си спомням на мен преводачката на самото интервю ми каза, че до 1 година трябва да подам документи за виза, но от многото вълнение не съм сигурна дали съм я разбрала точно. Да не би да означава, че до 1 година трябва да съм влязла вече в Канада? А самата виза като се издаде колко време може да се забави да се влезе в Канада?
Моля, ако някой е сугурен за този едногодишен срок, да обясни.
Благодаря ви предварително.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

В срок от 1 г. след получаването му си длъжен да подадеш молба за разрешение за постоянно пребиваване и издаване на виза от федералните власти. В противен случай след този срок сертификатът за селекция става невалиден.
Но ако подадеш документите в установения срок, валидността на сертификата си е 3 г. И дори ако толкова се замотаят федералните, че мине този 3-годишен срок и все още не са ти издали виза, то имиграционните на Квебек автоматично ти подновяват сертификата за селекция без да се подава каквато и да е молба.
Всичко това го пише черно на бяло в Правилника за селекция и върху самият сертификат,
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
Valdi

Мнение от Valdi »

И аз да допълня.
Валидността на самите визи, след като ви бъдат издадени, е еквивалентна на валидността на медицинските свидетелства, т.е. до 1 година след датата на медицинските трябва да влезете в Канада. В противен случай - нови медицински и нови визи.
Публикувай отговор