Мога ли да подам документи за Канада от Германия..?

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Venn
Мнения: 22
Регистриран на: Нед Фев 03, 2008 9:26 pm
Местоположение: Duisburg,Germany

Мога ли да подам документи за Канада от Германия..?

Мнение от Venn »

Здравейте форумци,
От дълго време чета вашите мнения относно живота,работата,обучението в Канада,и най-после реших и аз да се включа и да ви помоля за малко инфо,ако разполагате с такова.Ситуацията е следната:Намирам се в Германия от юни месец 2007,но по документи от октомври,а приятелят ми е тук вече година и половина.Той е студент,а аз карам курсове по немски език към университета,но се водя и аз студентка и съм със такива права.Решихме,че Германия определено не е нашата страна и да подадем документи за Канада.Двамата ми пурви братовчеди и леля ми живеят е Монреал,но това май никак не ми помага,доколкото прочетох.Та,въпроса ми е можем ли да подадем документите си тук в Германия(както ме посъветва братовчедка ми),или трябва задължително да ги подам ж Букурещ?И как смятате имаме ли някакви шансове,тъй като и двамата все пак нямаме завършени бакалавърски степени,и всъщност сме със средно образование.Аз съм на 19 години почти 20 ,а приятелят ми е на 20,почти 21 :) .Предварително ви благодаря и моля ако някой има някаква идея,нека да я сподели :)
pantata
Мнения: 547
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 10:33 pm
Местоположение: Oakville, Canada

Мнение от pantata »

за английската част

за това къде да подадете молба:
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... .asp#step3

за това дали имате шанс:
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... /index.asp
Everyone should believe in something -
I believe I'll have another drink.
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

ами аз само да питам за протокола,след като сте решили ,че Германия не ви подхожда/не е нашата страна/ какъв чеп тогава ще го духате тука.
просто ми е любопитно да зная как определяте къде ще ви е по добре след като никога не сте били тук или четейки мненията на няколкото мухльовци които пишат тук са ви повлияли да вземете това решение. :wink:
Venn
Мнения: 22
Регистриран на: Нед Фев 03, 2008 9:26 pm
Местоположение: Duisburg,Germany

Мнение от Venn »

Ами аз да те запитам,също така за протокола ти живял ли си някога във Германия?Само да уточня,не съм решила да идвам в Канада само заради тва което съм чела във форума,първо го рещих и след това започнах да се интересувам и да чета форума.Както казах,имам близки роднини там.Също така,се обърнах към хората който могат и имат желание да помогнат,така че благодаря ти за мнението,очаквах го понеже съм чела и други странни твои изявления,и понякога съм се питала,ти защо изобщо живееш,с тая твоя омраза към всичко и всички?И все пак по-важното да благодаря за бързия отговор на Pantata :)
Аватар
Koko
Мнения: 8033
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: Мога ли да подам документи за Канада от Германия..?

Мнение от Koko »

Venn написа:...
И как смятате имаме ли някакви шансове,тъй като и двамата все пак нямаме завършени бакалавърски степени,и всъщност сме със средно образование.Аз съм на 19 години почти 20 ,а приятелят ми е на 20,почти 21 :) .Предварително ви благодаря и моля ако някой има някаква идея,нека да я сподели :)
За федералната процедура трудно ще съберете точките в момента - за нея се предполага да имате завършено висше и някакъв трудов стаж.
Нищо не сте споменали и за това как сте с езиците, а това е също важен фактор при оценката.

Като идея - може би варианта да направите магистратура в Канада заслужава да бъде проучен по-подробно.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Venn
Мнения: 22
Регистриран на: Нед Фев 03, 2008 9:26 pm
Местоположение: Duisburg,Germany

Мнение от Venn »

ами с езиците,имам перфектен английски,немски и руцки,за жалост от френски и идея си нямам,това за магистратурата,може би е добра идея,но идеята ми като цяло беше за бакалаварска степен във Канада,но благодаря ти :)
Жени
Мнения: 1120
Регистриран на: Чет Фев 15, 2007 5:11 pm
Местоположение: Торонто

Re: Мога ли да подам документи за Канада от Германия..?

Мнение от Жени »

Koko написа: Като идея - може би варианта да направите магистратура в Канада заслужава да бъде проучен по-подробно.
Е, как да правят магистратура като тя казва, че са със средно образование?
Venn
Мнения: 22
Регистриран на: Нед Фев 03, 2008 9:26 pm
Местоположение: Duisburg,Germany

Мнение от Venn »

Ами да,със средно сме,и като цяло идеята за Канада е да можем да започнем на ново да учим,просто ако кандидатсжам като International student таксите в университетите са доста по-високи,а другият единствен вариянт е да кандидатстваме за тази точкова система Skilled worker, за която обаче май няма да съберем точките
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004
Мнения: 4882
Регистриран на: Пон Авг 18, 2003 8:28 am
Местоположение: отнороТ

Мнение от sasho71 »

Venn написа:...,но идеята ми като цяло беше за бакалаварска степен във Канада,но благодаря ти :)
тя е хубава идея, само че преди това е добре да знаеш че като интернешънъл студент ще ти съдерат кожата от такси в Университета. Зависи какво искаш да учиш, ама най малко 10-15 000$ на година ще трябва да снасяш суха пара, да не говорим за останалите разходи-наем, храна, учебници и т.н.
Всичко това с уговорка че искаш в що годе елитен Университет, а не някой затънтен колеж.
Най добре завършете бак, направете 6 м стаж и веднага кандидаствайте за перм резидент.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Venn
Мнения: 22
Регистриран на: Нед Фев 03, 2008 9:26 pm
Местоположение: Duisburg,Germany

Мнение от Venn »

Точно това имам предвид и аз,искахме да подадем документи за университети,просто защото не искаме да учим тук,но тъй като таксите са дота големи,и турсим др вариянт по който да станем резиденти,но мах няма такъв вариянт..
Аватар
zaia
Мнения: 640
Регистриран на: Пет Фев 18, 2005 6:09 pm
Местоположение: Vancouver
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

И аз не знам как ще съберете точките без висше, а едва ли имате дълъг (и легален) стаж. Най-добре звучи това да проявите търпение да завършите и да поработите малко, за да вържете точките. Сега му е времето на безгрижния (горе-долу) студентски живот, наслаждавайте му се :D
Venn
Мнения: 22
Регистриран на: Нед Фев 03, 2008 9:26 pm
Местоположение: Duisburg,Germany

Мнение от Venn »

хехе,това за безгрижния студентски живот звучи доста добре,ама знаеш ли и къде се предлага?Шегувам се..благодаря на всички пък аз ще му търся лесното :)
Veliko
Мнения: 637
Регистриран на: Съб Окт 25, 2003 10:50 am

Мнение от Veliko »

bateto написа:ами аз само да питам за протокола,след като сте решили ,че Германия не ви подхожда/не е нашата страна/ какъв чеп тогава ще го духате тука.
просто ми е любопитно да зная как определяте къде ще ви е по добре след като никога не сте били тук или четейки мненията на няколкото мухльовци които пишат тук са ви повлияли да вземете това решение. :wink:
Доста немци имигрират къде ли не. Повеето от тях са с ниско образование, обикновени работници, много тръкаджии, строители, и всякакви авантюристи. Доста от тези се заселват в Канада, най-често в Алберта и другите степни провинции. Тръкаджиите са най/много, щото вземат повече отколкото в европа. А и ако искаш да си тръкаджия, естествено, Сев. Америка е мястото. Това го гледам по един канал Kabel 1. Предаването се казва Mein Neues Leben. И хората са щастливи, вервай ми.
Life goes on. It always does, until it doesn´t!
bp_de
Мнения: 1627
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 11:44 am
Местоположение: USA

Мнение от bp_de »

Mein Neues Leben тва е пропаганда на правителството.Нали се сещаш че и тука политиците лъжат и крадат -кат навсякаде по света.
Наистина има 1 част дето са нискоквалифицирани но 90% от немците дет се махат са с заплати от 60к-70к и нагоре.
Просто разбират 4е не са балаци и не стат да хранят нарстващата сган дето лежи на социал.

Тука в немско ако си нискоквалифициран е раи- никога нема да те изгонят за некадарност-1 пат назначен някои 99,5% не може да го уволниш,па недаи си боже деца даима в семеиството -тогава дет се вика фирмата затваря ама работника му се плаща.
отпуска 30 работни дена ,7 часа работен ден , кажи речи нисто не плащат за пенсия - абе комунизъм. Каде сте намери некои смотаняк такв раи в Канада или в Американско.....

Venn - без да те убеждавам амапо мое мнение кавито сте млади и зелени -ако се преместите отатака сте ви ритат кат футболни топки .Тва дето е в немско сте ви се види злато ....
Е знам че тука стом не си с немско име и бял цвят на кожата си кам талибанската група ама перфектни места на света няма.
Pepon
Мнения: 841
Регистриран на: Пет Авг 08, 2003 10:06 am
Местоположение: Somewhere Out There

Мнение от Pepon »

В Германия един завод не можеш да затвориш /виж какво ги правят Nokia заради фабриката в Бохум/. В Америка се затварят цели индустрии и никой не му пука. Такова глезене каквото е в Европа в Америка ще има да го сънувате. Аз работих в Канада 6 години, сега се върнах, и се чудя къде ми е бил акъла да карам с 10 дни платен отпуск цяла година и да не ми вдигат заплатата поне 2 пъти годишно както е тука сега. Аз винаги съм се имал за доста мързелив, но като гледам какво са французите, белгийците, италианците и испанците - за тях работа е станала мръсна дума. В Европа все още работят само холандците, германците, шведите и англичаните, но и те започват да свалят знамето.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Публикувай отговор