Някой знае ли

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Touriste

Някой знае ли

Мнение от Touriste »

Някой знае ли как се изкарва документ от Бг че си постоянно пребиваващ в чужбина?
:beer:
IFF

Мнение от IFF »

.
Последно промяна от IFF на Чет Ное 25, 2010 5:31 pm, променено общо 1 път.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Re: Някой знае ли

Мнение от Linko »

Touriste написа:Някой знае ли как се изкарва документ от Бг че си постоянно пребиваващ в чужбина?
:beer:
Тук има някакво противоречие. Какво значи да изкараш от Бг документ, че си постоянно пребиваващ в чужбина? Това е все едно да изкараш документ от Сърбия, че имаш българско гражданство. :?

Постоянно пребиваващ независимо къде те прави това, че властите на дадената държава са ти дали правото да пребиваваш постоянно на нейната територия при съответните правила и условия и ти спазваш тези правила.
Направо абсурдно е Бг да ти издаде удостоверение, че си постоянно пребиваващ в Канада или където и да е. На място, в чуждата държава може да се извади подобен документ, според мен. Щото ти може да неси се вясвал в Бг с години, но пак да нямаш право и статут на постоянно пребиваващ в нито една чужда държава.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
mborodin
Обратна връзка:

Мнение от mborodin »

Може би може да се издаде някакъв документ от консулството на съответната държава в България, но си мисля, че с картата за постоянно пребиваващ може да се получат нещата.

Все пак си мисля, че питането е малко абсурдно. :)
Изображение
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

IFF написа:от полицията се вади едно удостоверение,което показва за посочения от теб срок излизанията и влизанията от страната.Така беше преди,но сега като няма граничен контрол не знам как е.
Какво означава "няма граничен контрол"?
Естествено, че има граничен контрол!
Или дай като сме в Евро Съюза да си отворим кошарата за що де има юруди?
:evil:
Публикувай отговор