Доларът ще пада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Pehlivan
Мнения: 124
Регистриран на: Пон Авг 06, 2007 9:52 am
Местоположение: Aurora,Ontario,Canada

Мнение от Pehlivan »

Истината е,че нещо ще се случи,всички го чакат,отдавна се говори за имотите,че много поскъпнаха.Така е,не може да се въртят постоянно едни и същи пари,които ги няма....то не бе раздаване на кредити,че и за 100 години,това е нещо е виртуално просто балона се пуква.Не знам с Канада как ще е,наскоро си купих къща,страх ме сега баш да не вземат да падат цените на имотите.Това,че Канадския долар ще падне не е беда,по добре и лихвата да смъкват,че и оттам и моргийджа,хората ще се подтикнат да купуват къщи,дано да е така,че не ми се мисли чак.За мен най големия балон,който се надува ли надува е в Европа с нейното евро,такова спукване ще стане,че отиде ни Родината.Според мен Канадския долар до края на годината ще стабилизира на високи нива,все пак Канада е страна с потенциал и природен ресурс,особенно нефта.А Америк.долар ще се върне в играта,не забравяйте за какво ги събират тия долари от нефта да ги хвърлят на боклука ли-стотици милиарди са натрупани.
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

абе аз ви пиша от поне 4-5 години ,че сме свидетели на поредния балон от който някои ще се налапат яко ,а мнозинството ще издуха супата.като сте толкова начетени някой може ли да ми отговори на простия ми въпрос:
-как аджаба ви се струва факта ,че за последните 7-8 год цената на недвижимото имущество в Канада и Америка се вдигна с 200 до 300% ,а заплащането на труда с 10-20% без да има право пропорционално отчетена инфлация ,когато разхода по изплащане на дома за едно семейство е най голямото перо от неговия бюджет.замислете се малко в/у фактите и по начетените от вас могат да си отговорят без моя помощ кой плаща и кой поръчва музиката.накрая пак ще има бития бит ,ебания ебан нищо ,че живеете в така бленуваното ви идеално общество наречено Канада.
Буш Фамили вдигнаха цената на петрола за да им стане изгодно да го дърпат от нефтените плантации на Форт Мак за да стане Америка най силния и независим лидер като обезцени дълговете си натрупани към целия свят само и само да осигури добър стандарт на живот на народо населението си с цел реализиране на огромни печалби и световно господство за няколко клана дърпащи конците.
Ето заради това има разделение на Стария и Новия Континент..
Pepon
Мнения: 841
Регистриран на: Пет Авг 08, 2003 10:06 am
Местоположение: Somewhere Out There

Мнение от Pepon »

Pehlivan написа:.За мен най големия балон,който се надува ли надува е в Европа с нейното евро,такова спукване ще стане,че отиде ни Родината.
Бъркаш тука малко - еврото също се обезценява и не е силна валута, но долара е много слаб и на много хора им се струва, че еврото е надценено. Ако погледнеш цените в Европа ще видиш. че това което се е купувало с 1 Евро преди година или две сега се купува минимум с 1.20 Евро, а дори и с повече. Потенциала е в алтернативните валути , аз го писах вече - словашка крона, руска рубла, турска лира а може евентуално и румънска лея.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
kurta007
Мнения: 1121
Регистриран на: Съб Яну 14, 2006 7:48 am
Местоположение: Белия Свят

Мнение от kurta007 »

Ситуацията в момента е следната:
Заради се ипотечната криза Америка навлиза или ще навлезе в рецесия до пролета/официално рецесия е 2 поредни тримесечия с понижен БВП/
Очаква ипотечната криза да стува около 400млдр $ ,като само вчера Ситигруп обяви загуби около 9$ млрд. за Q4 наи голяма загуба в банковия сектор в цялата история на УСА.Вече има и първи признаци на забавяне на УС икономиката като се очаква 2008 БВП на Америка да падне с около 1% или около 1.8% като през 2009/10 отново да се изправи на крака.Ще има лека корекция на цените на имотите около 15% за 2008.Кризата в Америка ще е причина и Европа да забави леко темпото докато азиатската ос Китаи,Индия и Русия се очаква отново да са светония мотор и през тази година.За Канада като изключим факта ча УСА и са наи-големия търговски партъор други негативи няма да усети,страната е богата на петрол и земни блага а както знаем цените им са на рекордни нива и икономиката ще се развива добре
За цената на златото :знаем че когато времената са несигурни цената му расте така че според мен цялата 2008 ще поскъпва като през 2009 ще върне /също както и американския $/ та до тогава цената може да достигне и 1000-1500 и повече $
За петрола тук е малко по различно: през 2007 за първи път имахме ситуация в която търсенето беше повече от предлагането заради по голямите нужди на Китаи,така че през 2008 може да задържим нива около 100$ заради намаленото потребление от Америка /Н1 световен потребител на суровината /и след 2008 при изчерпаема суровина и нараснало търсене ще гледаме филма "The Sky's the Limit "
Pepon
Мнения: 841
Регистриран на: Пет Авг 08, 2003 10:06 am
Местоположение: Somewhere Out There

Мнение от Pepon »

bateto написа:абе аз ви пиша от поне 4-5 години ,че сме свидетели на поредния балон от който някои ще се налапат яко ,а мнозинството ще издуха супата.
America has run out of bubbles, бате, това е проблема на Новия свят.

http://articles.moneycentral.msn.com/In ... bbles.aspx

"Household debt hit a record 133% of disposable personal income. "
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
kralimarko

Мнение от kralimarko »

A weak dollar, record oil prices and a threat to U.S. economic growth brought on by the subprime crisis have been cited as reasons gold recently topped $900 an ounce. Gold is usually seen as a safe haven in times of economic distress and inflation.
"It's far easier to argue that we're at the start of a period of higher inflation and lower U.S. growth, rather than we're emerging from the worst," said Philip Klapwijk, executive chairman of GFMS.
A short-term correction is possible, however, due to the speed of the recent price rise and large financial holdings in U.S. gold futures, the group reported.
If there's a retreat, gold could slide as low as the $800 range, partly because buyers of gold for physical use like jewelry will stay on the sidelines amid price volatility, it said. With the possibility of a correction in mind, GFMS projected gold will average $840 an ounce in the first half with further increases to $1,000 later in the year, it said.
Аватар
Lub0
Мнения: 6899
Регистриран на: Вто Авг 26, 2003 11:42 am
Местоположение: Sunnyvale Trailer Park, Nova Scotia
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Pehlivan, ако си си куипл къщата да си живееш в нея следващите 5 - 10 години изобщо няма защо да се плашиш и да се вълнуваш от цените на недвижимите имоти... ако целта ти е бърза спекулация, определено няма да може да спиш спокойно...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Smart Dust
Мнения: 926
Регистриран на: Вто Юли 17, 2007 6:43 pm
Местоположение: Canada

Мнение от Smart Dust »

Много приказвате, пък малко четете:
http://www.globeinvestor.com/servlet/st ... e/GIStory/
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004
Мнения: 4882
Регистриран на: Пон Авг 18, 2003 8:28 am
Местоположение: отнороТ

Мнение от sasho71 »

abe кво толкоз го мислите, важното да няма фалити на банки кат в БГ, другите неща не са толкоз интересни, или поне за мене де :lol:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Smart Dust
Мнения: 926
Регистриран на: Вто Юли 17, 2007 6:43 pm
Местоположение: Canada

Мнение от Smart Dust »

Dow ends down 307, economic angst mounts
According to preliminary calculations, the Dow, which had been up more than 50 points early in the session, closed down 306.95, or 2.46 percent, at 12,159.21.

The Dow is now off 8.33 percent for the year; there have been just 12 trading days so far in 2008, but the index's frequent triple-digit losses have now forced it to give back its 2007 gains. The Dow had its lowest close since it ended the March 16, 2007, session at 12,110.41.
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
Аватар
mouse
Мнения: 539
Регистриран на: Вто Яну 01, 2008 9:54 pm
Местоположение: Извън капана

Мнение от mouse »

kralimarko написа:... абе кво знам и аз ама гледам разни коментари :roll:
Я по-добре накарай жената да спретне една мешана салата и си сипи една ракия че от много информация май ти е прегряло сивото вещество :lol:
Сиренето е безплатно само в капана.
Pehlivan
Мнения: 124
Регистриран на: Пон Авг 06, 2007 9:52 am
Местоположение: Aurora,Ontario,Canada

Мнение от Pehlivan »

LUBO,купих къщата най вече да я препродам след време(1-2 години) ,но ако тръгната нещата не добре ще си живея докато дойдат по добри времена,така иначе ще живея в Канадата,в БГ и дума да не става,там зле по зле нищо че строят много молове и комп.спец. взимали по 5000 лева пара.Тук е спокойствието,ама с тая криза в USA нещо се плаша,че ми е останало от БГ-то още кризисни алергии.Истината е ,че в Канада имотите са много далеч в пари от имотите по света,значи има мегдан да се увеличават,пък и пада и моргийджа,Канадския долар поевтиня и експорта ще се увеличи,мисля,че Канада по леко ще усети кризата ако я има.В момента е много добре да се инвестира в Куба,там е евтино като в нашето тоталитарно време.Жена ми е имала разговор с един богаташ от Дубай и той ий казал,че в момента най доброто инвестиране е в USA долари,в ценни метали(злато и сребро) и в недвижимост в Куба и страни от третия свят и в бившия СССР.Нещо не ги разбирам тези работи,въпроса е да продължи възхода на имотите в Торонто.
Аватар
mouse
Мнения: 539
Регистриран на: Вто Яну 01, 2008 9:54 pm
Местоположение: Извън капана

Мнение от mouse »

Накратко за Канадската икономика.
Прясно, прясно, пари, пари :lol:
http://www.fin.gc.ca/econbr/ecbr08-01e.html
Сиренето е безплатно само в капана.
Smart Dust
Мнения: 926
Регистриран на: Вто Юли 17, 2007 6:43 pm
Местоположение: Canada

Мнение от Smart Dust »

Pehlivan написа:Нещо не ги разбирам тези работи,въпроса е да продължи възхода на имотите в Торонто.
Аз пък искам да тръгне надолу, за да си купя къща на нормална цена.
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
Аватар
Lub0
Мнения: 6899
Регистриран на: Вто Авг 26, 2003 11:42 am
Местоположение: Sunnyvale Trailer Park, Nova Scotia
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Smart Dust, къща се копува, когато човек има нужда от нея, иначе има да чака с години за иделните условия/ако изобщо дочака...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Публикувай отговор