ПРОЧЕТЕТЕ-може би отдавна трябваше да го напиша

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
dionis

Мнение от dionis »

Neshto ne moga da si obiasnia kak taka na zybolekarite e zabraneno da slagat medni materiali, a vodata da teche v medni trybi, neshto niama logika. Niakoi shte kaje ot ikonomia, no po-goliamo vytreshno ot bolno i umirashto naselenie niama za edna dyrjava.
Tova che trybite sa medni ne oznachava s 100% che vodata minava prez mednite trybi, moje da ima vytreshen sloi, koi znae...
Ot 4 stranici komentari ne vidiah 1 potvyrden fakt. 1 chovek poiska fakti i beshe obiaven za lud. Tova e poveche ot neseriozno.
ZouZou

Мнение от ZouZou »

Здравейте!
По темата за водата и медните тръби искам да споделя няколко неща, като предварително кажа,че химията не е силната ми страна, но ми се е налагало да разсъждавам върху въпроса за използването на медни тръби, като водопроводни. От ценова гледна точка, медните тръби в България са най-скъпия вариант и затова на никой не му идва на ум да ги използва като водопровод(за разлика от газовте инсталации, където няма как и се използват широко).Автора на темата някъде беше споменал, че в Европа медните тръби са забранени по стандарт, не споря дали е така или не,защото не съм запозната с хигиенните им нормативи.Нито се съмнявам(както и всички други четящи) в добрите намереня на автора.Просто искам да споделя една реална ситуация. Безкрайно ми беше учудването, когато преди година и половина се оказа, че обекти от хранителната ни промишленост(мандри, месарски цехове и други от този род)строени и проектирани сега,т.е.ново строителство, съобразено с хигиенните норми на Евросъюза, не успяха да вземат лиценз за износ, като основната а при някои май единствена причина е ,че водопровода не отговаря на нормите. В тези обекти водопровода беше от полипропиленови тръби. Препоръките в заключението на санитарните инспектори от съюза е ,че при подмяна на водопровода с меден, обектите ще получат разрешение за износ на продукцията си.Информацията ми е от фирмата изпълнител на обекта, а коментара беше покрай общ наш клиент, живеещ в Лондон, който аз първоначално упорито се опитвах да откажа от медните тръби. Падна голям спор, но консултанската му проектантска фирма от там го посъветва да си настоява на медните тръби, с допълнителното обяснение, че в цяла Европа най-престижните обекти се изпълняват с този материал....
Не мога нищо друго да коментирам, освен,че ще се помъча да намеря по- точна информация от специалисти в тази област, които проектират за западни фирми.
Покрай такива теми, човек понякога научава и нови неща. Сигурно и медните тръби не са свят, но за съжаление научих, че в София все още повече от 50% от уличните водопроводи са от етернитови тръби, макар че ги водят за канцерогенен матерял:(
JJ

Мнение от JJ »

...
Последно промяна от JJ на Пон Юни 07, 2004 3:40 am, променено общо 1 път.
Аватар
Hemoglobin
Любим форумец
Любим форумец
Обратна връзка:

Мнение от Hemoglobin »

Добър ден.
Не съм имал предвид да се карате, в тази тема а да дискутираме и споделяме факти. Не съм имал предвид дори да се спори така върло и пак да се избива на сравнение Канада/Квебек/България. Аз лично в България отдавна съм забравил как стоят много въпроси, сигурно и много неша са се променили. Аз живея в Канада, и ако нещо ми прави впечтление го споделям без да се чудя какво е в България. Каквото и да е там, нито ще ми помогне нито ще ми навреди...

Бих искал да завърша коментарите по темата с малко коствени факти след като преките смутиха някои.

- Според Statistics Canada шанса за развитие на рак (пази Боже) е 41,2% за кандците.
- На 100 раждания в Квебек има 43,2 аборта.

Или тези стряскащи цифри са ей така случайни.

Мислех да започна с тази тема дискусия за отровните, канцерогенни и доказани агресивни вещества които приемаме всеки ден, и които вече се контрлорират сериозно поне в някои държави по света, просто защото всеки има право да знае, да бъде информиран и да направи избора си.

Определено не е само медтта, подлагането на доказани мутагени е определено страшно особено когато хората не желаят дори да се информират за това... а децата им? Исках да коментирам и канцерогенния ефект на т.нар. sheetrock в който има съставки стабилно свързващи се с ДНК молекулите, метилиращи бази и предизвикващи ред мутации (началото на рака или малформации в детеродния процес и развитието на зародиша) и пр. интересни факти.

Уви ако правилно съм разбрал мнозинството, то не желае и да чува, сравнява с България, въпреки че аз за България и думичка не съм писал, докача се някак си на тема Канада.
Аз незнам какво общо има способността на една молекула етидиев бромид да се свърже трайно към нуклеинови бази и да предизвика точкови мутации напр. със Канада, България или други страни.

Приключвам тази тема с извинение.
Извинявайте ако в темата някак обидих чуството ви за канадски патриотизъм, въпреки че не знам , отново повтарям, къде точно патриотизма има място в здравето или в биохимията например.

Приятна почивка, на всички тези два дена макар и студенки ще бъдат слънчеви, така че ако не за разходки то поне за по една напитка по бистрата на place Jaques Cartie(r) или на Сен Дени са идеални.
:D
imalizna4enie

Мнение от imalizna4enie »

Niakoi vijdal li e dali trubite ne sa kalaidisani otvutre? :idea:
Rien n'est si dangereux qu'un ignorant ami, mieux vaudrait un sage ennemi.
ik

Мнение от ik »

Здравей, хемоглобинче!!! много ти харесвам ника - има някаква асоциация с живот!
Искам да ти се извиня от името на тези, които по някакъв начин са те засегнали и да те помоля да продължиш да даваш полезна информация, защото със сигурност има и други като мен, които се интересуват за здравето си и това на децата си тук, така че колкото повече можем да научим, толкова по-добре. Продължавай да палиш лампичките за внимание и не се засягай от някои по-неуместни изказвания. Благодаря!
dionis

Мнение от dionis »

Temata spored men e mnogo interesna, i ako moje da se razvie shte e super. Neka da ne stavame kato tukashnite profanci i da se otnasiame seriozno kym takiva temi.
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Нездравословно е само ако водата е застояла в медни съдове, а и много зависи от Ph на водата.
ето и линк за предимствата

http://www.ly-copper.com/e-tyzj.htm
Аватар
miloto
Обратна връзка:

Мнение от miloto »

Znachi nie v CDN da ne se pritesniavame. Che tuk nali i bez tui e gadno, jiveem samo tuberkolozno bolni ( Joy ot kade pak tova ti doide na akala i kade go prochete?) ta za tova sme na bira i vino. E, ama pak tezi, koito se vrashtat v BG, shte imat shansa da piat Vitoshka voda.

Sega seriozno. Za sajalenie, tuk osven vodata, smiatam, che i hranata nee na nivo. Napravo kato gledam kolko sa izrodeni niakoi kanadtci i se plasha. Dano balgarite ne stignem do tam.
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
Заключено