Проблеми с намирането на медикаменти

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
joroto
Мнения: 1
Регистриран на: Сря Ное 07, 2007 3:14 am

Проблеми с намирането на медикаменти

Мнение от joroto »

Здравейте,
казвам се Жоро. Наскоро дойдохме в Канада. Живеем в Калгари. Откакто дойдохме, може би от самолета или от времето, синът ми се разболя. Запасите от хапчета привършват. Проблемът е че кашля и има храчки. Използваме Mucosolvan и Bromhexin, но както споменах те са на привършване. Ако имате някакъв опит в медицината или просто житейски опит можете ли да ми дадете съвет за алтернативни на горе споменатите медикаменти в Калгари. Не искаме да водим детето на доктор, защото ще дадем пари за да ни каже нещо което вече знаем, затова ако може лекарствата да са без рецепта ако се прилага такава тук.
Благодаря ви предварително
Жоро
Аватар
Ivet
Мнения: 3362
Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:15 pm
Местоположение: Нангилима
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Значи, не ми е работа, обаче защо все пак не си заведете детето на лекар, поне ще ви предпише правилното лекарство на този пазар? Ако все пак не искате, в аптеките има доста сиропи и лекарства за кашлица и грипове и то не лоши, без рецепта, просто обяснете на някой от фармацефтите в аптеката за каква кашлица ви трябва и те ще ви препоръчат подходящото лекарство за съответната възраст, все пак има значение и колко е голямо. :wink: Да оздравява бързо хлапето!
Let it go...
doreto
Мнения: 38
Регистриран на: Нед Сеп 11, 2005 4:26 pm

Мнение от doreto »

Здравейте. Не знам колко е голямо детето ви, но аз докато си бях в България, много успешно лекувах моите племенници, които са на 5 годинки, с чай от лук за готвене. Бях ги научила да пият "лечебният чай", а после и майка ми започна да си прави, тъй като има проблеми с гърлото. Знаете, че понякога народната медицина е много по-ефикасна и безопасна. Значи, една глава червен лук (заедно с люспите) се разрязва на четири и се пуска в джезве или нещо подобно и се сварява като чай. Това нещо мирише ужасно, обаче като поизстине не е така отвратително. Лукът бил естествен антибиотик и действа успокояващо и отхрачващо. Докато търсите лекарства не ви пречи да опитате и този вариант. Успех!
koceto77
Мнения: 180
Регистриран на: Пет Юли 15, 2005 3:11 pm
Местоположение: Calgary, AB

Мнение от koceto77 »

Здрасти Жоро, прегледите при лекар се покриват изцяло от Albert Health Care. Ако вече имате здравни карти съвсем спокойно можеш да го заведеш на лекар и няма да ти струва нищо. Както те е посъветвала Ивет можеш да питаш в аптеката за сиропи за кашлица и да вземеш нещо без рецепта.
beckythomas9
Мнения: 527
Регистриран на: Чет Фев 17, 2005 10:06 pm
Местоположение: ottawa

Re: Проблеми с намирането на медикаменти

Мнение от beckythomas9 »

joroto написа:Здравейте,
казвам се Жоро. Наскоро дойдохме в Канада. Живеем в Калгари. Откакто дойдохме, може би от самолета или от времето, синът ми се разболя. Запасите от хапчета привършват. Проблемът е че кашля и има храчки. Използваме Mucosolvan и Bromhexin, но както споменах те са на привършване. Ако имате някакъв опит в медицината или просто житейски опит можете ли да ми дадете съвет за алтернативни на горе споменатите медикаменти в Калгари. Не искаме да водим детето на доктор, защото ще дадем пари за да ни каже нещо което вече знаем, затова ако може лекарствата да са без рецепта ако се прилага такава тук.
Благодаря ви предварително
Жоро


В момента тенденцията е да НЕ СЕ ДАВАТ никакви отхрачващи и темнпературопонижаващи лкарства на деца до 5 години без лекарски съвет. Причината е, че има много случаи на сериозни усложнения при деца в резултат от прима на такива лекарства. В Интернет сигурно има много инфо, защото предупреждението излезе мин. седмица.

Ето ви я информацията, за да сте информирани, а вие си решавайте!:
http://www.hc-sc.gc.ca/ahc-asc/media/ad ... 147_e.html
Аватар
7George
Мнения: 9645
Регистриран на: Съб Яну 21, 2006 12:42 pm
Местоположение: Calgary

Мнение от 7George »

В канадските аптеки класиката е Бенилин, има го в различни разновидности и за деца. На полицата си пише кои са лекарствата за кашлица и на самата кутия. Аптекарят няма да ви откаже безплатна консултация.
До колкото знам обаче, тези сиропи май лекуват само симптомите, не болестта. Аз не бих се стискал чак толкова, ако става въпрос за здравето на дете и бих отишъл при лекар.
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

Такива теми просто са ми любими! :shock: :shock:
На първо място преди да се стъпи на Обетованата земя се правят едни неща, наречени застраховки. Спомням си , че през 2005 за цялото ни семейство за 3 месеца застраховката беше има-няма 200 лева. Ако някой го събаря тази сума ....не е добре работата, повече не коментирам.
Второ - ако се разболее детето ми изобщо не съм настроена да си играя на д-р Хаус и да слагам диагнози (какво остава да му давам лекарства , домъкнати от Бг). Веднага завеждам детето на лекар , дори да нямам застраховка.
Трето - Не знам откъде сте си втълпили, че тук докторите и системата за нищо не стават. Ходили сме десетина пъти на лекар ( общо цялото семейство) и всеки път сме получавали адекватно мед. обслужване, както и подходящо лечение. Когато се е налагало са ни изписвали антибиотик, когато са счели , че ще се оправим и без него точно така се е и получавало. Имам доверие на системата, отнасям се положително към тукашния опит и проблеми нямам.
И на зъболекар ходим редовно и още сме живи.
:roll:
Аватар
Al Bundy
Мнения: 160
Регистриран на: Съб Юни 05, 2004 7:47 am
Местоположение: Торонто

Мнение от Al Bundy »

Моя житейски опит показва че когато кашлицата става мокра, значи е на минаване. Ако е суха значи тепърва започва да се развива. На 2 пъти досега за 2 год. ни се наложи да водим детето на педиатър за кашлица и на двата пъти нищо не му предписа. Мина си от самосебе си. Но преди това му прослуша дробовете и каза че са чисти и няма хрипове. Каза че сиропите за кашлица са бошлаф работа. Кашлицата е естествена реакция на организма, чрез която той се опитва да изхвърли чужди тела или слуз от белите дробове. Сиропите за кашлица подтискат тази реакция. За Mucosolvan'a пък:това е най-отвратителното лекарство, което може да съществува. То предизвиква кашлица, уж за да пречисти по-добре дробовете. Вземал сам няколко пъти, изкашля ми се кашлянето.
Незнам как е положението ако нямаш карта. Как се плаща, колко и т.н., но съм чувал че във Walk-in клиниките можело да те прегледат срещу символично заплащане. Аз бих потърсил лекар да му прослуша дробовете.
IFF
Мнения: 2495
Регистриран на: Чет Юни 22, 2006 9:30 am
Местоположение: Montreal

Мнение от IFF »

.
Последно промяна от IFF на Чет Ное 25, 2010 1:51 pm, променено общо 1 път.
Аватар
anxeli
Мнения: 3805
Регистриран на: Вто Ное 02, 2004 1:36 pm
Местоположение: TO

Мнение от anxeli »

Иначе ше ни окошари :roll: ...
(Боже, това на какъв език е :) ?)
Циганите - на Сатурн !
Ivailo K
Мнения: 115
Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 1:49 pm
Местоположение: София / Канада

Мнение от Ivailo K »

Не искаме да водим детето на доктор, защото ще дадем пари ........................................................................................................................................................... .



Абе какви хора сте Вие бре ....................ще дадеш 80 $ , които после като ти излезе здравната карта ти се връщат в сметката . А дори и да не ти се....................какво от това , много интересно дали ядете с жена ти - щото после ходите до тоалетната и парите за ядене заминават нанякъде....... по тръбата.
Публикувай отговор