vio написа:Вие хубаво бистрите ипотеките, ама не се ли замисляте, че при купуването на имот се гледат и неща като разстояние от центъра на града - за да не пътуват децата ми по час и половина в една посока докато стигнат до хубаво частно училище; освен това като се вържете в тоя Кебек за 25 години вие обричате и децата си, ами ако утре намерите по-добра работа в някоя друга провинция, в Европа ..... няма ли да се замислите сериозно дали да продавате всичко, което имате тук и да духвате - все пак и бъдещето на децата ви зависи от тези решения. Не мисля че дървена барака тук е голямо наследство за нашите отрочета, които отраснали тук, ще са много по-оправни от нас и сигурно още след колежа ще могат да си вземат заем за някое студио в центъра и да въртят денонощен живот , а не да пътуват до "село" Лавал, Лонгьой, и прочие близки и не толкова близки места!
А иначе пак към темата да попитам - не сте ли мислили да си купите само терен и сами да строите - с фирма естествено, а не с дядо, бако и свако

:):) не казвам че е лесно, важат същите критерии, които изброих по-горе - за местоположение и т.н., ама май като цяло човек се харчи по-малко? Вашите мнения?
Хората добре ти отговориха, но нека и аз.
Тука случаи относно децата - колкото искаш и различни. Едни още нямат, други ще имат, трети са им пораснали, едни деца обичат на село, други - даунтаун (калгарския не е много за живеене, които познавам тука се преместиха от там). А къщата като я вземеш, едно че ще си живееш по-качествен живот, друго цената на земята в един голям град винаги ще ти остане, даже и бараката да се срути нявга (което не трябва да се допуска). Този имот винаги ще може да се продаде и купят по-малки/отдалечени или апартамент, според предпочитанията. Много хора си строят и къщи, но аз например новите квартали на Калгари не ги предпочитам - много са голи и грозни, къщите близко една до друга, за цветовата гама нямам думи, но вкусове всякакви.
И тук хората наследяват и купуват кеш, но това не е случая за нас, новите емигранти.
Ако пък си останеш под наем - да не говорим - все едно, че нищо не си паправил, ще ти омръзне накрая канадата и ще трябва да си изнасяш голия задник нанякъде след време...