Проверена фирма посредник за търсене на работа от България

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
Tanasii
Мнения: 3
Регистриран на: Вто Сеп 18, 2007 9:55 am

Проверена фирма посредник за търсене на работа от България

Мнение от Tanasii »

Здравейте, нуждая се от информация във връзка с намиране на проверена фирма-посредник, която да ми съдейства при намирането ми на работа от Бг в Канада. Работя в сферата на минно-добивната промишленост. Моля Ви, ако някой е ползвал услугите на такава фирма(не фантом)или знае нещо по този въпрос да ми пише.Благодаря Ви предворително. :)
Няма невъзможни неща!
Аватар
Koko
Мнения: 8033
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: Проверена фирма посредник за търсене на работа от Българ

Мнение от Koko »

Tanasii написа:Здравейте, нуждая се от информация във връзка с намиране на проверена фирма-посредник, която да ми съдейства при намирането ми на работа от Бг в Канада. Работя в сферата на минно-добивната промишленост. Моля Ви, ако някой е ползвал услугите на такава фирма(не фантом)или знае нещо по този въпрос да ми пише.Благодаря Ви предворително. :)
Не съм сигурен че фирма-посредник би се ангажирала да търси работа за човек който няма нито имигрантски статут, нито работна виза за Канада.

Това което бих те посъветвал е да проучиш фирмите в твоята област и да се опитваш да си търсиш работа директно - ако от някоя фирма те харесат и имат нужда от човек, съответно решат те наемат, то издаването на работна виза не би трябвало да е проблем.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Tanasii
Мнения: 3
Регистриран на: Вто Сеп 18, 2007 9:55 am

Мнение от Tanasii »

Koko, благодаря ти за отговора, ще дерзаем...... Питам за такива фирми-посредници, тъй като чета, че има такива, които съдействат за намирането на работа на чуждестранни квалифицирани специалисти на временна работа (чрез work permit) в Канада. И след това евентуално се кандидатства за постоянно пребиваващ, ако те харесат от фирмата - работодател.Но доколко са проверени и сигурни - това вече незнам. :roll: Бъди здрав и късмет!!!
Няма невъзможни неща!
Аватар
AnnaR
Мнения: 467
Регистриран на: Съб Яну 14, 2006 9:36 pm
Местоположение: Laval, Qc

Мнение от AnnaR »

Ако, има наистина такива фирми и са коректни, то за тях трябва да има информация в бюрата по труда, така че първо там бих проверила.
prace
Мнения: 1617
Регистриран на: Чет Юни 02, 2005 2:17 am
Местоположение: София

Мнение от prace »

Издаването на работна виза не винаги е без проблем. Моят съпруг подписа договор за работа, но работодателят му нямаше идея какво се иска от HRDC за да бъде издаден LMO номер, който съответно се иска от посолството за да бъде издадена работна виза. Трябва да има middle person който наистина да знае какви документи да се подадат, за да се изпълнят исканията на онези бюрократи от HRDC. На моят съпруг два пъти отказват да му издадат LMO номер, поради куп глупости. Първият път казаха, че работодателят не е направил достатъчно, за да привлече native за работата. Вторият път заплатата не била упомената в обявата за работа, която е пускал и т.н..Сега сме подали документи за трети път и не знаем още кога ще откажат и за какво този път. Първите два пъти получихме отговор за 5 седмици, а сега чакаме повече от 3 месеца.
Tanasii
Мнения: 3
Регистриран на: Вто Сеп 18, 2007 9:55 am

Мнение от Tanasii »

prace,дано нещата този път при вас да имат завършен вид.Пожелавам ви го! Знам, че няма да ни е лесно, но човек си струва да опита, поне да опита........ :)
Няма невъзможни неща!
prace
Мнения: 1617
Регистриран на: Чет Юни 02, 2005 2:17 am
Местоположение: София

Мнение от prace »

ами ние докато си чакаме за работна виза вече повече от година, получихме покана за интервю от Берлин, така че не знаем кое ще стане по-бързо. Уж мислехме, че с работна виза ще отидем преди landed, ама май сметките ни излязоха криви..Както и да е, винаги могат да ни кажат не на интевюто, та затова не сме изключили като вариант работната виза все още. Да, трябват здрави нерви за Канада!
Публикувай отговор