Ние вдигаме байрака

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Omega3
Мнения: 1811
Регистриран на: Пон Май 21, 2007 3:14 pm
Местоположение: Bois des Filion

Мнение от Omega3 »

sasho71 написа:
filipne написа:Според мен за 3 месеца не можеш дори да разбереш къде си и защо си.
мдаммм, аз първите 2 месеца от стрес ерекция не можех да получа :lol:


В моя случай беШе точно обратното.
semeen
Мнения: 200
Регистриран на: Пет Май 26, 2006 12:08 pm

Мнение от semeen »

Здравейте,
Анджи, това което пишеш е хубаво и аз го приемам, но трябва ли да разбирам, че мислиш съвременна България за духовно средище? Място където справедливостта във всичките й измерения отсъства може ли да бъде такова средище? Където властва демагогия? Брутална престъпност, срив на ценностите, преклонение пред парите?
Разбира се навсякъде по света тези пороци съществуват, включително и в Канада, но днес в България те са в подем.

Били пише за авторитет в България. Имал е авторитет, положение. Също и приятели. А колко струва авторитетът и социалното положението в един разбойнически стан. Място където вече веднъж хората са изгубили имотитете си за една нощ по силата на национализация. И това не е невъзможно да се повтори. Днес просто бедността принуждава хората да продават на безцениеца имотите на дядовците си, които им бяха върнати с големи неточности. Ставало ли е такова нещо досега в Англия, САЩ, Канада.
А за приятелите - колко от тях си ги пробвал в "реални бойни условия", Били? Защото е казано "по делата им ще ги познаете" не по приказките и обещанията.
Да, в Канада събиратето с приятели на е на мода и ако това ти липсва, значи там ще ти е тежко.
И защо да скъсваш с България? Винаги можеш да се върнеш, можеш да видиш близките си.
Не е нужно да преставаш да бъдеш българин. Това зависи от теб.
Преди да вдигнеш байрака, първо го забоди здраво в Канадската земя, да не го бутне бурното време. И защо не го оставиш там. Можеш да имаш два байрака - и там, и тук. Заради това децата ти да имат избор един ден, Били.
Натали
Мнения: 82
Регистриран на: Чет Сеп 30, 2004 6:08 am
Местоположение: Toronto

Мнение от Натали »

Искам да се включа в темата,не разбирам едно,какво толкова е полозителното на БГ освен твоите близки и приятелите и кафето на моабет,всичко друго е пошлост,мизерия,огромни контрасти на живота и хората,да не говорим за ооогромната престъпност,че като те краднат нещо един път и ти съкращават живота с години.Били вървете отново в БГ и след време ще направите сравнението,но мисля,че много малко сте живяли в Канада.Канада не е най идеалната страна,но е едно от добрите места за живеене в света,а не като Батката дето толкова много я принизява,че едва ли не тука е ада.Според мен трябва да поживеете още 1 година поне и ще разберет смисъла,че то какъв е смисъла да чакаш години,пари и път до края на светаи след 2 месеца вдигате байрака,че това извинявай не е много разумно,а глупаво.Я си поканете майки и бащи и ще ви олекне,че то такъв хубав старт в Канада,мноого хора цяла година работа не са си намирали и пак им харесва.Не се давайте на носталгията,а съберете се с българи.Е,хайде успех и ще стискам палци за вас.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004
Мнения: 4882
Регистриран на: Пон Авг 18, 2003 8:28 am
Местоположение: отнороТ

Мнение от sasho71 »

anxeli написа:Айде стига, колко сме печени ние дето знаем какво искаме :evil: ...
...
кво лошо има в това да знаеш какво искаш? Тук трябва да си надъхан като назобен италиански защитник по време на финал на Световно по футбол :lol: Инак изпадаш в долна мъртва точка и почваш да се самосъжаляваш...
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
Amental
Мнения: 498
Регистриран на: Вто Апр 10, 2007 11:04 am
Обратна връзка:

Мнение от Amental »

semeen написа: А за приятелите - колко от тях си ги пробвал в "реални бойни условия", Били? Защото е казано "по делата им ще ги познаете" не по приказките и обещанията.
като цяло съм съгласен с целият пост
но извадих този цитат
защото се замислих по въпроса .....
Не знам за Били но аз например не мога да разчитам на никой от т.нар. ми "приятели" за каквото и да е наистина СЕРИОЗНО нещо.Дали ще е от липса на време,внимание или пък просто опира до възможности,но това е факт.
Млад човек съм и уж сега би трябвало приятелствата да са най-силни само дето на практика не е така ......
не знам още как е в Канада обаче тука всички са толкова овълчали и вглъбени в собствения си сървайвърски филм че просто за друго не остава време ......включително и за истинско приятелство ........
DCS-15.03.08
Accuse - 10.04.08
Interview-16.06.08 ОК
Букурещ - 10.07.08
Баркодове - 04.08.08
Медицински - 21.08.08
OK - 18.09.08
Покани за виза - 20.10.08
06.11.08г. - ВИЗИ !!!Изображение
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Мнения: 3360
Регистриран на: Съб Яну 31, 2004 12:10 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

semeen написа:
...срив на ценностите, преклонение пред парите?
Разбира се навсякъде по света тези пороци съществуват, включително и в Канада, но днес в България те са в подем.
:lol: :lol: :lol:

Семеен , в Канада тези "пороци" - като преклонение пред парите не са в подем поради една проста причина - те винаги са били на върха.
semeen
Мнения: 200
Регистриран на: Пет Май 26, 2006 12:08 pm

Мнение от semeen »

Добре, Филипе,
Сигурно е така, все пак там това е движеща сила, но помисли къде корупцията е повсеместна. Загърбват се моралните ценности, служебен дълг, професионални отговорности в името на това да вземеш някой лев отгоре. Все пак има граници, които не трябва да се минават. Защото така рухват държавите.
Казват: това, което не става с пари става с много пари. Има хора, които не изповядват подобна философия.
Аватар
hullboy
Изгонен от форума
Мнения: 3315
Регистриран на: Сря Окт 29, 2003 4:17 pm
Местоположение: Ottawa, Canada

Мнение от hullboy »

да е морална подкрепа на остаряващите си родители без да е ограбил радостта на последните им дни като ги е лишил от общуването с децата и внуците им
Анджи ти в коя година и в кой свят живееш?
Ама аз ви разбирам защото идвайки от малка дървава и мечтите и мислите са ви малки в малкитв ви главички.
Анджи днес е 21 век.
Само си представи че си от село Мало Конаре и там са твоите родители. Ти би ли стояла в Мало Конаре заради твоите родители? Не би ли отишла в града където е работата да кажем във Варна.
Кажи сега колко често ще виждаш твоите родители?
А сега си представи че не си родена в Бг а си родена в Канада. Твоите родители са от Халифакс обаче ти се омъжваш в Калгари какво става тогава?
Припомни се сега че Бг. е в Евро съюза вече и че утре твоите деца като пораснат дори и да си в БГ не можеш да ги спреш да идат някъде из Европа да работят и какво става тогава?
Разберете че Бг и света не са същите като преди 15 или 50 години. Какво пречи бабите да дойдат на гости една година а другата да пратиш децата в БГ и то пак с мярка а не за 4 месеца?

И защо си мислите че на възрастните им е гот да слушат пищящи и ревящи внуци за повече от 3 часа на ден?
Нека ви кажа как изглежда един съвременен дом за възрастни и ви гарантирам че ако вашите родители влязат в един такъв дом за една седмица само няма да искат да излязат от там. Разбира се нека си живеят в къщите докато могат да се движат да си пазаруват и готвят.
В тези домове няма ревящи деца. Има на разположение 24 часа медицинска сестра и доктор има шофьор с лимузина който е готов да закара възрастните хора до терапевт, зъболекар.
Имат кухня която им готви 3 пъти на ден, има градинка около сградата в която си седят на сянка през деня и се люшкат в люлки. Вечер им организират бинго, танци, канят артисти и музиканти да ги забавляват имат си социален живот за ваша изненада някои даже и гаджета, ходят на екскурзии с автобус.

Напротив вие бихте съжелявали цял живот ако докато вие сте били на работа в БГ вашия родител починал защото нямало кой да го закара до болницата или понеже нямало мед. сестра на близо. Вие не може да излизате през ден от работа заради това. Не е правилно и да натоврвте вашия родител с отглеждането на вашите деца защото на вас така ви е по евтино нищо че са им внуци.
Това е 21 век.
Последно промяна от hullboy на Сря Юли 18, 2007 11:16 am, променено общо 1 път.
гицка

Мнение от гицка »

пак казвам
животът е прост , ние го правим сложен
отивам гледам не ми харесва - значи отивам на место , което ми харесва .
всякакви обяснения- велики ценности , кариери,бараки,коли , корупция , са дрън дрън .
човека ви написа , пак се опитвате да го убеждавате , колко е зле в българия , да си седи в канада .
вече не знам кой трябва да ви напише , че ИМА избор , някой който е дошъл и стоял 5 години като батето ли някой 3 месеца като Били .
за всеки избора е различен , ако някой харесва ябълки , друг харесва круши и първия няма защо да обяснява на втори каква грешка прави .
като напише някой че се прибира и се започват приказки ауууу ти не знаеш какво е сега тука , от еди си колко години си се махнал , не си в час...после се появява човек който ясно ви написва кое е по-важно за него в живота и го е разбрал след 3 месеца , пак същата история .
били , евала ,
правим грешки и трябва да ги коригираме .
хубаво е , че го написа публично , сега който чете последователно , ще ти прегледа мненията отпреди и ще разбере , че имаш глава на раменете си , и си преценил нещата , преди да вземеш такова решение
успех от мене .
Аватар
Lub0
Мнения: 6899
Регистриран на: Вто Авг 26, 2003 11:42 am
Местоположение: Sunnyvale Trailer Park, Nova Scotia
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Абсолютно съм съгласен с Хълбой, сега сме в 21 век и неща от сорта, че човек лишавал бабите от внуците са алабала - залъгалки и търсене на оправдание...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
shark6286
Мнения: 229
Регистриран на: Нед Яну 18, 2004 5:17 am
Местоположение: Calgary

Мнение от shark6286 »

гицка написа: ... за всеки избора е различен , ако някой харесва ябълки , друг харесва круши и първия няма защо да обяснява на втори каква грешка прави ...
Точно така. Хората са различни. Познавам хора живеещи в Канада от години, правещи по 100,000+ и имащи къщи за по 600-700,000 които са изплатени и които пак не са щастливи и искат да се връщат в България. Има и такива които правят по $20-30/час и мислят че тук е рая и са щастливи, може и да им липсват някои неща но се чувстват щастливи.

Според мен 2 месеца не са достатъчно, за да вземеш решение да се връщаш. И аз исках да се връщам, но си наложих да остана по-дълго. За мен беше нужно между година и половина и две да осъзная че има някакъв смисъл. Не че сега всичко ми е наред и всичко ми харесва тук, но за сега не мисля да се връщам в България за постоянно.

Обикновено началото е най-трудното. Идваш в един нов свят. Всичко изглежда различно и в много случаи не ни се харесва. Обикновено първата работа не е добре платена, първата квартира може да е мизерна, все неща които те натоварват психически. Най-лесно е да се избяга назад, към нещо познато, нещо с което сме свикнали.

Трябва да стиснеш зъби в началото и да се пребориш. Поживей малко по-дълго и ако все още не ти харесва и не виждаш смисъл, то тогава вече с чиста съвест можеш да кажеш че си опитал.

Както вече казах, хората са различни. Така бих постъпил аз.
"Life is the art of drawing without an eraser." - John W. Gardner
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Мнения: 3360
Регистриран на: Съб Яну 31, 2004 12:10 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

гицка написа: хубаво е , че го написа публично , сега който чете последователно , ще ти прегледа мненията отпреди и ще разбере , че имаш глава на раменете си , и си преценил нещата , преди да вземеш такова решение
успех от мене .
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... c&start=15
Bily T написа:
vladi написа:
filipne написа:
Запази си това мнение за по-късни времена. Ще има да се чудиш къде ти е бил акъла, когато си го писал Wink Както впрочем това вече се е случвало на не един и двама "надъхани" кандидат емигранти.
И на мен бая народ ми предричаше че ще се разочаровам много от Канада но истината е много по-проста: Всеки човек си е индивидуален и твоя опит не обезателно ще е еталон за всички=
Влади Beer Beer Beer
и остави го човека той явно много филми е гледал и сега се изживява в някаква драматична роля и май си е повярвал вече. Я кажи бе Фил прителю ти в бг какъв беше?
Филчо аз никога не забравям какво съм казал и не го отричам, нося си последствията за действията си, не ги приписвам на имагинерни понятия като държавата, хората и лошия кумчо вълчо.
Това е разликата между нас.
Чудя се кой ли е гледал много филми в крайна сметка ?
Аватар
Al Bundy
Мнения: 160
Регистриран на: Съб Юни 05, 2004 7:47 am
Местоположение: Торонто

Мнение от Al Bundy »

hullboy написа:[
Нека ви кажа как изглежда един съвременен дом за възрастни и ви гарантирам че ако вашите родители влязат в един такъв дом за една седмица само няма да искат да излязат от там. Разбира се нека си живеят в къщите докато могат да се движат да си пазаруват и готвят.
В тези домове няма ревящи деца. Има на разположение 24 часа медицинска сестра и доктор има шофьор с лимузина който е готов да закара възрастните хора до терапевт, зъболекар.
Имат кухня която им готви 3 пъти на ден, има градинка около сградата в която си седят на сянка през деня и се люшкат в люлки. Вечер им организират бинго, танци, канят артисти и музиканти да ги забавляват имат си социален живот за ваша изненада някои даже и гаджета, ходят на екскурзии с автобус.
Не си пожелавай такова нещо че може да ти се случи. Всеки ден влизам в nursing home , няма по подтиснати хора от живеещите там и няма по оттегчени хора от работещите там, включително и сестрите.
Аватар
Al Bundy
Мнения: 160
Регистриран на: Съб Юни 05, 2004 7:47 am
Местоположение: Торонто

Мнение от Al Bundy »

Dparo u TaHq написа: Емигрираме заради много неща и ако Канада в последствие "след време" се окаже ,че е това,което сме искал,мислили,чули,чели......тогава отиваме другаде,но едва след като получим Канадско гражданство.Но в България връщане няма.
Има държави като Нова зеландия,Австарлия те също са на ниво Канада.
Недей казвай голяма приказка, това за връщането в БГ, щото виж какво става после. Говорим надъхано и после "ние вдигаме гълъбите".
Сакън недей отива в Австралия или Нова Зеландия. Все ще искаш да се връщаш в БГ, но това от там ще ти струва по 3000$ на човек и по над 20 часа във въздуха. Хващай се като ченге и си гледай рахатлъка. Те са следващите, които ще се вдигнат за повече пари и ще го постигнат най-вероятно. И ще имаш осигурена работа докато се пенсионираш.
Veliko
Мнения: 637
Регистриран на: Съб Окт 25, 2003 10:50 am

Мнение от Veliko »

Не помня от кой филм беше, ама имаше един лаф:

Мисли глобално-действай локално.

21 век сме.
Life goes on. It always does, until it doesn´t!
Заключено