Linko написа:Ясно е на всички, че спора "за" и "против" имиграцията в Канада край няма. Той си тече от години и не го виждам да свърши някога.
И през всичкото това време е имало и ще има хора-тръгващи и хора-въщащи се, хора които са доволни и дори щастливи от предприетата стъпка и тотално разочаровани и т.н.
Нормално и разбираемо е желанието както на доволните да споделят радостта си с останалите, така и на недоволните да "отворят очите" на "заблудените". И никой не може да им забрани да го направят или пък да ги осъжда заради това.
Проблемите идват когато изказващият се, независимо на коя група е представител, започне да говори като от последна инстанция и не признава каквито и да е други истини освен своята.
И как не се разбира, че заливането на аудиторията с примери и писания е безсмислено. Нека не забравяме все пак, че когато нещо ни се случва на нас самите, то това за нас е 100 % реално събитие, та дори и то да е с вероятност 0,0001 % в някаква глобална статистика. Едва ли някой може да се пребори така лесно с таената във всяка човешка душа искрица надежда, че на нас ще ни се случат само хубави неща, а лошото ще ни подмине.
Едва ли peter_pan и такива като него ще върнат някой от тръгналите по процедурта или пък ще ни подготвят за живота там. Може думите им да окажат влияние на някой нерешителен и все още двуомящ се, но и това не е сигурно. Ако пък стане, то ще е наистина за добро. Защото несигурните в себе си и залитащите е по-добре да не тръгват. За тях самите е по-добре.
както съм казвал винаги, всичко казано от мен си е лично мое мнение, което има тежест точно толкова колкото и на всеки друг;
Канада е като казармата наистина, тя не може да се опише добре и е много лично преживяване. Аз нямам намерение да връщам никой от никъде, а информацията която давам е това което съм видял. Има разбира се и други гледни точки.
Това което все пак има някакво значение тук е, че вечното за и против май продължава от създаването на форума, има цял сайт който е негативно настроен против имиграцията в Канада. Всички тези неща имат значение. Човек най-малкото би трябвало да си зададе въпроса защо това е така? Защо никой не ни казва да не ходим във Франция или Англия или Китай или Австралия или Корея и т.н.?
И Франция и Англия и Австралия приемат имигранти и то доста по-трудно от Канада.