Как протече интервюто-първо Оперман ми се представи,после аз. Стандартните въпроси:дати на раждане,възраст,местоживеене и т.н. После-веднага защо избрахте Квебек, разкажете повече за него,вашата мотивация. Отговорих горе-долу стандартни неща. Поиска ми паспорта. После дипломата за висше.Какви предмети съм изучавал.Доколкото четох всички ги е питал това. След това поиска трудовата книжка. Мисля че за мен най-натежа факта че съм работил само по моята специалност,която съм учил в университета. Попита ме сам ли съм си попълвал Demande-то

Отговорих-да, с помощта на частния ми учител,макар че тя не разбираше технически френски,макар да го знае иначе перфектно. Обърна на английски за особеностите на фирмата в която работя и за родния ми град. Трудно ,както при всички е превключването на английски. А иначе него съм го учил от 3 клас

И накрая вика мечтата на всеки кандидат емигрант: Vous etes selectionnes! Преводачката го попита няма ли да ми иска дипломата от средното-той я сряза-НЕ!И така общо взето мина цялата одисея! Държа да Ви кажа че се подготвях по въпросите на ПЕТЯ от началната страница на сайта.Наистина почти няма какво по различно да ви пита всеки един изпитващ!УСПЕХ!!!