Първи впечатления от Торонто

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
doreto
Мнения: 38
Регистриран на: Нед Сеп 11, 2005 4:26 pm

Мнение от doreto »

anju Аз съм на Дон Милс и Еглингтон. Знам, че тази ерия не е от най-добрите, има и престъпност. Поне така казаха веднъж и по телевизията. Но мъжът ми беше наел апартамент тук , защото е съвсем близо до работата му. Обаче впечатлението ми не е само от моя район, а по принцип. Все имам чувството, че в България беше по-лъскаво, по-луксозно и че нашите джипсита си бяха по-хубави :D Не знам какво съм очаквала... виждам, че има хубави страни от живота тук, но наистина циганията ме шокира в началото. И ми беше доста трудно да преглътна факта, че трябва да живея в тази обстановка.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004
Мнения: 4882
Регистриран на: Пон Авг 18, 2003 8:28 am
Местоположение: отнороТ

Мнение от sasho71 »

MrGeek написа:
sasho71 написа:това е Еванжелин Лили, верно е супер, била и добра в секса, ама не съм я пробвал :lol:
Мдам, в тази класация, предвождана безапелационно от нашата световно известна съгражданка и почти емблема на Ванкувър - Памела Андерсън бих добавил още Илайша Кътбърт (не знам какво би казал Батката относно реднешкия й произход :D), Линда Еванджелиста, Шаная Туейн и още много други ... :beer: :beer: :beer:
Джим Кери, дето бачкал във фабрика в Скарбъро, Наташа Хенстридж от "Видове" 1,2,3 , родена из храсталаците на Нюфаундленд, оня образ , бащата , от Американски Пай 1,2,3 е от Хамилтън
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
MrGeek
Путлер Капут
Мнения: 16502
Регистриран на: Вто Мар 01, 2005 4:20 am
Местоположение: The Red Square

Мнение от MrGeek »

sasho71 написа:Джим Кери, дето бачкал във фабрика в Скарбъро, Наташа Хенстридж от "Видове" 1,2,3 , родена из храсталаците на Нюфаундленд, оня образ , бащата , от Американски Пай 1,2,3 е от Хамилтън
Саше, ти къде подкара и мъжете бе? Аз говорех само за класацията на канадските секс-символи от по-нежната половина на човечеството. :lol: :rotfl:
semeen
Мнения: 200
Регистриран на: Пет Май 26, 2006 12:08 pm

Мнение от semeen »

Ей, Бекс,
Помня преди година като открих този форум и двамата с теб питахме сходни неща за далечната страна... Е, ти вече си там. Отваряй си зъркелите, гледай на всички страни и ... предавай насам. Ти си нашата сонда в далечни светове, нашето марсоходче :lol: За нас, ентусиазираните кандидат имигранти е много важно да подхранваме интереса си с нова информация, така че не спирай. Нали знаеш как като изпратили руснаците първия спътник в космоса и се скупчили в залата и зачакали да чуят един характерен пищящ сигнал, идващ от него. Важно е да чуваме този сигнал.
Даже предлагам да се основе нова тема: Изпратено от Бекс - непосредствени впечатления от Канада. Тук, разбира се може да пишат и други ококорени новобранци :lol:
Alina
Мнения: 1061
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 9:45 am

Мнение от Alina »

а Чандлър от "Приятели" е от Отава.

Също Майк Майърс казал наскоро, че работел върху сценарий, в който Торонто Мейпъл Лийфс вземали Стенли Къп, защото това явно бил единствения начин да ги види как стават шампиони.

А Брайън Адамс си купил от Отава първата китара.

По пътя Торонто-Отава има едно малко забутано селце - Napanee, Ontario, където е родена Аврил Лавин. Ама много забутано местенце.

... и още много много други.
Alina
Аватар
MrGeek
Путлер Капут
Мнения: 16502
Регистриран на: Вто Мар 01, 2005 4:20 am
Местоположение: The Red Square

Мнение от MrGeek »

Alina написа:а Чандлър от "Приятели" е от Отава.

Също Майк Майърс казал наскоро, че работел върху сценарий, в който Торонто Мейпъл Лийфс вземали Стенли Къп, защото това явно бил единствения начин да ги види как стават шампиони.

А Брайън Адамс си купил от Отава първата китара.

По пътя Торонто-Отава има едно малко забутано селце - Napanee, Ontario, където е родена Аврил Лавин. Ама много забутано местенце.

... и още много много други.
Дори в класацията по "забутаност на родните места", Памела Андерсън отново води безапeлaционно. Родена е в Ladysmith, BC - селце на 90 км. северозападно от Виктория на о-в Ванкувър. :lol:
Натали
Мнения: 82
Регистриран на: Чет Сеп 30, 2004 6:08 am
Местоположение: Toronto

Мнение от Натали »

Бекс,искам и аз да се изкажа,преди 1 и 5 месеца като доидохме тук в Торонто,бе6е зимата,толкова разочоровани бехме от канадата,че се чудихме дали да се връщаме обратно,но почнахме веднага работа и с пролетта започна да ни харесва и приехме само положителните неща и сега Канада за нас е едно мнооого по добро място за живеене,това БГ забрааави,тука всичко е много по добро и качествено,то и ние българите като сме захвалили нс тая на6а мода,едва ли не сме французи.Тук се продават толкова качествени и маркови дрехи и то на достъпни цени.
Аватар
optics
Модератор
Мнения: 11751
Регистриран на: Пет Юли 23, 2004 6:39 am
Местоположение: Victoria, BC

Мнение от optics »

Alina написа:По пътя Торонто-Отава има едно малко забутано селце - Napanee, Ontario, където е родена Аврил Лавин. Ама много забутано местенце.
Напъни хич не е забутано селце а градче близо до нашето (където пък е роден Брайън Адамс).
И изобщо не може едно нещо да се намира на магистрала 401 и да го броим за забутано.
Натали
Мнения: 82
Регистриран на: Чет Сеп 30, 2004 6:08 am
Местоположение: Toronto

Мнение от Натали »

А искам да допълня,онази жена която е от 1962г. е в Канада много точно и правилно го е казала,пак и ние българите си носим последсвията от комунизма в БГ,свикнали сме на щуробаджанащината и беззаконието и виж имаме проблеми,затова живеите си живота и много в глупости и подробности кои са красиви и разни костуми да не ви занимават,наи добре се съберете компания българи и макар и по анцузи като руснаците кеф да ви е,Канадата си е хубаво място за живот и то евтин,никъде по света няма такъв евтин живот като тук.
anju
Мнения: 207
Регистриран на: Чет Сеп 21, 2006 3:41 pm

Мнение от anju »

Натали, много добре звучиш, дано има повече такива като теб позитивно настроени. Аз съм от 6 месеца и аз веднага намерих работа, но не съм толкова вдъхновена като теб ...
Dparo u TaHq

:)

Мнение от Dparo u TaHq »

Приятели,ще Ви нарека така,защото е хубаво:) :P
Важното е да сме живи и здрави,и да имаме човека до себе си,който да ни Обича!Всичко останало ще се нареди :D :lol:
Dparo u TaHq

За Натали и другите

Мнение от Dparo u TaHq »

Знаете ли какво си мисля...аз малко ама съвсем малко поживях в "комунизма",да майка ми си купи апартамент чрез заем,редяхме се на опашки за телевизор(цветен) ,за мебели също...но н егладувахмеи тока си плащахмеи...е нямах интернет,няма мечти..
Всъщност тук,в България идеята е хората да нямат мечти,да не вярват в себе си,да са потиснати,да нямат самочувстие и....идва момента,в който този народ се управлява най-лесно -разделяй и владей или другата максима -дай на един народ хляб и зрелища и му гледай сеира.
Ние българите,сме така затвърдени ,че не можем да погледнем настрани,не можем да видим хубавото дори и да стои пред нас и да ни чака,ние и пак и пак не вярваме.Свикнали сме наистина ей така нищо да не правим пък ако може всичко да ни е наред.
В Канада и все пак живеят хора,не си и помислям ,че няма да има нещо,което да не ми харесва или някой,но системата малко по малко си нарежда нещата.
А и аз мисля да уча за Пожарникар или Брегови спасител,защото така ще мога да помагам на хората и мисля че мога да постигна много ,за което да се чувстам щастлив.
Опсс.........мали как взех да мисля.
Хайде чао :)
Аватар
estoyanova
Мнения: 628
Регистриран на: Съб Авг 23, 2003 1:34 pm
Местоположение: Sofia
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Drago i TaNq много си прав за разделянето и владеенето.А също и системата,която не позволява на младите и талантливи хора в БГ да се развиват.Все още си действат соц-правилата в големите фирми.Шефове с килийно образование,които са се закотвили на тези позиции и могат да изкарат до пенсия така,без да вършат нищо.А в колко фирми,като разберат,че някоя мацка чака дете и посочват вратата и не и подновяват договора? Колко примери има още....
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
canat
Мнения: 1346
Регистриран на: Пон Авг 21, 2006 8:12 pm
Местоположение: B-more

Мнение от canat »

Здравей, Becks! Welcome то the new world! :D
Много ще видиш, много ще научиш. Хубавото на този свят е, че можеш да избираш :wink:
Впечетленията ти са като снимка, съвсем верни, но има още мноооого за виждане и усвояване. Има и ценности, които още не си забелязал, а и не всички ги забелязват. Всеки вижда различни неща, дори действителността да е една и съща.
Good luck!
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

Наивни сладурчета,верно е ,че човек без мечти и цели е наполовина жив човек,ама ми се струва ,че за ваше добро е да си ги преосмислите и ревизирате малко за да няма после поредните измамени камилчета от Слънчев бряг и ресто в Бг.Аз лично смятам ,че колегата дето се изказа 2 постинга по нагоре ,че никога няма да стане пожарникар или брегови спасител,ако може някой друг да му обясни по подробно защо,че не ми се занимава.Виж таксиджия може да бачка ,ако извади 195000 долара и си купи лиценза вТо,в Мтл. ще му трябват 215000,а във Ван. 280000.Това са цените.Е може да се хване да бачка при някой с лайсън ,ама ще му стигат толкова парите ,колкото му стигат сега във Варна като върти геврека. :D Но няма се отчайвате место на тръстиката има за всичките,няма и друг начин ,така е построена системата да гърбите за да ви взема банката парите ,като ви раздаде по една барака и по една ламарина да разкарвате,важното е хората да са сити,да няма жадни и гладни и без покрив ,но за сметка на това силно зависими за да се управляват и маниполират по лесно.
По добре живот с хляб и зрелища отколкото с хляб и тръстика,някак си по приятно протича и те кара да си по малко независим и свободен.Ама тия работи ви ги оставям за домашно,като кацнете ,поогледате,поопознаете матрицата и имате време да преосмислите как фонкционира житейската философия тук.До тогава много здраве и умната с мечтите. :wink:
Сега някой да не каже ,че съм от 20 дена и не съм запознат с материала,тук съм по вече от 2000дни. :D
Заключено