Батка, понеже често намесваш едно предприятие от което имам интересни спомени ще направим една асоциация примерно такава...относително света, за човечеството е затвор от който най умната част търси врата да напусне...още само скача като на батут борче и си троши врата от време на време...но това значи ли, че всички търкаме нарове??..не съвсем, има и много щасливи хора та и цели народи...да приемем, че Канада е един затвор?!?!? ..малко не се връзва, защото пазачите гледат кой влиза...та що, за затвор?!?!? по скоро фабрика...трудов лагер или пионерска бригада..по едни твои думи!?! ....да ама не...щото не е задължително да се работи

и това не е...комуна?!?!? ...не не се връзва!!!....кво лие?...ами това е Канада...чувал ли си, за Канада преди 20 години...ей това е то Канада...за мен, каквото ти си чувал преди 20 години, това е днес, за мен....а България...какво е това????ми ако света е затвор...България е наказателното отделение, Батка...карцера на казармата...или най точно е Голак, защото даже и стени да няма и решетки да няма...народа и е ослепен и неможе да избяга никъде и е принуден да живее като на Самуил войниците...та си ослепява и децата щото е и полудял от мъка и болка от духовна слепота8)