дипломите-какьв им е аналога в онлаин теста

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
tarkaloto

дипломите-какьв им е аналога в онлаин теста

Мнение от tarkaloto »

здравеите колеги и аз имам проблем като вас имам диплома от средно професионално у4илоште каде у4ихтри години след осми клас от там имам квалификация оператор на метало режешти мапшини след това у4их още три години ве4ерно след казармата сьс специалност технологя на машино строенето и средно специално образувание и квалификация среден техник как да ги представя на онлаин теста за да сабера пове4е то4ки и още какво зна4и диплома от квебек или еквивалент и може ли да ни донесе то4ки ако мямаме диплома от квебек
Аватар
dog

Мнение от dog »

Оператор на металорежещи машини, това е стругар, шлосер.

Това е името на английски и френски:
Numerically Controlled Machine Tool Operation
Usinage sur machines-outils à commande numérique

Носи ти максималния брой точки за професия

Отиваш на теста и на втората страница на въпрос
Question 4 :
What is the field of training related to this diploma?
List of areas of training
Question 4 :
Quel est le domaine de formation relatif à ce diplôme?
Liste des domaines de formations

избираш
Mechanical Production
Fabrication Mécanique

следващия прозорец
Professional high school diploma or technical post-secondary diploma-1 or 2 years (10 to 13 years of full-time education)
Numerically Controlled Machine Tool Operation (AVS - 885 hours/1 year)
Diplôme d'études secondaires professionnelles ou postsecondaires techniques - 1 ou 2 ans (10 à 13 années d'études à temps plein)
Usinage sur machines-outils à commande numérique (ASP - 885 hres / 1 an)
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Аватар
dog

Мнение от dog »

Диплома от Квебек означава че дипломата ти е издадена в Квебек.
Еквивалент или приравняване на дипломите ти по тукашните стандарти се прави след като пристигнеш в Квебек. Подават се всички дипломи и министерството на образованието на Квебек ти издава еквиваланс с който можеш да се запишеш да учиш. В смисъл че ти признават образованието и можеш да продължиш да учиш.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Kiriloff

Мнение от Kiriloff »

Ако си учил 3 г. след 8 ми клас според таблицата имаш средно СРЕДНО ПРОФЕСИОНАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ.
За трите години след казармата не знам дали могат да се тълкуват като ТЕХНИЧЕСКО ОБРАЗОВАНИЕ ПОЛУВИСШЕ / КОЛЕЖ - 3 г.

Може би не е зле да споменеш името на училището където си завършил след казармата и типа диплома която да ти издали.
Заключено