къде - курсове по фр?
-
- Обратна връзка:
къде - курсове по фр?
Здравейте на всички-
можете ли да ме ориентирате къде има вечерни или съботни курсове по френски за имигранти - не КОФИ - на прилично ниво
ще трябва да го възстановя бързичко
и малко офф-топик
преди година година и нещо на сбирките в София бяхме страхотна групичка - айде бе хора няма ли да му спретнем една среща на по бира и тука в Монтреал
айде със здраве си останете
и благодаря за инфото
можете ли да ме ориентирате къде има вечерни или съботни курсове по френски за имигранти - не КОФИ - на прилично ниво
ще трябва да го възстановя бързичко
и малко офф-топик
преди година година и нещо на сбирките в София бяхме страхотна групичка - айде бе хора няма ли да му спретнем една среща на по бира и тука в Монтреал
айде със здраве си останете
и благодаря за инфото
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
L. Pasteur, 1854
Как така не знаеш каде живее Буби?
Той / тя си е написал ясно и четливо каде.
Та жена ми учи в едно даскало в Ст-Хенри срещу спирката на метрото Ст-Хенри, ако те интересува ше я питам точния адрес.
А за тва че са се загубили аверите от БГ не се чуди, тука хората се променят а и много глътват бастуна -:)
Чао & успехи -:)
Той / тя си е написал ясно и четливо каде.
Та жена ми учи в едно даскало в Ст-Хенри срещу спирката на метрото Ст-Хенри, ако те интересува ше я питам точния адрес.
А за тва че са се загубили аверите от БГ не се чуди, тука хората се променят а и много глътват бастуна -:)
Чао & успехи -:)
Простете, не казвам, че не зная къде живее, а че има 3 такива центъра в Монтреал, които покриват целия град и ти можеш да избереш един от тях в зависимост от това къде живееш. Това пък ни го дадоха от КОФИ-то като информация:
3- Commission scolaire Marguerite-Bourgeois:
Téléphone : 514- 487-8844
(Outremont, Saint-Laurent, Lachine)
3- Commission scolaire Marguerite-Bourgeois:
Téléphone : 514- 487-8844
(Outremont, Saint-Laurent, Lachine)
Последно промяна от Bubi на Пет Яну 12, 2007 6:54 pm, променено общо 1 път.
Виж направо на сайта на Комисион Сколер тук
А това, че са само три центъра, не е вярно. Аз съм посещавала последните два от линка и какво да ти кажа, всичко е въпрос на стечение на обстоятелствата. В Yves-Thériault пъвия път попаднах на страхотна преподавателка и много силна и мотивирана група - всичко вървеше ОК и доста бързо! Ама после... Те имат някаква политика, че не може един и същ преподавател да води повече от 2 последователни нива на една и съща група, та така. Недостатък на този център е, че има много испаноговорящи (под много разбирай над 85-90%), т.е. че доста си лафят и на испански. Но в същото време е и плюс заради близостта на двата езика - мисля, че именно заради това те напредват по-бързо, следователно - групите превземат по-бързо материала.
В другия ценър, William-Hingston, преобладават хора от Бангладеш, Пакистан и др. под. (но не са чак такова мнозинство като испанофоните в Yves-Thériault - по мое мнение), т.е. за които френския език е нещо толкова различно и далечно, че чак не мога да си представя колко
. По тази причина курса ми там вървеше с по-бавни темпове. Но пък тези хора са като че ли по-надъхани, може би някак си по- няма как да се справят, ако не научат както трябва езика.
В заключение, според мен трябва да опиташ в най-близкия до теб или до работата ти център, пък дано имаш късмет както аз първия път!
П.С. Ходех на вечерни курсове.
А това, че са само три центъра, не е вярно. Аз съм посещавала последните два от линка и какво да ти кажа, всичко е въпрос на стечение на обстоятелствата. В Yves-Thériault пъвия път попаднах на страхотна преподавателка и много силна и мотивирана група - всичко вървеше ОК и доста бързо! Ама после... Те имат някаква политика, че не може един и същ преподавател да води повече от 2 последователни нива на една и съща група, та така. Недостатък на този център е, че има много испаноговорящи (под много разбирай над 85-90%), т.е. че доста си лафят и на испански. Но в същото време е и плюс заради близостта на двата езика - мисля, че именно заради това те напредват по-бързо, следователно - групите превземат по-бързо материала.
В другия ценър, William-Hingston, преобладават хора от Бангладеш, Пакистан и др. под. (но не са чак такова мнозинство като испанофоните в Yves-Thériault - по мое мнение), т.е. за които френския език е нещо толкова различно и далечно, че чак не мога да си представя колко

В заключение, според мен трябва да опиташ в най-близкия до теб или до работата ти център, пък дано имаш късмет както аз първия път!

П.С. Ходех на вечерни курсове.
Ако искаш да прегърнеш света - купи си глобус!
-
-
- Обратна връзка:
ей благодаря на всички
аз малко все още трудно се ориентирам в града т.е въобще идея си нямам от него
иначе знам че ст. анн е далеч
та курса може да е близо до Мк Гилл - централен кампус или до спирката дето се пресичат оранжевото и зеленото метро ъъъъ не Бери- Юкам другата ....
аз малко все още трудно се ориентирам в града т.е въобще идея си нямам от него
иначе знам че ст. анн е далеч
та курса може да е близо до Мк Гилл - централен кампус или до спирката дето се пресичат оранжевото и зеленото метро ъъъъ не Бери- Юкам другата ....
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
L. Pasteur, 1854
Centre Saint-Louis
Quartier 16 / Saint-Louis - Mile End
Réseau FGA
4285, rue Drolet, 3e étage
H2W 2L7
Téléphone : 514 596-5800
Télécopieur : 514 596-5844
http://www.csdm.qc.ca/Csdm/Fga/default. ... rdreEns=FG
Ние започнахме току що вечерен курс в този център и все още пристигат желаещи така че побързаите докато има места.
п.с. Много е близо до
спирка Mont-Royal на оранжевата линия на метрото.
Quartier 16 / Saint-Louis - Mile End
Réseau FGA
4285, rue Drolet, 3e étage
H2W 2L7
Téléphone : 514 596-5800
Télécopieur : 514 596-5844
http://www.csdm.qc.ca/Csdm/Fga/default. ... rdreEns=FG
Ние започнахме току що вечерен курс в този център и все още пристигат желаещи така че побързаите докато има места.
п.с. Много е близо до