тест за ниво френски език

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
montited

тест за ниво френски език

Мнение от montited »

Здравейте! Аз и съпругът ми имаме проблем - очаквахме дата за интервю,а получихме 12 м отсрочка, за да представим документ за ниво владеене на френски ( intermediaire modul 2). Учим частно по PANORAMA, което е достатъчно за интервю, но не и за тест. Бихте ли ни насочили към лицензирана школа, която да ни издаде документ НЕ срещу знания? :roll:
kalia

Мнение от kalia »

в писмото ви пише, че искат документ от призната институция (ИЧС или Алианс франсе).Ние също миналата год. получихме писмо(вместо дата за интервю) и си помислихме за варианта, който вие мислите, но без да сте се записали в призната институция -НЯМА ДА СТАНЕ.Поне това е моето мнение.Ние се записахме във ИЧС и като изкарахме 2 модула и записахме трети, се взехме Удостоверение от ИЧС, че сме изкарали от 1-6 ниво и, че продължаваме да учим+писмо написано от нас, и сега имаме дата за интервю.Имате време, ние започнахме от 3/4ниво и въпреки,, че трябваше да изпратим документа до ноември 2006, ние го изпратихме юни месец, и резултата и налице.Така и вие ще сте по-спокойни, че все пак имате знания, а не само назубрени отговори за самото интервю.Надявам се да съм помогнала.УСПЕХ!!!
:D p.s.извинявайте ако съм засегнала някого, за назубрените отг.
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Другия вариант е , (все пак не всички живеят в софия или там където има клон на Алианса) обади се на Ичс и Алианса и ги питаи првят ли изпити за определяне нивата на френски и ако вие имате тези знания за модул 2 отивате и си правите теста
plucky

Мнение от plucky »

В ИЧС правят и само изпити. Цената е 80 лв. За Алианса и за френски институт не знам.
Je ne pense jamais au futur. Il vient assez tôt.
(Einstein)
Аватар
ivanko13
Модератор

Re: тест за ниво френски език

Мнение от ivanko13 »

montited написа:Бихте ли ни насочили към лицензирана школа, която да ни издаде документ НЕ срещу знания? :roll:
В София е пълно с лицензирани школи и езикови центрове където се преподава френски. За парички ще ти издадат каквото искаш. Въпроса е на интервюто да се справиш със защитата на споменатото ниво.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
aneliya

Мнение от aneliya »

Ние сме от Шумен и имаме същият проблем.Искат ни по-високи нива от това което бяхме писали предварително в DCS до Виена.Говорих с Алианс Франсез-Варнаи ми отговориха да си учим при частната учителка и да се явим само на изпит при тях когато сме готови.Естественно ни казаха и какво и до къде да учим от Панорама 1 и 2.Сега идва другият проблем.В Шумен никъде няма Панорама 2.Ако някои може да помогне ще сме мн.благодарни :lol:
Аватар
emoipoli

Мнение от emoipoli »

30.01.2006 DCS
20.10.2006 Date d'entrevue-УСПЕШНО!
3.11.2006 Documents Bucarest
17.01.2007 Barcodes
20.02.2007 Formulaires medicaux
09.03.2007 OK
Покана за Визи 05.04.2007
7.05.2007-ВИЗИ
12.06.2007-вече в Монреал