За точките за втори език
За точките за втори език
Здравейте, съфорумци!
Ще кандидатствам по процедурата на Кебек и там естествено, че водещият език е френски. Нивото ще го доказваме с документи от курсовете в Алианс Франсез. Въпросът ми е по какъв начин се доказва, ако е необходимо, посочено ниво на владеене на английски, в моя случай - upper intermediate. Трябва ли да се явявам на изпити - IELTS, TOEFL, или просто на интервюто ще си поговорим и малко на английски, без да трябва да държа тези изпити?
Ще кандидатствам по процедурата на Кебек и там естествено, че водещият език е френски. Нивото ще го доказваме с документи от курсовете в Алианс Франсез. Въпросът ми е по какъв начин се доказва, ако е необходимо, посочено ниво на владеене на английски, в моя случай - upper intermediate. Трябва ли да се явявам на изпити - IELTS, TOEFL, или просто на интервюто ще си поговорим и малко на английски, без да трябва да държа тези изпити?
I am here because you broke something!
Ще си поговорите, и то много малко.
За отбелязването на ниво 7-8-9 от 12 стигат 2 изречения с по 7-8 думи (личен опит).
Ниво 10-11-12 така или иначе е езикова гимназия или филология (или разни неща като TOEFL)
Залягайте над френския
За отбелязването на ниво 7-8-9 от 12 стигат 2 изречения с по 7-8 думи (личен опит).
Ниво 10-11-12 така или иначе е езикова гимназия или филология (или разни неща като TOEFL)
Залягайте над френския

«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Тъй като съм завършил Гимназия с немски език, единствените документи, с които разполагам, удостоверяващи, че съм се занимавал с английски, са приложенията към дипломите в:
Колежа - 234 часа;
По Първа специалност в ИУ - 120 часа;
По втора специалност в ИУ - 60 часа;
Това достатъчно ли е?
А иначе върху френския ще залягам яко.
Колежа - 234 часа;
По Първа специалност в ИУ - 120 часа;
По втора специалност в ИУ - 60 часа;
Това достатъчно ли е?
А иначе върху френския ще залягам яко.
- Дякон Игнатий
Здравей.
Не задълбавай толква с англето,че както се знае кандидатствате за френската провинция Кебек(а това колко се говори френски тук, е друг въпрос...).На водещия му се задават 2-3-4 въпроса колкото за потвърждение на нивото вписано в док., и това носи доколкото си спомням 1-2 точки.На нас напр. ни зададоха въпроса: Разкажете ми за вашето с-во.Придружаващия кандидат дори и да е с филология не дават точки за англииския му.Както каза по-горе Ц-200, наблягайте на френския и нема да са пуашите
Не задълбавай толква с англето,че както се знае кандидатствате за френската провинция Кебек(а това колко се говори френски тук, е друг въпрос...).На водещия му се задават 2-3-4 въпроса колкото за потвърждение на нивото вписано в док., и това носи доколкото си спомням 1-2 точки.На нас напр. ни зададоха въпроса: Разкажете ми за вашето с-во.Придружаващия кандидат дори и да е с филология не дават точки за англииския му.Както каза по-горе Ц-200, наблягайте на френския и нема да са пуашите

НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
Не съм забелязала досега да ги вълнуват доказателства за владеене на английски език.
Не съм чула на някой да му искат такива, нито пък някой да си подготвя специални документи за това. Нас дори нищо не ни питаха на английски на интервюто. Не се притеснявай за английския, ако искат да го проверят, ще го направят с 1-2 въпроса на интервюто. Успех 

Последно промяна от zaia на Пет Сеп 08, 2006 1:25 pm, променено общо 2 пъти.
:beer2: Мерси!!! Спестявате ми невероятно много време в лутане. Ама като хвърлих едно око в съседния раздел и поскокнах от място - то ня бяха IELTS, TOEFL. Ма кой да погледне, че било за федерална Канада. Още веднъш мерси - отървахте от немалък разход на време, че и на пари.
È âñå ïàê âíèìàâàéòå êàêâè íèâà ïîñî÷âàòå â äîêóìåíòèòå ñè -
âèíàãè ñå èñêà âèñîêî âëàäååíå íà ôð.åçèê è íèâàòà îò 8-8 ñå ñìÿòà êàíäèäàòà âå÷å çà ôðàíêîôîí,à íå ðÿäêî àêî îò âîäåùèÿ êàíäèäàò ñå ïîñî÷àò ïî-íèñêè íèâà â äîêóìåíòèòå îò 8-8 çà ôð.åçèê,à çà àíãëèéñêè íèâàòà ñà ïî-âèñîêè îò ôð.åçèê-îò Âèåíà èñêàò äî åäíà ãîäèíà äà ñå ïîëîæàò èçïèòè â Àëèàíñà è ðåçóëòàòèòå îò òåñòîâåòå äà èì ñå èçïðàòÿò çà òîâà ÷å îñîáåíî âîäåùèÿ êàíäèäàò âëàäåå ôð.åçèê ñ íèâà 8-8.Çàòîâà íàèñòèíà íàáëÿãàéòå íà ôð.åçèê â Àëèàíñà è ïîñî÷âàéòå íèâà íà âëàäååíå íà àíãë.åçèê ìàëêî ïî-íèñêè îò òåçè ïî ôð.åçèê â äîêóìåíòèòå ñè.
âèíàãè ñå èñêà âèñîêî âëàäååíå íà ôð.åçèê è íèâàòà îò 8-8 ñå ñìÿòà êàíäèäàòà âå÷å çà ôðàíêîôîí,à íå ðÿäêî àêî îò âîäåùèÿ êàíäèäàò ñå ïîñî÷àò ïî-íèñêè íèâà â äîêóìåíòèòå îò 8-8 çà ôð.åçèê,à çà àíãëèéñêè íèâàòà ñà ïî-âèñîêè îò ôð.åçèê-îò Âèåíà èñêàò äî åäíà ãîäèíà äà ñå ïîëîæàò èçïèòè â Àëèàíñà è ðåçóëòàòèòå îò òåñòîâåòå äà èì ñå èçïðàòÿò çà òîâà ÷å îñîáåíî âîäåùèÿ êàíäèäàò âëàäåå ôð.åçèê ñ íèâà 8-8.Çàòîâà íàèñòèíà íàáëÿãàéòå íà ôð.åçèê â Àëèàíñà è ïîñî÷âàéòå íèâà íà âëàäååíå íà àíãë.åçèê ìàëêî ïî-íèñêè îò òåçè ïî ôð.åçèê â äîêóìåíòèòå ñè.
savet
Savet: Vnimavaite mnogo - ne biva da dokajete 4e snaete angliiski pove4e ot frenski, sa6toto v tosi slu4ai na vas gledat kato na potencialni patnici sa anglofonskite provincii s vremenno prebivavane v Montreal...Vse pak Quebarskata programa sa imigracia ima sa cel da podsili frankofoniata
Re: savet
Май не са толкова мнителни, колкото ние си мислим. И ние със съпруга ми доста се притеснихме, четейки подобни мнения тук. В крайна сметка нямаше лоши последици, а си бяхме писали 6 за говорене, 7 за разбиране на френски, и 11/11 на английски. Бяхме в прединфарктно положение преди интервюто, но притесненията се оказаха излишни. По-късно разбрахме, че съвсем не сме единствения подобен случай.mira91 написа:Savet: Vnimavaite mnogo - ne biva da dokajete 4e snaete angliiski pove4e ot frenski, sa6toto v tosi slu4ai na vas gledat kato na potencialni patnici sa anglofonskite provincii s vremenno prebivavane v Montreal...Vse pak Quebarskata programa sa imigracia ima sa cel da podsili frankofoniata
Както и да е, успех на всички в процедурата и провинцията, която са си избрали

Личното ми мнение е че да си дадеш по-малко точки за английски отколкото смяташ, че можеш да докажеш реално е луда идея. За максимум английски получаваш 6 точки, които са 10% от общо нужните точки за сам кандидат, което никак, ама никак не е малко.
От опита ми с интервюто това само ми помогна и никой не е гледал на мен като на потенциален пътник за Онтарио, Албърта или БК.
От опита ми с интервюто това само ми помогна и никой не е гледал на мен като на потенциален пътник за Онтарио, Албърта или БК.
Тъй де,....то,... ако не можем да разберем колко е лошо във Федералната част на английски, как ще изберем тогава френската - Квебек......
Айсиктир...добре , че няма и руска част, че тогава...леле, малеее....
Майтап бе!!
А между другото, въобще и не се заинтересувах от тая пуста точкова система навремето , като пускахме докс, и не знаех , че дават за англ толкова. Тц, ударил съм бинго без да искам!

А между другото, въобще и не се заинтересувах от тая пуста точкова система навремето , като пускахме докс, и не знаех , че дават за англ толкова. Тц, ударил съм бинго без да искам!