Как протича срещата с имиграционните на летището в Торонто?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
dididM
Мнения: 7
Регистриран на: Вто Авг 15, 2006 12:30 pm
Местоположение: varna /toronto
Обратна връзка:

Как протича срещата с имиграционните на летището в Торонто?

Мнение от dididM »

Какви въпроси задават и какво е отношението към новите имигранти?Ако тази тема е дискутирана,моля дайте информация къде да погледна.Благодаря!
viksyn
Мнения: 20
Регистриран на: Вто Ное 04, 2003 7:06 am
Местоположение: Botevgrad

Re: Как протича срещата с имиграционните на летището в Торон

Мнение от viksyn »

отношението към имигрантите е добро, никой не се заяжда, хората са доста възпитани, питат къде ще отседнеш, с какви пари разполагаш, а ако си кандидатсвал за Френската част - защо кацаш в Торонто, но това са рутинни въпроси, не трябва да те притесняват, никой няма да те върне :)
Аватар
Doktora
Мнения: 3385
Регистриран на: Вто Май 03, 2005 6:55 am

Мнение от Doktora »

Както е описано по-горе но във Ванкувър ме питаха само за адреса на който ще отседнем,парите с които разполагаме/бяха малко но нямаше значение-признах си честно щото си мислех,че ако ме накарат да ги покажа така или иначе нямах откъде да изкарам повече от тия 6300$ с които разполагах/,и защо кацаме във Ван след като сме кандидатствали за Кебек.Отговора ми беше простичък и много кратък:

-I change my mind.

И това е.
Дори китаецът митничар ни посъветва дружелюбно да не напускаме Канада преди да сме получили перманент резидънс картите/което вече си го знаехме,но все пак показва доброто им отношение към нас/.
Не ни направиха никакъв тараш на багажа и това беше добре щото се бях "заредил" с подобаващо количество ракии и 5-6 стека цигари.
Успех!
Док...........
TROUBLEMAKER
kpenkov
Мнения: 2
Регистриран на: Пон Юни 19, 2006 8:17 pm
Местоположение: Торонто

Мнение от kpenkov »

Пристигнах през февруари тази година в Торонто като Permanent resident и много се изненадах от нормалното отношение към мен. На летището има специално гише за емигранти, и с минимум английски човек се справя нормално. Питаха ме само за адреса, където отсядам и парите, после ме натовариха с много диплянки как да си изкарам нужните документи и ми пожелаха успех. Нямаше проверки за алкохол и цигари (там умирах :-)), нито искане да покажа парите (имах ги тези 10к CAD).

Намерете си по 2 CAD монети за количка за багаж. Иначе не е лесно да се пренесе всичко, а отвратителните индийци, които са окупирали терминала, могат да вгорчат първоначалното (добро) впечатление от Канада :-) Освен това Ви трябват 0.25 CAD монети - можете да се обадите на човека, който Ви посреща на летището от телефонен автомат.
Успех!
potrebitel
Мнения: 471
Регистриран на: Съб Апр 23, 2005 9:14 pm
Местоположение: Торонто
Обратна връзка:

Мнение от potrebitel »

Toronto e emigrantski grad......Vinagi posreshtat dobre novopristignali sas svezhi PARI!........... :D
kakвото потърсило,такова намерило
sshilev
Мнения: 44
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 11:23 am
Местоположение: GTA

Vsichko shte e OK.

Мнение от sshilev »

Proso za 20 min s chakaneto ... tuka horata sa mnogo vejlivi, daje tozi koito e ot immigrationa ne se zanae ot koia darjava idva taka che radvaite i se kefete na gotinia polet koito vi predstoi ... :D
monny
Мнения: 582
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 6:15 am
Местоположение: toronto

Мнение от monny »

srechtata ne proticha a se sastoi -kratko i barzo
ne sme imali vaprosi zashto kacate tuk a ne v montreal tova izobshto ne gi interesuva i ne se pretovarvat izlishno
zapisaha parite koito kazahme che nosime cash i izobshto ne se ibteresuvaha za ostanalite

ne zastavaite zad cigani i maimuni na mitnicata i emigrantskite moge da sa bejanci i da vi zabaviat
Аватар
simplyaven
Мнения: 1257
Регистриран на: Вто Яну 06, 2004 10:31 am
Местоположение: Regina, SK
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

бързо :) кацнахме в понеделник, на 4-ти, аз съм спонсориран кандидат, така че и за пари не ме питаха. има много гишета, опашка нямаше как да стане, а вътре в задната зала, където би следвало да ме разпитват, служителката ме пита кога сме се оженили (на което аз отговорих 1-ви january вместо 5-ти, а тя се опули в ужас от моята наглост, а пък аз бях скапана и изобщо не се и поправих :))), как се казва мъжа ми (това явно като следствие на сбърканата дата на сватбата :))))), какъв ни е адреса и телефона - това беше. пожела ми бърза адаптация и ме прати при жената дето раздава по-горе споменатите книжки с инструкции, адреси и обяснения. между другото на мен тези книжки сега са ми много полезни, не знам за вас...
Аватар
maria.com
Мнения: 123
Регистриран на: Пет Юли 15, 2005 8:18 am
Местоположение: Toronto / ON

Мнение от maria.com »

...i az minah dosta barzo....proverka na pasporta sled kato sliazoh ot samoleta popalvash edna karta...poneje ne noseh alkohol i tsigari.....nabarzo ia popalnih.....posle pri emigratsionnite mi se padna nova slujitelka ....pita me samo za adresa kadeto shte otsedna i kolko pari nosia....i kufara ne mi otvariaha.....stava barzo...;0)
* * *
“Ако искаш да прегърнеш света, купи си глобус.”...
Заключено