Quebec
Quebec
Zdraveite! Niakoi moje li da kaje preblizitelno stepen za vladeene na frenski, za da moje chovek da bade spokoen na intervuto. I do kolko frenskiat v Canada e razlichen ot knijovnia.
e това е много странно, значи тези трябва да са били някакви мини-гении с публикации в "Nature" и да имат осигурена работа още от БГivanko13 написа:Аз знам за минали с 4/4.kurta007 написа: .От миналите интервюта мисля че с по-малко от 6/6 не са пуснали никои :idea:

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
- Marketing_Guru
povaprosa za queberskia i literaturnia frenski !
Otgledna tochka na pismenost -niama pismen quebekarski,tova si e frenskiqt ezik.
Ot gledna tochka na govor---qvebekarskia e mnogo specifichen dialekt na frenskia ( s izrazi ot 17- vek , mnogo lokania ,lakania,padashta intonacia ,izrazi tipichni samo za Quebec)
Te vi razbirat otlichno ,no vie tiah v nachaloto max 70 %-75 %(a pak as sam zavarshil frenska gimnazia v plovdiv).
Stava vi jal za literaturnia frenski koito govorite i tiahnia selski dialekt.
Ne gi popraviate v nikakv sluchai--te mnogo se gordeiat s ezika si i ne shtat da go promeniat.
Obiasnenie :
Quebec e mnogo kulturna imigrantska provincia ,tezi koito sa mestni iskat neshto da gi obediniava i da im pokazva che vie ne ste kato tiah---i tova e quebekuarskia.
Te mnogo darjat na nego shtoto tva gi pravi " koreniaci ".
Po vsichko drugo moje vanshno da si prilichate s tiah.
N.B Imat specialen rechnik " Frenski-quebekarski.
Za izrazite ot 17 vek ostanali i do dnes ima kulturno istoricheski prichini,ne e sluchaino.
Ot gledna tochka na govor---qvebekarskia e mnogo specifichen dialekt na frenskia ( s izrazi ot 17- vek , mnogo lokania ,lakania,padashta intonacia ,izrazi tipichni samo za Quebec)
Te vi razbirat otlichno ,no vie tiah v nachaloto max 70 %-75 %(a pak as sam zavarshil frenska gimnazia v plovdiv).
Stava vi jal za literaturnia frenski koito govorite i tiahnia selski dialekt.
Ne gi popraviate v nikakv sluchai--te mnogo se gordeiat s ezika si i ne shtat da go promeniat.
Obiasnenie :
Quebec e mnogo kulturna imigrantska provincia ,tezi koito sa mestni iskat neshto da gi obediniava i da im pokazva che vie ne ste kato tiah---i tova e quebekuarskia.
Te mnogo darjat na nego shtoto tva gi pravi " koreniaci ".
Po vsichko drugo moje vanshno da si prilichate s tiah.
N.B Imat specialen rechnik " Frenski-quebekarski.
Za izrazite ot 17 vek ostanali i do dnes ima kulturno istoricheski prichini,ne e sluchaino.
Винаги съм вярвал ,че демокрацията не е само свободата да избираме между Coca-Cola
и Pepsi -Cola , дано съм бил прав...........
и Pepsi -Cola , дано съм бил прав...........