Полезен ли е Иелтс сертификатът във фед. част?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
molli

Полезен ли е Иелтс сертификатът във фед. част?

Мнение от molli »

Здравейте! Редовно чета форума, но имам въпрос, на който не намирам отговор.
С приятеля ми ще кандидатстваме по процедурата за Квебек и в момента сериозно се занимаваме с френския. Така или иначе обаче, още не сме решили къде точно ще се установим ако всичко мине добре и получим визи.
Аз имам добро ниво на ангийски и се чудя необходимо ли е да го защитя с някакъв сертификат, дали това да бъде ИЕЛТС и ще ми бъде ли той полезен при намирането на работа във федералната част.
По-накратко: Във федералната част работодателите изискват ли сертификати за доказване нивото на английския и струва ли си да полагам ИЕЛТС при положение, че не ми трябва за самата процедура?
Мерси!
Аватар
Koko

Re: Полезен ли е Иелтс сертификатът във фед. част?

Мнение от Koko »

molli написа:По-накратко: Във федералната част работодателите изискват ли сертификати за доказване нивото на английския и струва ли си да полагам ИЕЛТС при положение, че не ми трябва за самата процедура?
Мерси!
В общия случай е важно реалното знание на езика, а не наличието на сертификат. Затова според мен няма смисъл да се явяваш на ИЕЛЦ щом не ти трябва за имиграционната процедура.
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Не те трябва сертификат за език за да си търсиш работа в Канада/федерална част. Отиваш на интервю и обесняваш на потенциалния работодател за какво се бориш. За това обаче ще ти трябва английски. Колкото по-добър английски имаш, толкова по-добри шансове имаш за намиране на работа...
Ако искаш да учиш в университет, ще ти трябват сертификати за език. Зависи от университета и програмата. Не съм чувал обаче някой университет да иска ИЕЛТС. Обикновено се искат или ТОЕФЛ, или ГМАТ, или и двата. Това са моите наблюдения.
Извод: не се набутвай да вземаш изпити по английски от България, ОСВЕН ако не си решила да учиш в точно определен университет по точно определена програма. Не забравяй, че всеки сертификат има давност..
Наздраве
ronni
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

университетите в торонто - повечето признават кат вариянт за изпит за англииски ЙЕЛТС с 7.0 както и ТОЕФЛ, и дори изпита на университета на Мичиган
това е 100% валидно инфо за университета на торонто
освен това тука има само интернет ТОЕФЛ к по усложнен от предишните си вариянти
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
Аватар
shark6286

Мнение от shark6286 »

За търсене на работа ИЕЛТС не ти трябва. За учене някъде го признават, но ти трябва Academic а не General
molli

Мнение от molli »

Мерси за отговорите
Вече 100 % реших, че няма да се тормозя с Иелтс щом не е условие за работа....
Заключено