Нужда от информация

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
vetiko

Нужда от информация

Мнение от vetiko »

Здравейте, ние сме младо семейство с три деца, и искаме да им осигурим по-добър живот, но се убедихме, че това не може да стане в България. И двамата сме с висше образование, занимаваме се с интелектуален труд и имаме собствен бизнес. Но навсякъде се натъкваме на невероятни абсурди и неуредици. Въпреки че работим много не чувстваме никаква сигурност и спокойствие за бъдещето. Накратко казано решихме да започнем процедурата за емиграция в Квебек. Имаме много въпроси, но засега искаме да знаем най-важното свързано със сумата в първата референция. Дали може да покрива само минимума и дали парите трябва да стоят в сметката до представянето на втората референция. Ще сме благодарни на всички, които биха ни помогнали със съвети.
pumpy

Мнение от pumpy »

аз лично бих показал малко повече от минимума, по преценка
никой не ти иска движение по сметката между референциите, така че къде и чии са парите не е важно - важно е да ги има по документи и все пак не се изхвърляйте защото ще трябва да ги носите може би катно пристигате в Кебек на летището
M.Sc.

Мнение от M.Sc. »

Deklariraite( zapishete) samo MINIMUMA koito se iziskva.Ne kazvaite 4e, ste s 4asten biznes. Badete zemni... Pazete si parite ( ostavete gi na roditel ) i si otvorete na negovo ime karta koiato ia nosete tuk. Tuk raboti karta na DSK Maestro. Tova shte vi sa pari za 4erni dni( dano nikoga ne doidat tezi dni). Poslushaite saveta mi. Po-kasno shte razberete kato doidete tuk, kakvo Vi kazvam. Ot men tolkova za sega. Ako imate vaprosi, pratete mi li4no saobshtenie.

P.S. Pri popalvane , ne vpisvaite izlishni neshta, pridarzaite se kam tova koeto moze da dokazete i pokriete.
Pravi tova koeto neiskash da ti napraviat!
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

M.Sc., къде се отнесе бе човек... За деклариране на минимум не съм съгласен аз, защото все пак на интервюто се оценява адаптивност (по субективната преценка на интервюиращия), а поне според мен парите са най-големия плюс за по-безпроблемна адаптация... Въпреки, че това никъде не го пише. Така че мисля, че е най добре да си с 1-2-3 хиляди над минимума, защото той ми се струва смешен (за Квебек де).

А за банковата референция - няма смисъл парите да стоят в сметката. Аз, а предполагам и други хора, взех пари назаем и за двете референции, и веднага след това ги върнах. Е разбира се, тия пари така или иначе накрая ще ви трябват :-) няма мърдане...
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Абсолютно съм съгласен с Polux. Според мен по-високата сума прави по-добро впечатление на интервюто, но без да сте крайни и трябва да сте подготвени да обясните от къде имате толкова пари.
Със здраве :)
Nadi a

Мнение от Nadi a »

Хубаво е посочените пари да са повече.
Декларацията, която се подписва на интервюто, може да не е за същата сума.
При мен съвпадаха (имам превид сумата в молбата и сумата в декларацията), но пък като банкова референция при подаване на документите и при явяване на интервюто сумите бяха със значителна разлика.
Успех!
Ако искаш да прегърнеш света - купи си глобус!
vetiko

Мнение от vetiko »

Благодарим на всички, които изразиха своето мнение. Това беше само първият от многото въпроси които имаме. Предполагаме, че отсега нататък често ще имаме нужда от съвети.
Аватар
Bubi

Мнение от Bubi »

Банковата ви референция на интервюто трябва да покрива малко повече от минимума за влизане в Канада + разходите по процедурата по-нататък /обработката на досието в Букурещ и визите/ + парите за билети. Просто на интервюто си ги пресмятат и има случаи, в които са връщали за по-голяма банкова референция.
Аватар
perah

Мнение от perah »

Bubi написа:Банковата ви референция на интервюто трябва да покрива малко повече от минимума за влизане в Канада + разходите по процедурата по-нататък /обработката на досието в Букурещ и визите/ + парите за билети. Просто на интервюто си ги пресмятат и има случаи, в които са връщали за по-голяма банкова референция.
за първи път чувам, че връщат ако покажеш повече пари :shock:
If you aren't the star of your own life, you're the supporting player in someone else's.
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

и има случаи, в които са връщали за по-голяма банкова референция.
Може би Bubi искаше да каже -
и има случаи, в които са връщали, за да бъде представена по-голяма банкова референция.
Аватар
perah

Мнение от perah »

Jeeves написа:
и има случаи, в които са връщали за по-голяма банкова референция.
Може би Bubi искаше да каже -
и има случаи, в които са връщали, за да бъде представена по-голяма банкова референция.
Да , може това е искал да каже
If you aren't the star of your own life, you're the supporting player in someone else's.
monalisa_bg

Мнение от monalisa_bg »

Здравейте!
За да не пускам отделна тема с въпрос, може ли да ми кажете колко все пак в цифри е добре да е банковата референция?
И малко май излишен въпрос, ама все пак...А само с нотариален акт за първите документи става ли? Не сме изпратили и се чудим още, но май точно въпросната референция ни спира, а имаме нотариален акт.
Благодаря предварително! :D
Аватар
dart vador

Мнение от dart vador »

Може и с нотариален акт,предполагам става дума за недвижим имот, т.е. сумата ще е значителна. Но, на хора патили това е било пречка за получаване на соц. помощи при пристигане в Квебек.Сега ще почнат спорове за и против соц. помощи. Мога да кажа моето лично мнение: ние сме с професии, които имат професионален ордер, следователно ни трябват 2-3 години за приравняване на дипломи , да оставим френския, който не е идеален. В този случай помощите са голямо удобство. Не се лишавайте от тях!
А в банковата референция писахме 10 000 лв. Това е минимума за 3-членно семейство. За интервуто смятаме леко да завишим сумата. Дано да съм ви помогнала.
"Пали като трактор на северния полюс, в ръцете на бяла мечка"
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

В нотариалнния акт има цена /данъчна оценка или продажна цена/. Ако сумата ви устройва, няма промблеми.
vetiko

Мнение от vetiko »

Много ви благодарим, че се отзовавате на нашата молба за информация, но понеже мненията се различават помежду си, ще се опитаме да ви зададем по-конкретен въпрос. В нашия случай при положение, че сме 5-членно семейство и в имиграционния сайт минимума е 4900 долара:
-колко пари трябва да впишем в молбата ?
-за колко трябва да е първата референция ?
Ще сме ви благодарни, ако ни отговорите с конкретни цифри.
Заключено