Informazia
az moga da dobawq sasto iztoriq.. otnowo se kasae za moi poznat (kostwen), koito e slqzal ot korab w canada i poweche ne se e kachil... toi ne kazwa nisto konkretno, no rabotota, koqto raboti- pazach i sled tolkowa godini prekarani w Canada me kara da mislq, ceh wse oste ne si e uredil dikumentite, a e tam okolo 5 godini.
На каква случка точно е присъствал твоят приятел? В предното си мнение пишеш:simbad написа:... v za6tita na pisanoto samo 6te dobavq ,4e moi dobar priqtel e prisastval na cqlata slu4ka,toest tq e ISTINA! ...
Това дотук е възможно и звучи правдоподобно, но смяташ ли, че канадците ще седнат да обясняват на капитана или на когото и да е било от другите присъстващи как точно е останало момчето, къде ще го пращат да живее, каква къща и кола ще му дадат и т.н. ... ?!?simbad написа:... saotvetno kapitana saob6tava na vlastite za tova,te namirat vaprosnoto mom4e,otivat na koraba i zaqvqvat na kapitana,4e mom4eto 6te ostane da jivee v Kanada za6toto taka iska.i bez pove4e da se razpravqt si trqgvat...
Откъде ти или приятелят ти имате тази информация след като никой от екипажа на кораба не е говорил лично с въпросното момче? Или може би сте чували някога някъде да се разправят подобни "градски легенди" и сте решили, че момчето го очаква точно товаsimbad написа:... no.tova koeto znam,kakvo go o4akva mom4eto e:osigurqvat mu bezplaten ezikov kurs,a sled tova go zapra6tat v nai-severnite raioni kadeto nikoi ne iska da hodi.davat mu ka6ta i kola i takiva ekstri4ki kato v zamqna toi trqbva da raboti 5 godini tam.sled koeto e svoboden da hodi da jiveee kadeto si iska iz Kanadata...

П.С. Не приемай въпросите ми като заяждане, просто ми е любопитно да разбера как се зараждат и разпространяват подобни митове ...

Da,istoriyata razkazana v tozi variyant e ne absurdna ,a bezumno smeshna.Priyatel na moi priyatel sleze ot korab(lyato 2002,imashe naznachen 1-vi hearing(delo)za Dekemvri 2002).Zapochna procedura ,kato refugee,versiyata"ciganin"-otkazaha mu....deloto se vodi v Toronto,no tova koeto znaya i ot drugi hora....dori tazi versiya za malcinstvata veche ne varvi....a za edno vreme nyama kakvo da se govori,zashtoto ot togava neshtata mnogo se promeniha...
Kam Penka...tvoyat poznat moje i da si e uredil dokumentite,i ne dokumentite v sluchaya sa prichina ,che toi rabori kato pazach......za da raboti kato morsko lice na korab v Canada,tryabva da izvadi Kanadski sertifikati(ako korabat e pod kanadski flag)....a za tova se iska chitanka..... i izpiti....(vse pak zavisi kato kakav e rabotil na koraba....)ako e bil gotvach....togava chitankata otpada...no razbira se,vazmojno e i da ne e uspyal da uredi statuta si....
Kam Penka...tvoyat poznat moje i da si e uredil dokumentite,i ne dokumentite v sluchaya sa prichina ,che toi rabori kato pazach......za da raboti kato morsko lice na korab v Canada,tryabva da izvadi Kanadski sertifikati(ako korabat e pod kanadski flag)....a za tova se iska chitanka..... i izpiti....(vse pak zavisi kato kakav e rabotil na koraba....)ako e bil gotvach....togava chitankata otpada...no razbira se,vazmojno e i da ne e uspyal da uredi statuta si....
-
- Обратна връзка:
kam VanBC
qvno sigurno az ne se izrazqvam mnogo pravilno,za koeto se izvinqvam ako e taka...zna4i kogato pisah "otivat na koraba" stava6e vapros i za vaprosnoto mom4e. toi li4no e kazal na kolegite si kakvo go o4akva...taka 4e ako tova mom4e e izlagalo horata tam..to zna4i i az sega vi laja.koeto razbira se ne e izklu4eno.az o6te v samoto na4alo pisah 4e tova e info ot 2ra raka..
a ina4e mi dopada ehidnoto ti otno6enie
ami...veselo posre6tane na novata godina
qvno sigurno az ne se izrazqvam mnogo pravilno,za koeto se izvinqvam ako e taka...zna4i kogato pisah "otivat na koraba" stava6e vapros i za vaprosnoto mom4e. toi li4no e kazal na kolegite si kakvo go o4akva...taka 4e ako tova mom4e e izlagalo horata tam..to zna4i i az sega vi laja.koeto razbira se ne e izklu4eno.az o6te v samoto na4alo pisah 4e tova e info ot 2ra raka..
a ina4e mi dopada ehidnoto ti otno6enie

Zdraveite priateli , az ne iskah da pisha po tazi tema , zashtoto nai-glupavoto reshenie e da vlezesh v edna darzava nelegalno , oshte povece v darzava priemashta imigranti. Povoda po koito zapocnah da pisha e zashtoto vie se ubihte ot napadki kam Simbad , koito sas svoeto mnenie iskashe samo da pomogne i nishto povece , nali zatova e sazdaden tozi forum . Ta az iskam da vi kaza ce tazi istoria ne e izmislina , a e istnska , zashtoto takava programa za zaselvane na imigranti v kraino severnite raioni S A S H T E S T V U V A , no ne pozelavam i na nai-golemiat nepriatel da ja prieme....tova e druga tema....simbad написа:zna4i infoto koeto 6te ti dam e ot vtora raka i neznam dokolko otgovarq na vaprosa ti.predi 3 meseca balgirski ekipaj patuva za Montreal da smeni svoite kolegi na edin targovski korab.edno mom4e oba4e re6ava da si ostane tam i izob6to da ne se ka4va na koraba.i go pravi.saotvetno kapitana saob6tava na vlastite za tova,te namirat vaprosnoto mom4e,otivat na koraba i zaqvqvat na kapitana,4e mom4eto 6te ostane da jivee v Kanada za6toto taka iska.i bez pove4e da se razpravqt si trqgvat.no.tova koeto znam,kakvo go o4akva mom4eto e:osigurqvat mu bezplaten ezikov kurs,a sled tova go zapra6tat v nai-severnite raioni kadeto nikoi ne iska da hodi.davat mu ka6ta i kola i takiva ekstri4ki kato v zamqna toi trqbva da raboti 5 godini tam.sled koeto e svoboden da hodi da jiveee kadeto si iska iz Kanadata.
nadqvam se da sam bil polezen po nqkakav na4in
Vsashtnost kandidatstvashtite po tazi programa polucavat zilishte , avtomobil i rabota - vsicko tova e v strogo opredelen raion , koito njamash pravo da napuskash njakolko godini , mislia ce bjaha 3-5 , razbira se sled izticaneto na tezi godini polucavash kanadski pasport i si svoboden da hodish da ziveesh kadeto si poiskash !!!
Ne se opitvaite da me kritikuvate kakto Simbad , zashtoto njama da vzema pod vnimanie vashite napadki....

Shtastliva Nova godina :beer2:
GERMANY, и аз не исках да вземам отношение по темата, защото не съм специалист по въпросите на имиграцията, но само да те информирам, че тук има прекалено много местни, които драпат със зъби и нокти да отидат в дълбокия Север та даже без къща и кола
, а само да ги вземат на работа, защото заплатите са доста добри и за година дори могат да си решат много финансови проблеми. За съжаление обаче това става много трудно дори и за местни, камо ли за имигранти. Присъединявам се към мненията, че това са приказки и легенди - на никого не дават къщи и автомобили. Трябва да се запомни, че в Канада и Америка сиренето е с пари, а всичко останало са желанията на бедните имигранти.
Аз лично познавам 2 кебекари, които кандидатстват от 3 години за работа в севера и още не са я получили. Единият е с бакалавърска степен и иска да бъде учител, а другия въпреки дипломите си се бори за миньорско място - неуспешно и двамата досега.
Весели празници и мечтайте по-реалистично.

Весели празници и мечтайте по-реалистично.

GERMANY, искам да те помоля да посочиш официален източник от който може да се прочете повече информация за тази програма. Мисля че интереса наистина е голям, но аз досега поне не съм успял да намеря нещо по-конкретно за такава програма.GERMANY написа:
..... Ta az iskam da vi kaza ce tazi istoria ne e izmislina , a e istnska , zashtoto takava programa za zaselvane na imigranti v kraino severnite raioni S A S H T E S T V U V A , no ne pozelavam i na nai-golemiat nepriatel da ja prieme....tova e druga tema....
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
И аз се включвам с молба за повече имформация за работа и условия в далечния север.Koko написа:GERMANY, искам да те помоля да посочиш официален източник от който може да се прочете повече информация за тази програма. Мисля че интереса наистина е голям, но аз досега поне не съм успял да намеря нещо по-конкретно за такава програма.GERMANY написа:
..... Ta az iskam da vi kaza ce tazi istoria ne e izmislina , a e istnska , zashtoto takava programa za zaselvane na imigranti v kraino severnite raioni S A S H T E S T V U V A , no ne pozelavam i na nai-golemiat nepriatel da ja prieme....tova e druga tema....

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Извинявам се ако въпросите ми са прозвучали ехидно, не съм имал такова намерениеsimbad написа:... a ina4e mi dopada ehidnoto ti otno6enie

Защо тълкуваш оспорването на нечие мнение като нападки? Нали точно в спора се ражда истината... Никой не е нападал Simbad, нито те напада тебе, просто се опитваме да ви обясним, че това което "сте чували" най-вероятно е поредният мит за Канада тъй като от една страна не е подкрепено от официален източник на информация, а от друга страна е в противоречие с доказани факти.GERMANY написа: Povoda po koito zapocnah da pisha e zashtoto vie se ubihte ot napadki kam Simbad , koito sas svoeto mnenie iskashe samo da pomogne i nishto povece , nali zatova e sazdaden tozi forum .
Ако съществува такава програма, трябва да има официална информация по въпроса, а такава засега никой не е успял да открие. Би ли споделил откъде знаеш за тази програма?GERMANY написа:Ta az iskam da vi kaza ce tazi istoria ne e izmislina , a e istnska , zashtoto takava programa za zaselvane na imigranti v kraino severnite raioni S A S H T E S T V U V A , ...
И весело посрещане на новата!

Kakto vece kazah , ne iskam da vzemam po natatacno otnoshenie po tozi vapros , prosto iskah da Vi kaza ce takava programa ima , takova info sashtestvuva etc. , zashtoto ne stava vapros ce sam go cul njakade , dokato njakoi se e namiral na prazni prikazki , a tova beshe razgovor lato2003 , kogato se pribrah v BG na pocivka , iskah da se vidja s vsicki blizki i istinski priateli , zashtoto kogato pocivkata ti e 20 dni ot 365 v godinata ti se iska da si pocinesh i ako otdeliash vreme za njakoi osven semeistvoto ti , to tozi njakoi trjabva da go zasluzava. Ta kogato se vidjah s bratovced mi , koito e Dimo Stoianov sazdatelia na grupata "PIF" i mu spomenah ce mislia da otida da vidja kak se zivee v Canada i dali e po-dobre ot Evropa , a i zashtoto tuk pasport se vzema sled 10 godini ,kato pri polucavaneto se otkazvash ot balgarskoto si grazdanstvo , a v Canada se vzema za 3 god. i si s 2 grazdanstva. Na tazi tema toi mi spodeli , ce sashto si e mislil dali da ne zamine s edna programa za zaselvane v severnite raioni na Canada , kadeto ti davat tova i onova , kato nego nai-vece go valnuva pasporta i posle iskal da napravi v Canada sobstveno zvukozapistno studio, da stane producent na mladi talanti ot BG , kato im pomaga za realizacia v Canada. Beshe se sprjal na tozi variant , zashtoto po drugata programa ne sa mu dostigali tocki , a po vtorata e imalo vazmoznost . Za podrobnosti ne sam go pital , zashtoto tova ne me interesuvashe..... Ta takava programa sashtestvuva shtom coveka e tozi po-gore. Poneze vizdam ce tuk temata ne e kak da vlezem nelegalno v Canada , a po-skoro zaglavieto se e smenilo s: "Kak da otidem da rabotim na SEVER za povece pari" i ima mnogo zelaeshti da razberat , moga da se dopitam za info , a tezi koito go poznavat licno i sa v Sofia , mogat sami da go popitat. Razbiram , ce vsicki balgari imigranti se pritesnjavat kak shte se realizirat i adaptirat v cuzbina i biha izbrali edin podsiguren variant , no da zaminesh v severa si e ludost , a tova ce se davat dvoini pari po tazi programa sas sigurnost njama da e taka . Osven ako vece njamash prebivavane v Canada i na mesto si namerish rabotodatel , togava shte e drugo ! Njama logika programata da ti podsigurjava vsicki ekstri i dopalnitelno zapovjadai tezi 6000 CAD , zashtoto ti si balgarin...... Sami vizdate kakvo e otnoshenieto kogato razberat ce si balgarin. Ne iskah da pisha po temata , zashtoto tova mi otnema vreme , a i infoto ne go znam , za da go napisha...... , tova oznacava ce trjabva da zvanja da pritesnjavam coveka , da mu obesnjavam zashto/shto bilo etc...... Zatova ne se angaziram s vreme , kogato imam infoto shte vi go napisha s nova tema na parva stranica , daze shte govorja sas SSTTOO da go napravim v ramka na stenata ce kato gledam kolko ot vas iskat da hodjat na sever mi stava studeno .
Shtastliva Nova godina priateli........
Shtastliva Nova godina priateli........
GERMANY, за съжаление ще трябва да разочаровам приятеля ти, ако той наистина разчина да имигрира в Канада по този начин – наистина програма за заселване на слабонаселените територии беше обсъждана публично през последните 1-2 години, както на федерално, така и на провинциално ниво, но така и не беше приета.
Идеята наистина беше е да се приемат имигранти, които да бъдат заселвани задължително за 5 години в слабонаселени райони на страната, но се оказа че има сериозни проблеми за осъществяването й - тъй като това да заселваш някого напрактика насила е в противоречие с Конституцията (правото на свободно придвижване), пък и на тези хора трябва някак да се осигури работа, нещо което правителството няма как да гарантира – за момента реално програмата остана на етап обсъждане, но не е приета и според мен няма да бъде приета скоро. Всъщност през последните месеци – след като се смениха някои от провинциалните правителства, а и федералното наскоро – нищо ново не се е чувало по въпроса. Някак проблемите на имигрантите май не са от приоритетите на новите управляващи.
Обърни внимание на още една подробност – слабонаселени територии не означава обезателно далечния Север, всъщност дори големите като население провинции като Онтарио или Квебек имат ненаселени територии, а в същото време големите градове са пренаселени.
Всъщност ако не ме лъже паметта темата е обсъждана из форумите и преди, но и на мен времето ми е ограничено и нямам време да се ровя назад.
Идеята наистина беше е да се приемат имигранти, които да бъдат заселвани задължително за 5 години в слабонаселени райони на страната, но се оказа че има сериозни проблеми за осъществяването й - тъй като това да заселваш някого напрактика насила е в противоречие с Конституцията (правото на свободно придвижване), пък и на тези хора трябва някак да се осигури работа, нещо което правителството няма как да гарантира – за момента реално програмата остана на етап обсъждане, но не е приета и според мен няма да бъде приета скоро. Всъщност през последните месеци – след като се смениха някои от провинциалните правителства, а и федералното наскоро – нищо ново не се е чувало по въпроса. Някак проблемите на имигрантите май не са от приоритетите на новите управляващи.
Обърни внимание на още една подробност – слабонаселени територии не означава обезателно далечния Север, всъщност дори големите като население провинции като Онтарио или Квебек имат ненаселени територии, а в същото време големите градове са пренаселени.
Всъщност ако не ме лъже паметта темата е обсъждана из форумите и преди, но и на мен времето ми е ограничено и нямам време да се ровя назад.
Be yourself - no one else is more qualified.
Koko e prav. Predi okolo godina se obsajda6e podobna programa, no ne6tata niakak si mnogo barzo zaglahnaha bez konkreten rezultat. Zatova si pozvoliavam da ne viarvam v podobni mitrove i legendi bez da sam vidial oficialna informacia.
A, da treagne6 kato nelegalen, spored men e ludost. Poznavam dosta ot "starite" imigranti, koito predi okolo 10 godini sa pristignali s t.nar. "kubinska valna" (t.e. slizali sa v Canada ot samoletite za Cuba). Kato znam kakvo sa prejiveli tezi hora, za da dobiat oficialen statut... Ne go pojelavam na nikogo. A, togava e bilo dori po-lesno za nelegalnite, otkolkoto e sega. Procedurata za imigracia v Quebec stava vse po-lesna i po-lesna s vsiaka izminala godina; to4kite padat - naso4ete si usiliata na tam i ne mislete kak da se pravite na geiove ili cigani, 4e i tova ve4e mai ne varvi.
A, da treagne6 kato nelegalen, spored men e ludost. Poznavam dosta ot "starite" imigranti, koito predi okolo 10 godini sa pristignali s t.nar. "kubinska valna" (t.e. slizali sa v Canada ot samoletite za Cuba). Kato znam kakvo sa prejiveli tezi hora, za da dobiat oficialen statut... Ne go pojelavam na nikogo. A, togava e bilo dori po-lesno za nelegalnite, otkolkoto e sega. Procedurata za imigracia v Quebec stava vse po-lesna i po-lesna s vsiaka izminala godina; to4kite padat - naso4ete si usiliata na tam i ne mislete kak da se pravite na geiove ili cigani, 4e i tova ve4e mai ne varvi.
Koko :
GERMANY, наистина програма за заселване на слабонаселените територии беше обсъждана публично през последните 1-2 години, както на федерално, така и на провинциално ниво, но така и не беше приета.
Vazmozno e Koko , no az shte govoria s bratovced mi i shte razbera na kakvo se bazirat dumite mu , shte ti pratja LC.
Otnosno severnite raioni....jasno e ce stava vapros za slabonaseleni teritorii ,
no programata e bila za provincia Québec , a v provincia Québec tezi raioni sa nai vece severnite !
Priatno i veselo posreshtane na Novata godina . :partytime:
GERMANY, наистина програма за заселване на слабонаселените територии беше обсъждана публично през последните 1-2 години, както на федерално, така и на провинциално ниво, но така и не беше приета.
Vazmozno e Koko , no az shte govoria s bratovced mi i shte razbera na kakvo se bazirat dumite mu , shte ti pratja LC.
Otnosno severnite raioni....jasno e ce stava vapros za slabonaseleni teritorii ,
no programata e bila za provincia Québec , a v provincia Québec tezi raioni sa nai vece severnite !
Priatno i veselo posreshtane na Novata godina . :partytime:
Deutschland über alles.....