Отностно точкуването

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
ticotey

Отностно точкуването

Мнение от ticotey »

Здравейте,
имам следното питане, смятаме си точките по Анекс 1 и възникна следния въпрос:
Ако дипломата на придружаващия както и професята му попадат в търсените в Квебек, значи ли това че ще му бадат дадени точки както следва, както и ако същия има оферти за работа но не конкретно за него а по е-мейл от борсите за труд предложения.
Ето това не ми е ясно и няма логика да не се присъждат точки и на придружаващия за тези неща, все пак сме семейство и доходите на единия са доходи за цялото семейство!

Ако някой може да ми отговори ще съм му много благодарен!

че не остана имаме 3 седмици до интервюто!

поздрави от Аляска егаси студа! :o
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Придружаващия не го броят за човек, ако не сте забелязали :lol:
За това едно семейство, в един случай с един водещ може да не изпълни изискванията и да не премине успещшно и 5 години интервю, а в друг случай, когато другия е водещ може да успее от веднага.
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

За това има ОГРОМНО ЗНАЧЕНИЕ кой ще бъде водещ и кой придружаващ.
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

... и последно, все забравям по нещо - имало е случаи, когато ролите на кандидатите са били сменяни от интервюращите, за да могат да успеят... макар и изключения, съществуват такива случаи.
ticotey

Мнение от ticotey »

не сам аз водещ туй като си получих дипломата преди 4 месеца и трябваше да се чака а не искахме, но ми се струва че и така си събираме точките
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Щом събирате точките, няма за какво да се притеснявате.
Още повече щом сте поканени на интервю, значи събирате минимума за това. Сега остава да защитите това, което сте пратили... и най-важно - нивото на френски език - за пореден път казвам - това е препъни камъка в много интервюта.
Аватар
trans

Мнение от trans »

За да му дадат точките трябва да е водещ за това се разиграват двата варианта за това кой да е водещ
Щом вече сте с дата значи си имате точките и остава само да си докажете точките по френския които сте отбелязали
Спокойно и УСПЕХ Интервюто е просто един приятен разговор :)
Pipi

Мнение от Pipi »

Jeeves написа:... и последно, все забравям по нещо - имало е случаи, когато ролите на кандидатите са били сменяни от интервюращите, за да могат да успеят... макар и изключения, съществуват такива случаи.
Нашият случай беше точно такъв. Бяхме писали съпругът ми за водещ кандидат, защото беше вишист редовно обучение, а аз задочно и разни други неща. Но интервюиращият ни размени местата и едва след това получихме сертификати.
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Браво, радвам се, че сте успели и че интервюиращият е проявил желние и разбиране :lol:
plucky

Мнение от plucky »

В ANNEXE I точка 7

d) deuxième spécialité ou formation privilégiée

според мен значи, че получаваш + 1 точка ако професията ти е от търсените

виж. http://www.canlii.org/qc/legis/regl/i-0 ... /tout.html
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Да, разбира се :lol:
Заключено