Какво трябва да се купи от България непременно преди замин..

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Rodos
Мнения: 24
Регистриран на: Съб Окт 04, 2003 9:24 am

Какво трябва да се купи от България непременно преди замин..

Мнение от Rodos »

Въпросът ми е адресиран към тези, които са вече в Квебек и могат да преценят какво непременно си струва човек да купи от България преди заминаване. Въпросът разбира се е много обширен и индивидуален, но мен най-много ме интересуват зимните дрехи и обувки. Аз предполагах, че топлите дрехи най-добре човек да ги търси в самата Канада, но отнякъде прочетох, че зимните дрехи и обувки там са много скъпи и не си струва човек да плаща скъпа цена за това, което може да закупи от България много по-евтино. Какво мислят тези, които вече са наясно с тази материя? Ако може няколко ценови примера! Предварително благодаря на всички!
Аватар
fe_ya
Ефирна
Мнения: 557
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 12:19 am
Местоположение: извън Монреал...
Обратна връзка:

Мнение от fe_ya »

Аватар
мравката Z
Мнения: 218
Регистриран на: Сря Окт 22, 2003 10:13 pm
Местоположение: Монреал

Мнение от мравката Z »

Вземете си всички дрехи които са ви удобни, модата е без значение. Тук можете да носите всичко. Ако имате здрави кожени обувки си ги вземете. Тук наистина има хубави обувки зимни, които започват от 60 долара нагоре. Якета и пуловери също има хубави, малко повече е необходимо да се обикаля и на намаление излизат по-евтини от България. Вземете си спално бельо, 2 персона, за да става и на по-големи легла, тук са по-скъпи. Сервизите за хранене, тези които са по евтини са от доста груб порцелан и малко грозни картинки, но ако сте претенциозни си вземете вашите. Ако можете.
Ние сме независими, защото нищо не зависи от нас!
Аватар
iliana
Мнения: 1714
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 5:21 am
Местоположение: Ottawa
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

zadaljitelno si vzemete lekarstva - ne 4e tuk niama, no dokato 4ovek nau4i mestnite analozi minava vreme.
Аватар
Papi
Мнения: 545
Регистриран на: Сря Юли 30, 2003 11:32 am
Местоположение: Hochelaga

Мнение от Papi »

Nai nai vagnoto - 4ift gumeni botu6i (hi4 ne se bazikam, tuk sa 30-40$) i lekarstwa, drugoto se namira w "dolaramata" (veriga magazini za edin dolar vsi4ko, kato na6ite, no pone ne6tata ne sa takiwa bokluci). Aa, da ako moge6 si donesi kompa na 4arkowe, monitor se namira za 20-30 $ 14 inch.
imalizna4enie
Мнения: 296
Регистриран на: Пон Сеп 29, 2003 11:57 pm
Местоположение: montreal

Мнение от imalizna4enie »

Sgunete si i legloto 4e tuka sa skupi!
6eguvam se ,da ne go natvarite! !!Za svedenie Papi, kupih si apreski za 60$ ot Aldo , vodonepromokaemi, davat gi do -25, a na sina mi botu6ite sa 25$ do- 35. Galo6i i gumeni botu6i o6te ne sa mi potriabvali. Tuka gi nosiat hora koito vutre v galo6ite sa s oficialnite si obuvki.Drugite nosiat apreski ili po- grozni boti,zimni , a v oficite se preobuvat.Samo tezi koito ne se preobuvat,slagat oficialnite si obuvki, a otgore namukvat gumeni botu6i, koito posle subuvat pred vratata na ofisa.
Rien n'est si dangereux qu'un ignorant ami, mieux vaudrait un sage ennemi.
Аватар
Papi
Мнения: 545
Регистриран на: Сря Юли 30, 2003 11:32 am
Местоположение: Hochelaga

Мнение от Papi »

Mersi 4e me swetna, dosega bqh w zabluda!
No kato gledam utre pak sam na rabota i edinstwenoto ot koeto se nugdaq sa edni hubavi bg botu6i! :D
p.s. Ne wqrwam nqkoi ot nowo do6lite da po4ne ba4kane w ofis.
imalizna4enie
Мнения: 296
Регистриран на: Пон Сеп 29, 2003 11:57 pm
Местоположение: montreal

Мнение от imalizna4enie »

Vseki s kusmeta si.Ama i za galo6ite ima hora, tuka si prav i to ne zavisi ot tva kakvo raboti6.
A bg botu6i gi prodavat v Aldo btw. Ama az si kupih edni ta gi vurnah posle. Lo6o 4e kato ti se razlepiat tuka obu6tari niama.
Rien n'est si dangereux qu'un ignorant ami, mieux vaudrait un sage ennemi.
Аватар
Papi
Мнения: 545
Регистриран на: Сря Юли 30, 2003 11:32 am
Местоположение: Hochelaga

Мнение от Papi »

A, ima obu6tari, kak da nqma, to4no do men tuka ima edin - na Sherbrooke 6400 ouest, tam nqkade go tarsi, utre 6te ti pratq adresa.
imalizna4enie
Мнения: 296
Регистриран на: Пон Сеп 29, 2003 11:57 pm
Местоположение: montreal

Мнение от imalizna4enie »

loll ne niama nujda, az ne si kupuvam botu6i ot BG :P A obuvkite deto si gi nosia taka si i stoiat , 6toto sa hubavi, no neprakti4ni, tuka6nite sa puk udobni , no grozni, taka 4e opravia niama.
Rien n'est si dangereux qu'un ignorant ami, mieux vaudrait un sage ennemi.
Аватар
miloto
Мнения: 426
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 7:58 am
Местоположение: Bulgaria, Sofia
Обратна връзка:

bagag

Мнение от miloto »

Ami vzemi si nai-neobhodimite neshta, bez da vzimash stari drehi, niama smisal. Az tuk pulover oshte ne sam slojila, kakto i nito edna ot zimnite mi drehi. Prodavat se dosta hubavi botushi, iaketa i vsichko neobhodimo za da se ekipirash dobre za zimata.

Tuk naistina ima vsichko, taka che ne e neobhodimo da vzemesh vsichko, koeto ti popadne pred pogleda.
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
Аватар
Roza
Мнения: 109
Регистриран на: Пет Авг 08, 2003 2:54 pm
Местоположение: от Montreal,Qc в Calgary, AB

Мнение от Roza »

На мен дебелите пуловери и чаршафите от Бг не ми свършиха работа .Леглата тук са по-различни и нашите чаршафи бяха само временно решение докато си купихме канадски.През зимата в Монреал носенето на дебели пуловери е непоносимо,защото където и да отида ,навсякъде е топло:в квартирата,в метрото,в автобуса,на работа,в магазините...По-практично е носенето на дебело зимно яке ,което при нужда може да се съблича.
Мисля,че купуването на удобни обувки от ест.кожа от Бг е добра идея.
Към дамите:елегантните високи обувки тук са почти неизползваеми.По-добре е да си носите здрави маратонки,че особено първите месеци пада голямо тичане :wink:
Всичко не само не е толкова просто, колкото изглежда, но и просто не е така.
survivor
Мнения: 2848
Регистриран на: Чет Окт 09, 2003 10:08 pm
Местоположение: Монреал

Мнение от survivor »

Ima i tuk obushtari. Malko sled kato pristignah zanesoh na edin takav kupenite specialno predi zaminavaneto novi botushki na sina mi, toy dori ne gi prie. Izhvarlih gi i mu kupih novi boti, beshe v kraya na sezona i byaha na sale - za 9 dolara :shock: . Toy ako vidi Bg obushtarite kakvi fakiri sa stanali...
Znachi az imam mnogo gorchiv opit s obuvki ot BG, vkljuchitelno i takiva, na koito pisheshe "Made in Italy" :D . Nakraya obache namerih tova koeto mi tryabva. Obuvkite na Peshtera - malko po-skapi sa ot masovite bg obuvki, zaleli pazara, no se pravyat za Zapad i sa mnogo kachestveni i krasivi. Ako otida, obezatelno shte si kupya ot tyah. A inache i ot tuk mozhete da si kupite italianski obuvki, nikakav problem, ama na parvo vreme Peshtera varshi chudesna rabota za oficialni obuvki - i shte vi izleze po-evtino. Za po-grubi obuvki - za nosene s danki, spored men nyama nikakav smisal da kupuvate ot BG.
Аватар
Maverick
Мнения: 194
Регистриран на: Пет Авг 22, 2003 4:27 am
Местоположение: Karshiaka, PD

Мнение от Maverick »

"Към дамите:елегантните високи обувки тук са почти неизползваеми."

Dobre de Roza,a kakvo nosiat jenite na krakata si?Samo grozni i prakti4ni obuvki li?Elegantni jeni niama li?Jena,koiato ne nosi obuvki s ostar vrah i visok,tanak tok......kakvo da ti kaja.
I vaob6te ima li hubavi jeni tam ili da o4akvam grozna kartinka ?
Vse ne mi se viarva da e tolkova tejko polojenieto s jenite.Mnogo nacionalnosti - vse 6te da ima i hubavi! :wink: :D
Гост

Мнение от Гост »

Maverick, разбира се, че има хубави жени от всякакви националности :P , но не ги правят хубави острите обувки с тънък ток. Просто тук модата е различна и все още европейските "тънкости" прелитат заедно с багажа на имигрантите. Ако си от по-бедните имигранти и не се движиш сред тукашните елегантни жени ще виждаш в метрото по-мръснички обувки, практични - тип маратонки от всякакъв вид, отрудени и забързани жени с ранички на гърба, а не с елегантни дамски чанти. Вече съм забравила как е у нас, но тук младите момичета носят едни дамски чантички - много интересни, с къса дръжка, лодкообразни, които се събират под мишница. Но с тях излизат вечер по дискотеки. Гримирани момичета рядко се срещат, още по-малко жени. Ами това е ! Ако смяташ, че тези работи загрозяват жените няма да намериш красавици. :wink:
Заключено