Относно как е живота в Квебек

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
bikbg

Относно как е живота в Квебек

Мнение от bikbg »

Изчетох подробно този форум и тази тема.Аз съм в момента в процес на имиграция и не мога да разбера тези песимистични настроения.Не разбирам тези хора защо са имигрилали въобще.В Канада се работило много и заплащането било ниско – 40 часа на седмица и 8 долара на час.В България един държавен служител не говоря за частни фирми ,където нещата са по-зле работи по 8 часа на ден или 40 часа на седмица и получава средна заплата от 400 лв. на месец или приблизително 2 долара на час.Като сметнем, че храната ,бензина и другите основни разходи са насъщата цена, но не можеш да си позволиш да живееш под наем с тази заплата.Тогава какво толкова не Ви харесва.Повечето са напуснали България по една причина-например аз имам више образование но не мога да работя по специалността ми ,защото няма работа или защото ми трябват връзки или работя прекалено много , а не получавам достадъчно като заплащане.Мислите да имигрирате и след няколко години се оплаквате и от там по същите причини – никои не ме оценява като специалист, работя много и получявям малко.А ми тогава Вие едва ли ще намерите място на което да се чувствате добре.Всяка една държава няма да ви оценява и ще Ви кара да работите по-много и ще Ви плаща малко ще проявявява дискриминация към Вас.Къде е писано че живота е лесен.Аз поне не съм чел такова нещо.Той е борба всеки един ден.Само че там няма родители ,няма връзки ,няма аз съм човек на този или онзи , а всичко опира само и единствено до твоите способности.Мисля , че живота в чужда страна е показателен най-вече за това кой колко струва.Защото в нашата държава се навъдиха хиляди измислени университети и измислени образования и всеки е вишист-не ходил дори на упражнения и взимал изпитите къде с помощ къде с пари.Когато отидеш в друга държава трябва да се съобразяваш с нейните закони и да се доказваш сам наново без помощ.Така че преди да се оплаквате и мрънкате помислете защо напуснахте България и не се ли оплаквате и от Канада по същите причини
Аватар
anito
Мразим да мислим

Re: Относно как е живота в Квебек

Мнение от anito »

За всичко си прав/а, ама ей тук бъркаш малко:
bikbg написа:Само че там няма родители ,няма връзки ,няма аз съм човек на този или онзи , а всичко опира само и единствено до твоите способности.
Или по-скоро прав/а си и тук, но само що се отнася до емигрантите. :wink: Е, не е в българския му вариант, но си го има.
Обичам да преча
Аватар
anakim

Мнение от anakim »

Аз също съм в България и чакам визи мнооогооо мои приятели вече са там и никой не казва лошо за Канада повечето имаха хубава работа в родината бяха на високи постове сега работят работа на минимална заплата не са на високи постове на най-ниското стапало са ,но не се уплакват.Много е важна нагласата при тръгване никой не ни чака с хляб и сол ,тези които търсят директорските места да не се уплакват а да си седят в България. :wink:
Kiwi

Re: Относно как е живота в Квебек

Мнение от Kiwi »

Изображение
tochica

Мнение от tochica »

и връзки има , и аз съм на човек на този има , и казвам се Мосьо Дюбоа -аааа , значи сте суперквалифициран , ще ви вземем , щом като не сте Петров и т.н.
за протокола - не е писано правило , но съществува .

освен това щом хората се оплакват , значи има за какво , не познавам някой който да е дошъл за директорско място .
сравненията между цените са много относителни , имаше преди време тема за това на колко са равни 1000 лв или нещо такова .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

Abe kato dojdesh shte vidish tuj to:)
Ae kysmeeeeet!L(:)
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

tochica написа:познавам някой който да е дошъл за директорско място .
:mrgreen: Е как?! :shock: Аз дойдох да съм "Директьор де каскад"
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

foxxbatter написа:
Значи си сбъркал прованса.
Изображение ... и в темите също!
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Таратор написа:
foxxbatter написа:
Защо?
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

IRA написа:
Таратор написа:
foxxbatter написа:
Защо?
Щото ВОДОПАДА е в съседната провинция. :D
Изображение ... и в темите също!
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

Стига бе! Сега това ли ще ни пречи. Ще го купя Ниагарския - важното е да кариерата ми да върви напред. :D
Аватар
As-Iv

Мнение от As-Iv »

...
Последно промяна от As-Iv на Пон Ное 07, 2005 8:16 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

foxxbatter, по-добре дайте да го премеситме тука на Сен Лоран, някъде около бушервилите.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

balbi написа:Abe kato dojdesh shte vidish tuj to:)
Ae kysmeeeeet!L(:)
хехехе, най правилното мнение...
на някой нефтени платформи правят по 80-100 хиляди за работа 100 дена в година ама....
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
Rainmaker

Мнение от Rainmaker »

ideiata na bikbg e che ot oplakvane polza niama
ako niakoi smiata che v canada e zle, v bg sushto mu e bilo taka
mnogo e veroiatno che taka shte se chuvstva navsiakude :beer:
Две са доказателствата за безкрая - Вселената и човешката глупост. Но за Вселената не съм сигурен.
Заключено