Kursove kum Centres d'emploi ?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
agnesa terzyiska

Kursove kum Centres d'emploi ?

Мнение от agnesa terzyiska »

Zdraveite,
Imam sledniat vupros:4eli sme vuv foruma,4e kum Centres d'emploi mogat da se karat razni kursove, koito ne se zaplashtat, za da pomognat eventualno pri namiraneto na rabota vposledstvie. Bi li mogul niakoi da dade primer za takiva kursove, kakvo se predlaga kato vuzmojnosti? Tyrsih informatsia na ofitsialnia sait na buroto po truda, ala ne namiram. Niakoi ima li predstava kude da pogledna za takava ili bi li spodelil opita si ,ako se e vuzpolzval ot tezi kursove? Blagodaria!
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Ами май важи само за такива, които вече са работили, ама са ги съкратили - тогава може да ти платят целия курс на обучение по нещо си. Поне това знам аз. Може да има вариант и за новопристигнали, но не съм чувала.
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

Elia написа:... Може да има вариант и за новопристигнали...
Ima, ima wsiakakwi warianti, ama sa skriti-pokriti. Ako agenta e kakto 90% ot agentite - ni6to niama da wi kaje. Tarsete si sami wariantite, ako agenta ne pomaga, posle ot nego samo iskajte Fi6a de suivi :")
Joy

Мнение от Joy »

agnesa, списъците с такива курсове са МНОООГО дълбоко покрити и едва ли ще откриеш такъв! От самите служители на КЛЕ-то се пазат в тайна и не се предлагат. Начинът е сама да разбереш,че такъв съществува и да си го изискваш. Освен това, ако курсът не е по твоята професия става МНОГО трудно и има голям шанс да не ти разрешат.

Аз изкарах такъв. Какво по-точно ет интересува?
huba

Мнение от huba »

Ako stava vapros za "ateliers de recherche d'emploi"a ne za profesionalni kursove ima mnogo mesta na koito mogat da se izkarat i sa napalno bezplatni.Dаje sam iznenadana che bili skriti v Emploi-Quebec, zashtoto po-rano tova beshe parvoto neshto koeto ti predlagaha.

Eto vij tuk niakolko organizacii koito predlagat takiva:
http://www2.ville.montreal.qc.ca/jeunes ... emploi.htm
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Аватар
maria29

Мнение от maria29 »

Ako ima6 predvid spetz.kyrs naprimer po angliiski ezik v na6eto selo (Kebek grad) Emploi québec te izpra6ta v SOIIT za da im napulni6 djobovete kato kara6 4 dena formation i tam ti izdavat rapport v koito "te sa ystanovili" 4e za ponatatu6nata profesionalnalna realizatzia ti triabva da nay4i6 angliiski ezik. S dve dymi Emploi-Quebec i SOIIT igraiat kombina i ednite pribirat durjavni pari a drygite si vurzvat ga6tite kato se osnovavat na goreposo4enia dokyment pred durjavata i danukoplatzite. Ako pita6 kude e tvoeto miasto vednaga ti otgovariam ... ti izpulniava6 roliata na maloymnika koito ne moje da pretzeni kakvo my lipsva ot kompetentziite i kato pionka izpulniava6. Ako ne si suglasens ysloviata si pla6ta6 ot djoba kyrsa po angliiski...
Pozdravi ot edin maloymnik... :oops:
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
Joy

Мнение от Joy »

Възможно наистина да е имала впредвид курсовете за търсене на работа...

Аз помислих, че става въпрос за професионалните курсове, а те наистина са тайна зад седем печата. :roll:
agnesa terzyiska

Za profesionalnite stavashe duma, Joy :), ala blagodaria vi za otgovorite vse pak ! dori ne znaeh ,4e ima i kursove za tursene na rabota. Ne me u4udva spodelenoto ot vas, v BG ne e po-razli4no ,a i tuk, vuv Franstia sushto.Neprekusnato mi se nalaga v ejednevieto,NEPREKUSNATO, da mi otkazvat neshto, koeto po pravo moga da polzvam, kato se po4ne ot bankata mi i se svurshi s prefekturata,zashtoto "tazi usluga ia niamame".Ala kato sam razrovish dulboko,pro4esh im ustavite i im poso4ish to4no kude pishe ,4e ia imat i az takova pravo sushto imam,svurshvat rabota.Edin vid, predi tova se nalga az da im obiasniavam kakvo te predlagat imogat,koeto izmoriava, viarno, kogato e ejednevno,no vajnoto e,4e vse pak nakrai rezultat ima. Ne vijdam pri4ina v Kanada da ne taka shtom v zapadna Evropa e to4no taka su6to:))))))))Oshte vednuj,blagodaria na vsi4ki otgovorili!
huba

Мнение от huba »

Не мисля че се крие инфо за професионалните програми.Инфото го има, и не виждам защо ще оставяте на агента да ви предлага програми, като тази работа всеки може да си я свърши сам.Във всеки колеж,сежеп,или професионално училище субсидиите пристигат април и още тогава се знае кои са програмите спонсорирани от MEQ и кои от Emploi-Quebec.Най-много месец по-късно информацията се афишира.Може да намерите календар на програмите почти на всеки сайт на училищата.
Пример:

http://www.cegep-st-laurent.qc.ca/forma ... er0506.pdf

Забелязах обаче ,че някои колежи не си държат много актуални сайтовете, така че ако ви харесва някоя програма, вдигате телефончето, обаждате се в колежа и питате, кои са им програмите спонсорирани от Emploi-Quebec.Освен това веднъж да тримесечие излиза специална притурка на " Journal de Montreal" кадето са написани в една огромна таблица всички програми започващи през следващите 6 месеца и кои от тях са платени от Emploi-Quebec.

След това обаче остава да убедите вашия агент от Emploi-Quebec как точно тази формация ще е врата към трудовия пазар.Някои искат и писмени обяснения даже.Всичко това за да ви даде заветното писмо с което ще ви запишат в колежа.За мен това е най-трудната част, защото тия агенти са ги избирали по способността им да отказват и да не ви свършат работа с усмивка.Който има нерви обаче да подържа връзки с Emploi-Quebec и CLE и разните му там агенти, alors Bonne Chance!

Тук могат да се намерят всички училища и колежи:

http://www.inforoutefpt.org/
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
bacillicusbgcanadicus

Мнение от bacillicusbgcanadicus »

huba, винаги си била на ниво :idea:
:beer: :beer: :beer:
agnesa terzyiska

Blmagodaria na Huba za podrobnia i sudurjatelen otgovor!
Заключено