Виза за България

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Виза за България

Мнение от Sneji »

Една тема пусната от Любо в съседния форум ме подсети да питам:
Някой вадил ли е виза за България, на дете родено в Канада? И може ли тази виза да се извади на БГ-летище, а не от тук?
Изображение
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

За престой от повече от 30 дена ли трябва виза?
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

За канадски граждани при престой до 30 дена в България, не се изисква виза. За повече, отговора е ДА!

Да не забравите и да се регистрирате в полицията също до 48 часа като отидете, че има глоби после. :idea:
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Може ли да се вземе визата на летището? или някаде другаде в София?
Lub0 for President!
###############
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Lub0 написа:Може ли да се вземе визата на летището? или някаде другаде в София?
Ей точно това и мен ме интересува. От тук ми е много сложно да я вадя. Престоят ни ще е малко повече от месец и без виза не може.
Изображение
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

izviniavam sma za za tapia vapros, ama za6to ne pitate v posolstvoto? te 6te vi kajat nai-to4no kakvo i kak
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Хич не ти е тъп въпроса. Това беше първото нещо, което направих. Там госпожата си държи на издаване на виза от тук и любезно ме препрати да си чета изискванията на сайта на bulway.
Изображение
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

Любо ще се допитам до едни хора и ще пиша... Подочух, че влизаш а после на място може да се удължи. Но нека да не се изказвам неподготвено.
666

Мнение от 666 »

за престой от 30 дни + е нужна виза . пороцедурата е горе долу следната . като пристигнете в Бг се регистрира чуждия гражданин в близкото МВР .после се попълват разни деклараций от сорта на .... че Бг гражданина ...(роднина или от сорта ) поема напълно издръжката на чужденеца осигурявайки му подслон и храна за периода...... и около 10 дни преди края на 30 дневния престой ви слагат виза за оставащите дни . май горе долу това беше . дано съм полезен
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

foxxbatter написа:Да не забравите и да се регистрирате в полицията също до 48 часа като отидете, че има глоби после. :idea:
Това само за над 30 дни престой ли е?
Обичам да преча
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

666, много ти благодаря :D
Анито, всеки чужд гражданин се регистрира, независимо за колко време ще бъде в страната - това за чужди граждани, дето няма да са на хотел. Тези, които отсядат в хотел се вписват в една огромна книга (за гости) и тази книга след 10 вечерта се носи в най-близкото районно, та пак си се водят "на отчет".
Изображение
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

Да, потвърждавам информацията на 666 специално за канадски граждани. Иначе както Снежи е отбелязала, всеки чужд гражданин в България :shock: трябва да се регистрира в МВР до 48ч след влизането му (освен в хотелите където се попълват т.нат "адресни карти"). Какво да се прави, социалистичести рудименти, но има страни и по-зле от нас в тези работи.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Току що говорих с нашето мило и родно посолство в Отава, от там хората ме посъветваха или да си извади детето БГ паспорт, спешната улуга за 3 дена е 60лв има и за 1 ден или да се излезе извън БГ на 30тият ден "примерно до Истамбул, Гърция или Охрид, хем и на детето ще му е интересно" - тука цитирам служителката и по този начин отпада ваденето на виза, което можело да стане в МВР, но било много сложна процедура...
Lub0 for President!
###############
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Явно ще се разходим и до Гърция, аз вече спазарих еднодневната екскурзия с брат ми :D
Изображение
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Lub0 написа:Току що говорих с нашето мило и родно посолство в Отава, от там хората ме посъветваха или да си извади детето БГ паспорт, спешната улуга за 3 дена е 60лв има и за 1 ден или да се излезе извън БГ на 30тият ден "примерно до Истамбул, Гърция или Охрид, хем и на детето ще му е интересно" - тука цитирам служителката и по този начин отпада ваденето на виза, което можело да стане в МВР, но било много сложна процедура...
Гениално! Изобретателността на родната администрация не познава граници (нищо чудно да е някаква мярка за увеличаване на туристическия поток). :lol:
Заключено