Само с търсени професии ли е начина?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
mony

Само с търсени професии ли е начина?

Мнение от mony »

Знаете ли , дали начините за кандидатстване са само, ако през последните години си работил специалност по техните списъци за търсени професии или по спонсорска програма ?Може ли и да не си "космонавт" за да кандидатстваш ? Нещо не ми е много ясно ?
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Заминават и хора, които нямат професии от списъците. Тогава тези точки за привилегировано образование или професия се компенсират с дълъг стаж, знаене на френски (най-вече) и каквото ти хрумне.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Independent написа:Заминават и хора, които нямат професии от списъците. Тогава тези точки за привилегировано образование или професия се компенсират с дълъг стаж, знаене на френски (най-вече) и каквото ти хрумне.
И аз мисля че много добър френски, доказана мотивация на интервюто и по-големичка сума декларирана в банковата референция могат да компенсират липсата на търсена професия.
mony

Мнение от mony »

Благодаря за отговорите!
И аз си помислих ,че банковата референция би могла да има съществено значение .
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Е мисля си, че френския, стажа и мотивацията са доста по-важни от парите :-) ама знае ли човек...
CaD

Мнение от CaD »

Ето тука можеш да видиш как са точките:
http://www.canlii.org/qc/legis/regl/i-0 ... /tout.html
Заключено