Първи стъпки!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
muskul4e
Обратна връзка:

Първи стъпки!

Мнение от muskul4e »

Здравейте !
За пръв път влизам в този форум ...Прочел съм всичко което сте написали и понеже и аз съм кандидат имигрант ..на който вече му е дошло до гуша от "прекрасния" живот в България ,реших преди да направя какъвто и да е опит да имигрирам да задам няколко въпроса на който се надявам да получа отговори :)
Моята история е по различна ...понеже прецених че не искам да чакам документи една година ..идеята ми е да замина като турист и евентуално там да намеря начин да си узаконя престоя ...имам приятели които са канадски граждани и живеят в Квебек ..Имам думата им да получа покана и подкрепа от тях докато успея (ако успея) да си стъпя на краката ..Особено ме вълнува въпроса дали това е възможен начин да остана там и дали начинанието ми е твърде прибързано и налудничаво ...Но повярвайте ми И СЕКУНДА НЕ ИСКАМ ДА СТОЯ повече тук в България ... Аз съм на 25 години и стремежа ми за живот не се простира само в рамките на София и България ! Искам докато съм млад и неангажиран да променя живота си ..Работя в Интернет Клуб но не мисля да продължавам до пенсия там...Определено английския ми език е добър но френския хич го няма ..Предполагам че ще ми е много трудно но на кой му е лесно в днешно време !?... И все пак пред това да седя като кукувица в БГ и да се чудя как да си платя скапаното парно и да се лишавам от какво ли не ,предпочитам алтернативата да си опитам късмета ...поне няма да ме е яд че ако пропадна ..вината ще си е изцяло моя ..!Искрено подкрепям всеки млад човек който е направил или мисли да направи една от най трудните крачки в живота си ..Да ПРОМЕНИ БЪДЕЩЕТО СИ!
Благодаря на всеки предварително който пречете и отговори на темата ми..без значение с положително или отрицателно мнение!
Последно промяна от muskul4e на Съб Апр 02, 2005 5:53 am, променено общо 1 път.
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

muskul4e написа:Да ПРОМЕНИ БЪДЕЩЕТО СИ!
Здравей! Добре дошъл в този форум! :lol:
Аз не мога да ти дам конкретен съвет дали идеята ти ще успее и какви проблеми ще имаш, ако заминеш в Канада като турист. Но искам да те похваля за куража да опиташ и за непримиримостта, която имаш за положението си в България! Много късмет ти пожелавам! :lol:
Невъзможното е предизвикателство!
Аватар
muskul4e
Обратна връзка:

Мнение от muskul4e »

Всъшност изключително важно беше за мен първото мнение което получавам да бъде в моя подкрепа ! Успеха и късмета са относителни ,но определено колкото и малки да са те неизбежно ще са ми нужни :) Кой знае може би един ден ще имам възможността да пиша от позицията на човек който е намерил и е избрал правилния път в объркания и сложен живот !Искрено Благодаря!
Аватар
precious
Обратна връзка:

Мнение от precious »

Здравей,
Има много писано по темата за туризма, порови се назад из форумите...
Заминаването като турист е трудно (не и невъзможно разбира се), аз също исках да се махна на секундата преди 1 година, но стиснах зъби за да си изкарам процедурата от България. Идеята да си нелегален там не е от най-добрите.
Освен това и финансовата страна не е без значение, като нелегален ще ти е много по-скъпо :) и ще си зависим от обстоятелствата.
Аз избрах за себе си да отложа с година, година и половина заминаването, но да го направя като хората...
А какво ще решиш ти .... ти си знаеш.
Успех!!!
:kitty: :cat:
Joy

Мнение от Joy »

И с какво ти е по-различна историята? С това, че искаш всичко веднага и на секундата, ако може и на готово? :D Типично- български менталитет,само че с такъв е най-добре край поличката на майчето.
Дори и да стане заминаването с тур. виза(в което много се съмнявам), съм сигурна, че ще ще ти излезне през носа и в най-добрия случай ще те върнат без право повече да стъпваш в Канада.

Ти наистина ли си мислиш, че канадците са толкова глупави да те пуснат по покана от приятели?
Аватар
muskul4e
Обратна връзка:

Мнение от muskul4e »

Непременно ще проверя назад .. Интересува ме обаче дали ако пристигна все пак там ... дали има някаква процедура по легализиране ...защото да кажем че: Заминал съм наистина като турист .... в един момент обаче ми харесва дъжавата в която съм и решавам че не ми се прибира ... Докато се водя легално пребиваващ...в случая както съм решил да съм със 6 (шест) месечна виза ... възможността ми каква е да се легализирам за имигрант ... предполагам че няма да ме изтикат с булдозер от там ...още повече че няма да се крия !?
Аватар
precious
Обратна връзка:

Мнение от precious »

За емирация документите се подават извън Канада в страната, в която си бил последната 1 година или 6 месеца (не помния).
Процедурата е същата навсякъде.
И не вярвам да получиш 6 месечна туристичека виза....
Последно промяна от precious на Съб Апр 02, 2005 10:15 am, променено общо 1 път.
:kitty: :cat:
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

muskul4e написа:Непременно ще проверя назад .. Интересува ме обаче дали ако пристигна все пак там ... дали има някаква процедура по легализиране ...защото да кажем че: Заминал съм наистина като турист .... в един момент обаче ми харесва дъжавата в която съм и решавам че не ми се прибира ... Докато се водя легално пребиваващ...в случая както съм решил да съм със 6 (шест) месечна виза ... възможността ми каква е да се легализирам за имигрант ... предполагам че няма да ме изтикат с булдозер от там ...още повече че няма да се крия !?
нямаш шанс,бе братчед :lol: моят съвет-САМО легално,загуби една година в БГ,ама кацни тук с документи,иначе е "МИсията невъзможна" :lol:
Аватар
muskul4e
Обратна връзка:

Мнение от muskul4e »

Че кой пък е казал че канадците са глупави а колкото за манталитета "с поличката на мама" вероятно изхождаш от собствения си опит ...ЩОТО ЗА СЕБЕ СИ МОГА ДА КАЖА ЧЕ С ЖИВОТА СИ ТУК СЕ ОПРАВЯМ САМ !Аз искам градивни мнения и нямам желание да се заяждам с никого тук ..и другото е че си е лично моя работа как съм избрал да замина ...
Аватар
muskul4e
Обратна връзка:

Мнение от muskul4e »

А и особено ми е било интересно дали JOY така си говорила преди да заминеш за Канада !? Щото ми се струва че на чужд гръб и 100 тояги са малко ...Ето на това казвам аз български манталитет!!!
bateto

Мнение от bateto »

Много е студено тук братчет,а и канадските крави едни грозни.Що не се ориентираш някъде по на топло.
Аватар
muskul4e
Обратна връзка:

Мнение от muskul4e »

А мен студа не ме тревожи :) А пък кравите са си крави ...грозни или красиви .. "За всеки влак си има пътници" Иначе не съм претенциозен
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Според мен вероятността да получиш туристическа виза е много малка – именно защото от гледна точка на канадските власти си потенциален нелегален имигрант.

Ако приемем все пак че са ти дали туристическа виза и си стигнал до Канада, то вариантите са:
– фиктивен брак с човек който има статут – незнам обаче от къде ще намериш такъв човек, пък и фиктивния брак е скъпо удоволствие
– да подадеш документи за бежански статут (refugee) – за целта ти трябва добър адвокат, който да може да измисли много убедителна история, която да мине пред имиграционните – този вариант е дълъг, скъп и с несигурен край. Ако загубиш делото за refugee, ще ти дадът някакъв срок, мисля че е 3 месеца, в който трябва сам да напуснеш Канада. Не го ли направиш, то след това следва депортация и вратата ти за Канада е затворена напрактика завинаги.
– Да опиташ да си смениш статута от туристическа на някаква друга виза – студенска или работа. За целта трябва или да се запишеш да учиш някъде и на тази база да ти издадът студенска виза или да намериш работодател който би ти помогнал да получиш работна виза. За да намериш такъв работодател обаче трябда да си супер рядко срещан специалист в някава област, иначе едва ли би имал шанс при наличието на толкова много легални имигранти, които търсят работа.

Според мен най-добрия вариант си остава да проучиш процедурите за легална имиграция и да вървиш по тях. Вярно е че отнемат време, но това е най-добрия и най-сигурния път.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
muskul4e
Обратна връзка:

Мнение от muskul4e »

Да ..разбирам ! Ами не съм се разубедил защото май трябва да си "строша" главата първо за да съм сигурен ..но определено последното мнение ми даде някаква насока ...
Аватар
canadeza

Мнение от canadeza »

Пич, имаш много време пред себе си. Карай го по полека и си отиди в Канада по легалния начин. Според мен нямя смисъл да бързаш и да не знаеш какво ще се случи там с теб - дали ще те признаят за имигрант или както другите казват ще си затвориш пътя за тази "страна на мечтите".

П.С. Все пак решението си е твое :wink:
Заключено