razocharovani li ste ot Canada

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
ts

Мнение от ts »

Средното и висшено образование в БГ никога не е било на ниво. Това е мит, създаден по време на социализма. Но специалисти (и то чужди) казват, че началното образование в БГ е сред най-добрите сега, т.е. до 4-5 клас децата получават добра подготовка. Оттам нататък отиваме в дъното на класациите
ilian79
mutd

Мнение от ilian79 »

BG-Dude,какъв ти е критерия,по кпйто измерваш нивото на образование,на престъпност?
кой си ти,за да слагаш хорат под един знаменател,да им даваш определения и да ги сравняваш със себе си?
huba

Мнение от huba »

speedy написа:
BG-Dude написа:Любо, хайде стига празни приказки, едно е да не го признават, а друго е да е на ниво. БГ образованието не се признава в 4ужбина по много при4ини, но нивото му не е еда от тях!
Нямам представа какво е сега. Преди 15-тина години висшето не беше. Аз лично трябваше да си доучвам самостоятелно с книжките. И то не, за да получа допълнителна диплома, а за да мога да си работя работата.
ako beshe zavarshil predi 15 godini i v Severna amerika, pak traibvashe da si douchvash samostoiatelno s knijkite.Za da si v krak s vremeto. :)
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
huba

Мнение от huba »

ts написа:Средното и висшено образование в БГ никога не е било на ниво.
Mnogo greshish za srednoto.Za visheto ima mnogo da se jelae, no srednoto.... hm , ela i vij. :D
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
ts

Мнение от ts »

huba написа:
ts написа:Средното и висшено образование в БГ никога не е било на ниво.
Mnogo greshish za srednoto.Za visheto ima mnogo da se jelae, no srednoto.... hm , ela i vij. :D
Може и да греша за средното. Но специално за хуманитарните науки - литература, история, география, икономика, дори и философия и т.н никога не сме били добре, по простата причина, че цели дялове от тези науки бяха отрязани или опорочени по идеологически причини... Но биология, математика, езици и други вероятно сме добре, наистина.
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Значи ДЮД да си говорим сериозно. Не искаш вече да сравняваме Бг с Канада а??? Викаш ти ще се мъчиш там като животно в емигрантските дървени квартали, ще караш некви трошки!!! А ние да си седим в Бг и да не идваме в севера америка, че виждаш ли няма да станеме рокфелеровци!!!
Ти като си тръгнал да ставаш Рокфелер на много хора не им е това целта.
Няма да се впускам сега какви са ми очакванията от Канада след няколко месеца ще ги напиша подробно.
Яд ме е че нямам цифрово фото да направим един диспут не с приказки, а с картинки да ми снимаш най-лошото от Канада, а аз ще ти снимам София.

И образованието няма какво да ми хвалиш нали намерих протоколите от МЕИ то на баща ми 1:1 със мойте само дето неговите бяха пожълтели
Средното ни образование даваше добри знания верно, но кво от това се пита в задачата??? Голяма работа че некое канадче незнаело къде е Франция или Бг. Ама знае как да не си хвърля фасовете по улицата и боклука от балкона.
speedy

Мнение от speedy »

huba написа:
speedy написа:
BG-Dude написа:Любо, хайде стига празни приказки, едно е да не го признават, а друго е да е на ниво. БГ образованието не се признава в 4ужбина по много при4ини, но нивото му не е еда от тях!
Нямам представа какво е сега. Преди 15-тина години висшето не беше. Аз лично трябваше да си доучвам самостоятелно с книжките. И то не, за да получа допълнителна диплома, а за да мога да си работя работата.
ako beshe zavarshil predi 15 godini i v Severna amerika, pak traibvashe da si douchvash samostoiatelno s knijkite.Za da si v krak s vremeto. :)
Имам предвид, че доучването стана веднага след дипломирането. И ставаше въпрос за доста фундаментални неща, а не за последните новини. Качеството на образованието зависи от програмите и от преподавателите - до каква степен ще увлекат студентите и учениците. В България съм имал и страхотни преподаватели, на които ще съм благодарен цял живот, и такива които трупаха трудов стаж. За съжаление в университетите последните бяха мнозинство.

След това лирично отклонение от темата, да си кажа - Канада си има добри и лоши страни. Въпрос на очаквания и съвпадения с реалността. За мен е добре. Снимка от къщата си слагам в само в семейните албуми и то като фон на децата, които играят отпред или в двора.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
mitko pitko

Мнение от mitko pitko »

He.
huba

Мнение от huba »

Az ne sam razocharovana, no ne sam i ocharovana. :)

Haresvam mnogo neshta tuk, no ima oshte tolkova, koito ne haresvam.Opredeleno ne se chuvstvam na miastoto si.Pak i ne smiatam , che decata mi shte zagubiat koi znae kakvo ako ne zavarshat tukashen universitet.I v tukashnite universiteti ima oshte mnogo kakvo da se jelae, pak i prepodavateli deto trupat staj kolkoto poiskash. :) Za momenta sam tuk, no imam li druga vazmojnost vednaga bih zaminala.(V momenat samo bolest na blizak me darji tuk, ako reshite da me pitate zashto ne hvashtam samoleta)
I smiatam che kato cialo krainite mnenia sa mnogo smeshni.Canada ne nito ada, nito pak raia.Prosto nishto osobeno.
Аватар
mecan

Мнение от mecan »

BG-Dude написа:Виж сега, няма какво да ми хвалиш образователна система която дава пълна стипендия на 4овек на основание 4е е играл футбол/хокей, а не защото е умен... :?:
Хм, да сложиш във витрината на колежа или университета някоя и друга купа си е доста престижно май. А и после да развеждаш новобранците и да им показваш въпросните купи и снимки разказвайки как този е преминал в едикой си отбор от баскетболната или футболна лига, или е спечелил едиколко си медала от олимпийски игри, а онзи пък естанал сенатор,друг президент на голяма компания също е повод за гордост. Къде остана студентския спорт в България как да очакваме големи резултати като не подготвяме кадри.Само едно НСА не стига.Те затова ще си останем с успокоението че 8 милионна България има повече медали на глава от населението от 1 милярдния Китай
Според учението на философа Ли Тин Уидъл хаосът се намира в най-голямо
изобилие там, където някой се стреми да въведе ред. И хаосът винаги
надмогва реда, защото е по-способен организатор.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

БГ Дудик, върти ми се една мисъл в главата и нещо не мога да схвана - как хем си на 25 години, хем си завършил висше в България, хем си от много години в Америка (поне ти така казваш, че хора дето са само от 1-2 години тук нищо още не са разбрали от континента, нали). Та за кое от трите лъжеш ? За възрастта мисля че не е, то си личи от писанията ти, горе-долу като Богинята го докарваш, мъничко по-зряло де (ма не много :wink: ). Та начи или висшето в БГ си изкарал насън само, или не си стоял повече от 1 година в САЩ ? Признай си че ми е интересно за кое послъгваш :D
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

huba написа:Canada ne nito ada, nito pak raia.Prosto nishto osobeno.
За това смятам, че си много права! Както и България не е нищо особено. И впрочем, което и друго място на планетата. Предполагам, във всяко едно място можеш да намериш за себе си и добри, и лоши неща! Зависи наистина какво търсиш и какво очакваш!
Хубаво е човек да следва мечтите си!
Невъзможното е предизвикателство!
ilian79
mutd

Мнение от ilian79 »

miteto,тук доста хора страдат от раздвоение,разтроение...на личноста,интересно ми е само защо не можеш да си казваш,какво мислиш с ника си,а трябва да се криеш!?само някой да не се загуби,в личностите си :wink:
toncho

Мнение от toncho »

huba написа:Za momenta sam tuk, no imam li druga vazmojnost vednaga bih zaminala.
...
Canada ne nito ada, nito pak raia.Prosto nishto osobeno.
Ами според мен това и е "особеното" - дала ти е шанс да дойдеш и да се реализираш и развиваш. Ако можеш разбира се.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

ilian79 написа:miteto,тук доста хора страдат от раздвоение,разтроение...на личноста,интересно ми е само защо не можеш да си казваш,какво мислиш с ника си,а трябва да се криеш!?само някой да не се загуби,в личностите си :wink:
Тва нещо не го разбрах ?!? Може ли малко по-ясно ? А именно какво те накара да се изказваш толкова неподготвен и с кой друг ник съм писал :roll:
Заключено