razocharovani li ste ot Canada
ako beshe zavarshil predi 15 godini i v Severna amerika, pak traibvashe da si douchvash samostoiatelno s knijkite.Za da si v krak s vremeto.speedy написа:Нямам представа какво е сега. Преди 15-тина години висшето не беше. Аз лично трябваше да си доучвам самостоятелно с книжките. И то не, за да получа допълнителна диплома, а за да мога да си работя работата.BG-Dude написа:Любо, хайде стига празни приказки, едно е да не го признават, а друго е да е на ниво. БГ образованието не се признава в 4ужбина по много при4ини, но нивото му не е еда от тях!

"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Може и да греша за средното. Но специално за хуманитарните науки - литература, история, география, икономика, дори и философия и т.н никога не сме били добре, по простата причина, че цели дялове от тези науки бяха отрязани или опорочени по идеологически причини... Но биология, математика, езици и други вероятно сме добре, наистина.huba написа:Mnogo greshish za srednoto.Za visheto ima mnogo da se jelae, no srednoto.... hm , ela i vij.ts написа:Средното и висшено образование в БГ никога не е било на ниво.
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Значи ДЮД да си говорим сериозно. Не искаш вече да сравняваме Бг с Канада а??? Викаш ти ще се мъчиш там като животно в емигрантските дървени квартали, ще караш некви трошки!!! А ние да си седим в Бг и да не идваме в севера америка, че виждаш ли няма да станеме рокфелеровци!!!
Ти като си тръгнал да ставаш Рокфелер на много хора не им е това целта.
Няма да се впускам сега какви са ми очакванията от Канада след няколко месеца ще ги напиша подробно.
Яд ме е че нямам цифрово фото да направим един диспут не с приказки, а с картинки да ми снимаш най-лошото от Канада, а аз ще ти снимам София.
И образованието няма какво да ми хвалиш нали намерих протоколите от МЕИ то на баща ми 1:1 със мойте само дето неговите бяха пожълтели
Средното ни образование даваше добри знания верно, но кво от това се пита в задачата??? Голяма работа че некое канадче незнаело къде е Франция или Бг. Ама знае как да не си хвърля фасовете по улицата и боклука от балкона.
Ти като си тръгнал да ставаш Рокфелер на много хора не им е това целта.
Няма да се впускам сега какви са ми очакванията от Канада след няколко месеца ще ги напиша подробно.
Яд ме е че нямам цифрово фото да направим един диспут не с приказки, а с картинки да ми снимаш най-лошото от Канада, а аз ще ти снимам София.
И образованието няма какво да ми хвалиш нали намерих протоколите от МЕИ то на баща ми 1:1 със мойте само дето неговите бяха пожълтели
Средното ни образование даваше добри знания верно, но кво от това се пита в задачата??? Голяма работа че некое канадче незнаело къде е Франция или Бг. Ама знае как да не си хвърля фасовете по улицата и боклука от балкона.
Имам предвид, че доучването стана веднага след дипломирането. И ставаше въпрос за доста фундаментални неща, а не за последните новини. Качеството на образованието зависи от програмите и от преподавателите - до каква степен ще увлекат студентите и учениците. В България съм имал и страхотни преподаватели, на които ще съм благодарен цял живот, и такива които трупаха трудов стаж. За съжаление в университетите последните бяха мнозинство.huba написа:ako beshe zavarshil predi 15 godini i v Severna amerika, pak traibvashe da si douchvash samostoiatelno s knijkite.Za da si v krak s vremeto.speedy написа:Нямам представа какво е сега. Преди 15-тина години висшето не беше. Аз лично трябваше да си доучвам самостоятелно с книжките. И то не, за да получа допълнителна диплома, а за да мога да си работя работата.BG-Dude написа:Любо, хайде стига празни приказки, едно е да не го признават, а друго е да е на ниво. БГ образованието не се признава в 4ужбина по много при4ини, но нивото му не е еда от тях!
След това лирично отклонение от темата, да си кажа - Канада си има добри и лоши страни. Въпрос на очаквания и съвпадения с реалността. За мен е добре. Снимка от къщата си слагам в само в семейните албуми и то като фон на децата, които играят отпред или в двора.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
- mitko pitko
Az ne sam razocharovana, no ne sam i ocharovana. 
Haresvam mnogo neshta tuk, no ima oshte tolkova, koito ne haresvam.Opredeleno ne se chuvstvam na miastoto si.Pak i ne smiatam , che decata mi shte zagubiat koi znae kakvo ako ne zavarshat tukashen universitet.I v tukashnite universiteti ima oshte mnogo kakvo da se jelae, pak i prepodavateli deto trupat staj kolkoto poiskash.
Za momenta sam tuk, no imam li druga vazmojnost vednaga bih zaminala.(V momenat samo bolest na blizak me darji tuk, ako reshite da me pitate zashto ne hvashtam samoleta)
I smiatam che kato cialo krainite mnenia sa mnogo smeshni.Canada ne nito ada, nito pak raia.Prosto nishto osobeno.

Haresvam mnogo neshta tuk, no ima oshte tolkova, koito ne haresvam.Opredeleno ne se chuvstvam na miastoto si.Pak i ne smiatam , che decata mi shte zagubiat koi znae kakvo ako ne zavarshat tukashen universitet.I v tukashnite universiteti ima oshte mnogo kakvo da se jelae, pak i prepodavateli deto trupat staj kolkoto poiskash.

I smiatam che kato cialo krainite mnenia sa mnogo smeshni.Canada ne nito ada, nito pak raia.Prosto nishto osobeno.
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Хм, да сложиш във витрината на колежа или университета някоя и друга купа си е доста престижно май. А и после да развеждаш новобранците и да им показваш въпросните купи и снимки разказвайки как този е преминал в едикой си отбор от баскетболната или футболна лига, или е спечелил едиколко си медала от олимпийски игри, а онзи пък естанал сенатор,друг президент на голяма компания също е повод за гордост. Къде остана студентския спорт в България как да очакваме големи резултати като не подготвяме кадри.Само едно НСА не стига.Те затова ще си останем с успокоението че 8 милионна България има повече медали на глава от населението от 1 милярдния КитайBG-Dude написа:Виж сега, няма какво да ми хвалиш образователна система която дава пълна стипендия на 4овек на основание 4е е играл футбол/хокей, а не защото е умен...
Според учението на философа Ли Тин Уидъл хаосът се намира в най-голямо
изобилие там, където някой се стреми да въведе ред. И хаосът винаги
надмогва реда, защото е по-способен организатор.
изобилие там, където някой се стреми да въведе ред. И хаосът винаги
надмогва реда, защото е по-способен организатор.
БГ Дудик, върти ми се една мисъл в главата и нещо не мога да схвана - как хем си на 25 години, хем си завършил висше в България, хем си от много години в Америка (поне ти така казваш, че хора дето са само от 1-2 години тук нищо още не са разбрали от континента, нали). Та за кое от трите лъжеш ? За възрастта мисля че не е, то си личи от писанията ти, горе-долу като Богинята го докарваш, мъничко по-зряло де (ма не много
). Та начи или висшето в БГ си изкарал насън само, или не си стоял повече от 1 година в САЩ ? Признай си че ми е интересно за кое послъгваш 

- darklady
- Непокорна
За това смятам, че си много права! Както и България не е нищо особено. И впрочем, което и друго място на планетата. Предполагам, във всяко едно място можеш да намериш за себе си и добри, и лоши неща! Зависи наистина какво търсиш и какво очакваш!huba написа:Canada ne nito ada, nito pak raia.Prosto nishto osobeno.
Хубаво е човек да следва мечтите си!
Невъзможното е предизвикателство!
Тва нещо не го разбрах ?!? Може ли малко по-ясно ? А именно какво те накара да се изказваш толкова неподготвен и с кой друг ник съм писалilian79 написа:miteto,тук доста хора страдат от раздвоение,разтроение...на личноста,интересно ми е само защо не можеш да си казваш,какво мислиш с ника си,а трябва да се криеш!?само някой да не се загуби,в личностите си