Искам да замина при приятелката ми в Канада

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
mony

Искам да замина при приятелката ми в Канада

Мнение от mony »

Здравейте Съфорумци
Честит национален празник

Обръщам се с молба за съвет.Имам приятелка ,която има виэа и эаминава на 17.03.2005 за Монреал.Искаме да сме заедно,но не сме кандидатствали заедно.Изпратихме до Букурещ нотариално заверени деклрация че живеем на съпружески начала.Оттам ни изпратиха след-
ните изисквания за мен ;

1.копие от акта за раждане, брак, развод - имам
2. IMM8 и анекси - имам
3. свидетелство за съдимост - имам
4. 4 снимки
и
5. 400 USD /дали да ги пратя сега/
6. копие на паспорта
7. сертификат за селекция на Квебек - не мога да разбера чий/ нейния или моя, защото аз нямам/

Въпросът е : за какво са тези документи /тоест на какъв етап съм като кандидат емигрант/.
Пратихме e-mail до Виена. Оттам ни отговориха тя да замине и за ме дръпне по спонсорска програма. Но доколкото имам информация от Форума, тя трябва да е на добре платена редовна работа, за да гарантира за мен. Което съдейки по мненията във Форума е невъзможно първата една година. Моля, дайте съвет дали не е по-добре да кандидатствам самостятелно. :?:

Благодаря предварително
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

A, vie kato ste common-law partners (na saprujeski nachala, kakto ti kazvash), togava zashto ne ste kandidatsvali zaedno za CSQ? :idea:
Za da idesh brzo v Canada pri priyatelkata si, tryabva da imash i ti certificat de selection, inache tryabva da te sponsorira. Kogato sponsorirash saprug/a ili common law partner ne tryabva da imash visoki dohodi, tova ne gi interesuva imigracionnite pri podobni sluchai, no prosto procedurata shte e po-bavna za tebe. Mnogo po-malko glavoboliya shtyahte da imate, ako byahte minali procedurata zaedno i sega i ti imashe CSQ.
Good luck!
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
mony

Мнение от mony »

пвтч
fuck

Мнение от fuck »

mony, гледам че постинга ти е майтапчийски :wink:
Един съвет от мен търси си друга приятелка защото тази ще те разкара :idea:
mony

A, vie kato ste common-law partners (na saprujeski nachala,

Мнение от mony »

Благодаря на Canuck за отговора.

Не сме кандидатствали заедно защото приятелката ми получи CSQ преди 3 години.
В такъв случай има ли смисъл да изпращаме документите и парите в Букурещ? Може ли да даде някой по-подробна информация за спонсорската програма или друга алтернатива?
Мерси
mony

mony, гледам че постинга ти е майтапчийски

Мнение от mony »

Мерси за съвета но грешиш :D
Аватар
milla
Модератор

Мнение от milla »

mony, опитай да си потърсиш информация с бутона отгоре на страницата "търсене" като на пишеш ключови думи по темата като например: спонсорство, sponsorstvo, събиране... и т.н.
Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!
Аватар
Koko

Re: A, vie kato ste common-law partners (na saprujeski nacha

Мнение от Koko »

mony написа:Благодаря на Canuck за отговора.

Не сме кандидатствали заедно защото приятелката ми получи CSQ преди 3 години.
В такъв случай има ли смисъл да изпращаме документите и парите в Букурещ? Може ли да даде някой по-подробна информация за спонсорската програма или друга алтернатива?
Мерси
Mony, след като приятелката ти вече си е получила визата, то за нея единственото което остава е да си хване самолета на 17-ти.
Според мен, пред теб вариантите са следните – след като нямаш сертификат за селекция по програмата за Квебек, какъвто ти искат от Букурещ, то няма смисъл да изпращаш другите документи. Процедурата на приятелката ти реално е приключила - тя си е получила визата - и вече няма как да те добави към нейната апликация. Оттук нататък, както ти самият си споменал, вариантите са:
- тя да те спосорира по фемили клас след като пристигне в Канада – за подробности виж тук http://www.cic.gc.ca/english/sponsor/index.html
- да подадеш документи като независим кандидат и да се надяваш да бъдеш одобрен
Не се наемам да ти давам съвет кой вариант е по-добрия за тебе или по-скоро кой е вариант ще е по-бърз и по-сигурен. От една страна ще трябва да прецениш добре дали си в състояние да покриеш изискванията за процедурата като независим кандидат, а от друга ще трябва с приятелката ти внимателно да прочетете какви са изискванията за спонсориране, валидни за вашият случай.
Заключено