Древният произход на българите

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
Guinness
Мнения: 1632
Регистриран на: Вто Яну 27, 2004 10:54 pm
Местоположение: Edinburgh,Scotland

Re: Древният произход на българите

Мнение от Guinness »

Как е възможно да броите началото на своята държава от 681 година след Христа, когато още през 2137 година преди Христа сте имали българско царство на север от Китай и по време на слънчевото затъмнение на 22 октомври същата 2137 година преди Христа сте победили китайците, както пишат тъжно техните летописци в хрониките си; победили сте ги, защото китайците били прост народ и се уплашили от затъмнението, а прабългарите знаели предва­рително за него и нарочно нападнали същия ден; аз, вика унгарецът като отпи от ракията, това го знам, защото покрай тази ваша държава е поминувало и нашето мад­жарско племе, ние, вика, с вас сме от едно коляно и от една кръв; не по друга причина, а за да спасят империята си от не­удържимите набези на българите, предвождани от своя хан Тимоти от рода Дуло (от същия род са, както знаете, и Кубрат, и Аспарух, и Крум, и прочие), китайците започнали да строят Великата китайска стена, но не успели още да я довършат и ето ги – българите се задали пак откъм север, тогава китайците качили върху стена­та китайки-циркаджийки и онези сурови българи, като видели китайките да мятат голи кълки, се прехласнали и докато се прехласвали, китайският мравуняк продължавал да гради нататък стената; като разбрали измамата, прабългарите напопържали ки­тайците, пришпорили конете си и препуснали на запад подир слънцето да търсят края на стената; те препускат, китайците градят, те препускат, китайците градят – така българите стигнали до пустинята Такламахан, напоили конете си в реката Тарим и се разделили на две: едни­те тръгнали на север, другите – на юг. Ха наздраве!
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :D :D :D :D :D :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Цялата ''статия''!
http://novinkata112.com/nay-revnostno-p ... 3t84qQnyA8"
Аватар
optics
Модератор
Мнения: 11029
Регистриран на: Пет Юли 23, 2004 6:39 am
Местоположение: Victoria, BC

Re: Древният произход на българите

Мнение от optics »

Паганини!!! :rock:
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
optics
Модератор
Мнения: 11029
Регистриран на: Пет Юли 23, 2004 6:39 am
Местоположение: Victoria, BC

Re: Древният произход на българите

Мнение от optics »

:D :D :D

Изображение
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
7George
Мнения: 8162
Регистриран на: Съб Яну 21, 2006 12:42 pm
Местоположение: Calgary

Re: Древният произход на българите

Мнение от 7George »

https://www.ploshtadslaveikov.com/otkri ... di-paisij/"
Открит е ръкопис на първата българска история, писан един век преди Паисий.

Засега обаче нищо не е публикувано публично, явно още се превежда. Или го крият от нас.
Missing 80's badly...
Аватар
ivandaman
Мнения: 5245
Регистриран на: Съб Яну 30, 2010 9:09 pm
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Re: Древният произход на българите

Мнение от ivandaman »

SFBG82 написа:
ivandaman написа: Иначе ето един haplogroup map на Европейските държави.. България и останалите страни от Балканският полуостров и Румъния са с най-разнообразната генетика..
Четеш графичното изображение, както дявола чете евангелието.
Генетичните изследвания са напълно подвеждащи и не научно обосновани.
Всичко е базирано на база данни. Т.е. ако много турци и гърци с подобен геном са участвали в теста, ще ти кажат, че имаш сходен геном с тях
.
Не си правят труда да видят, че в Северна Гърция и европейска Турция българският етнос е бил преобладаващ за хилядолетие и нещо.
Fair point, но същото се отнася и за Гърците и византийците, които са били по нашите земи.. Всъщност тази диаграма потвърждава генетичното разнообразие на България, (което и аз твърдях в предишният ми пост), но потвърждава и че нямаме почти никаква Азиатска жилка, :y: :y: освен близко-източната и месопотамската..
Според мен като се има предвид историята на България, географското и положение и и различните доминации (от различни етноси) върху тази територия през вековете, диаграмата отразява реалният генетичен мишмаш..
Ти скоро си се прибрал в БГ и съм сигурен че ако си откровен със себе си ще си признаеш че това се вижда.. Уж имаме нещо общо ама като ни вземеш по отделно един с един не си прилича, докато при северните народи и тези с по-чисти гени това въобще не е така..
Аз внимателно наблюдавам хората като се прибирам и виждам че има всякакви.. от руси и синеоки до разни екзотични които приличат на гърци, турци и дори Нейтив (First Nations) и на латиноамериканци..
Пояснявам ПРИЛИЧАТ не казвам че имат техните гени

Както и да е, според мен това е слабото място и ахилесовата пета на нас Българите, че заради контрастната ни генетика не можем да създадем хомогенност нито в идеи, нито в стратегии и подсъзнателно чувстваме сънародниците си едва ли не като конкуренция и "съперници" (да не кажа врагове) а не като съюзници и "extended family" както би трябвало да бъде.
И това между другото е съвсем естествено.. Точно заради това има поговорка "Кръвта вода не става" .. Тази подозрителност и недоверие което изпитваме един към друг според обстоятелствата е "нормално" и е на генетична основа.. Ние сме хора с различна кръв които сме принудени да споделяме една територия.. Омешали сме се, оплели сме се като кошница но сме взривоопасна смесица, която може да избухне във всеки момент..
И тук става дума за тези от нас които се определяме като етнически Българи. Циганите и Турците въобще не ги включвам в дискусията.. Те са фитила който може да взриви във всеки един момент взривоопасната етно-смес на Българите.
И това важи с пълна сила и за Бивша Югославия например.. Всички знаем за изцепките там..
Не че "Хейтвам" или нещо против България, просто констатирам реалност..

Всъщност смесването на гените има и положителни страни.. Значително се намалява риска от разни генни заболявания и ментални отклонения причинени от "inbreeding". В доста ( индивидуални ) случаи може да се увеличи и IQто (но не като цяло на нацията, само за отделни индивиди) което прави някои от нас добри индивидуалисти, в същото време обаче тази индивидуалност убива в нас естествената и здравословната за повечето народи "Tribal Nature" и инстинкт за принадлежност. Тези които сме индивидуалисти имаме друг вид инстинкт.. на вълк единак. При определени условия имаме шанс за оцеляване и дори доминация, но в други ситуации когато срещу нас е добре организирана етническа глутница, на нас ни липсва способността да се обединим с останалите вълци единаци и да се борим за общото благо..

Както всичко останало и нашата ситуация си има плюсове и минуси.. За съжаление минусите са повече и в съвременната взривоопасна гео-политическа обстановка може да се окажат фатални и като нищо да доведат до погубването на "нацията" която макар че е доста дефектна и несъвършена е единствената която имаме.

Толкова за сега защото вече е "утре" и време за сън .. ;)
_________________________________________________
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for & ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
the_coach
Мнения: 3429
Регистриран на: Вто Юли 24, 2012 3:03 am
Местоположение: on the road......

Re: Древният произход на българите

Мнение от the_coach »

За съжаление историята такава каквато я учихме едно време в училище е писана под зоркия поглед на Съветския съюз. Някои тук се присмяха на началните страници на "Български хроники" на Стефан Цанев, ами това е смесица от художествена литература и исторически факти, хипербола, и какво ли още не. На мен лично всичките томове ми бяха супер интересни, особено момента в който автора описва как Стамболов хванал Фердинанд на "влакче" с други двама мъже, единият от които бил някакво турче от прислугата. Та свалил си колана старият революционер и почнал с него да налага по голия задник царя и да вика "Аз тебе затуй ли те докарах тука бе, да те оножда турски манафин....." :rofl: :rofl: :rofl:

Инъче исторически факти са че най-многобройното население на Балканите са именно българите. Както и е факт, че учениците на Кирил и Методий първо при българския цар отиват. Не при сръбския, не при киевски, московски и т.н. Защо ли? Ако не Българската държава да е била най-мощната и влиятелна след Източната Римска Империя на Балканите?

След няколко дена е празника на буквите и е добре да се замислим дали е правилно да наричаме азбуката на която пишем "Кирилица" :) Като се запитаме от кого, къде и кога е написана тази азбука :)

В историята има много лъжи. Но една лъжа никога не променя истината. Докато истината винаги променя лъжата - или към друга лъжа, или към "голата истина" (между другото има една прекрасна картина с подобно име).
Аватар
SFBG82
Мнения: 2242
Регистриран на: Чет Май 03, 2012 10:00 am
Местоположение: Sofia, BG

Re: Древният произход на българите

Мнение от SFBG82 »

Significant Archaeological Discovery Found in Varna

March 25, 2019Изображение

A significant archaeological discovery was made in Varna. After a century of guesses, the first gate of the ancient city of Odessos, which lies below our seaside capital, was found.

"It's about the Byzantine fortress wall in this part of the ancient Odessos, which can be dated to the 5th-6th century and one of the gates that we have to call the" southwest gate "so far, which is connected to the port'', explained Valeri Yotov, head of the excavations for bTV.

The dimensions of the gate are impressive. It can not be excluded that it has reached 8 meters in width.

Archaeologists suggest that this is half the width of the gate. It was the main street that led to the city center.

The stone pavement of the 15-century street is preserved in excellent condition.

The discovery provides an excellent opportunity to turn it into a new tourist destination.

"There will be a commission with the participation of the Ministry of Culture, which will give further instructions on what to do on the site," commented Tihomir Timov from the Municipal Infrastructure Department.

Work ahead of archaeologists is yet to come.
https://www.novinite.com/articles/19602 ... d+in+Varna"
Аватар
SFBG82
Мнения: 2242
Регистриран на: Чет Май 03, 2012 10:00 am
Местоположение: Sofia, BG

Re: Древният произход на българите

Мнение от SFBG82 »

7000 Years-Old Skeleton Was Found in the Sofia Neighborhood of Slatina

May 28, 2019Изображение

BNT

A remarkable find!

A skeleton about which is 7,000 years-old was found in Slatina district in Sofia under the construction of a residential building.

His age is determined by the ceramics around him.

More precise analyzes are still to be made to confirm more precisely how old is exactly this archaeological find.

These are the remains of one of the first settlers in Sofia. They lived in the early Neolithic, were farmers. Right here, on the left bank of the Slatinska River, for generations, they have inhabited the village for 500 years. The remarkable fact of this finding is that no such skeleton of this age has ever been found. The time during which this man lived in preceded with 3,000 years the construction of the Egyptian pyramids and 5,000 years of Christ's birth.

Different household items were also found - a spoon made of bone and ceramic vessels.
https://www.novinite.com/articles/19743 ... of+Slatina"
Аватар
SFBG82
Мнения: 2242
Регистриран на: Чет Май 03, 2012 10:00 am
Местоположение: Sofia, BG

Re: Древният произход на българите

Мнение от SFBG82 »

Изображение
Аватар
SFBG82
Мнения: 2242
Регистриран на: Чет Май 03, 2012 10:00 am
Местоположение: Sofia, BG

Re: Древният произход на българите

Мнение от SFBG82 »

Изображение
Аватар
SFBG82
Мнения: 2242
Регистриран на: Чет Май 03, 2012 10:00 am
Местоположение: Sofia, BG

Re: Древният произход на българите

Мнение от SFBG82 »

Изображение
Аватар
SFBG82
Мнения: 2242
Регистриран на: Чет Май 03, 2012 10:00 am
Местоположение: Sofia, BG

Re: Древният произход на българите

Мнение от SFBG82 »

Крепостите в Никопол, Оряхово и Свищов са били последните калета на цар Иван Шишман

14.06.2019

Изображение

Изображение

Изображение

Крепостите в Никопол, Оряхово и Свищов са били последните калета на цар Иван Шишман, след като Търново вече е било паднало под османско робство. Това съобщи археологът проф. Николай Овчаров на финала на едномесечните разкопки в Свищов. Проучвателят допълни, че от писмен извор, който се пази в Румънската академия на науките, става ясно, че писар на цар Иван Шишман е подготвил чернови за свикване на оцелелите войници на последния цар. В него се разкриват имената на тогавашни военачалници.
„И оттам научаваме имената на някои от военноначалниците като Алдемир и Баол, които със сигурност са резидирали в Свищов, в Никопол. Последните четири града са били притежавани от цар Иван Шишман. Тези героични страници от историята на Българското царство са писани именно в крепостта в Свищов“, обясни проф. Овчаров.
Разкопките в крепостта Калето в Свищов приключиха за тази година. Ръководителят на археологическите проучвания проф. Николай Овчаров обобщи, че до момента са разкрити два пласта. Единият – османски, от 15 – 16 век, чрез който се търси връзката с присъствието на Влад Цепеш Дракула в свищовската крепост, а другият – български пласт, е датиран от 13 – 14 век, от времето на Второто българско царство. Кметът на община Свищов Генчо Генчев посети археологическия обект в четвъртък. Той припомни, че Общината отпусна за разкопките 30 000 лева, а догодина ще кандидатства за национално финансиране.
На 25 юни се очаква министърът на културата Боил Банов да посети крепостта Калето.

http://www.borbabg.com
Аватар
SFBG82
Мнения: 2242
Регистриран на: Чет Май 03, 2012 10:00 am
Местоположение: Sofia, BG

Re: Древният произход на българите

Мнение от SFBG82 »

Аватар
7George
Мнения: 8162
Регистриран на: Съб Яну 21, 2006 12:42 pm
Местоположение: Calgary

Re: Древният произход на българите

Мнение от 7George »

Косово е в Албания на тая горната карта, сърбите ше получат гърчове...

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/prof-ovc ... y-svishtov"
Особено интересен е епизодът от зимата на 1461/1462 г., когато прочутият велик воевода на Влахия Влад Цепеш или Дракула обсажда и превзема крепостта Свищов. В писмо до унгарския крал от 11 февруари 1462 г. той с гордост му съобщава, че при превземането са избити 410 турци, като много от тях са ликвидирани чрез любимия му способ - чрез набиване на кол", разказа Николай Овчаров.
Явно малко ги е набучил или не е бил толкова кръвожаден граф Дракула...
Missing 80's badly...
Аватар
SFBG82
Мнения: 2242
Регистриран на: Чет Май 03, 2012 10:00 am
Местоположение: Sofia, BG

Re: Древният произход на българите

Мнение от SFBG82 »

7George написа:Косово е в Албания на тая горната карта, сърбите ше получат гърчове...
Не само Косово, но и Санджак и Епир са в Албания.
Публикувай отговор