Страница 1 от 1

извън Канада за повече от година

Публикувано на: Пон Фев 27, 2017 5:36 pm
от ronin
Здравейте ,налага ми се да отсъствам повече от 6 месеца извън Канада,може би година ...бихте ли ме посъветвали какво трябва да направя ,на кой институции трябва да се обадя..аз няма да имам адрес през това време..ако нещата се проточат може и да не успея да подам документи за таксите следващата година...

Re: извън Канада за повече от година

Публикувано на: Пон Фев 27, 2017 5:46 pm
от miteto
Здравей,
Ако имаш собствено жилище, трябва да уведомиш застраховтелната компания, ако имота ще стои празен толкова време. Ако имаш кола и я складираш някъде - също.
Ако си в Онтарио, за да задържиш здравното покритие по OHIP, трябва да ги уведомиш: http://www.health.gov.on.ca/en/public/p ... ravel.aspx"
Документите за данъци вече се подават много лесно online, не е задължително да си физически в Канад за да можеш да ги подадеш и не те съветвам да пропускаш подаването. Не че ще стане нещо фатално ако се забавиш половин-една година с подаването, но ако имаш да получаваш обратно от данъците, в твой интерес е да подадеш. Ако не се лъжа, също няма да ти превеждат детските надбавки без данъчна декларация за годината.