извън Канада за повече от година

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
ronin
Мнения: 1
Регистриран на: Чет Фев 23, 2017 1:14 pm

извън Канада за повече от година

Мнение от ronin »

Здравейте ,налага ми се да отсъствам повече от 6 месеца извън Канада,може би година ...бихте ли ме посъветвали какво трябва да направя ,на кой институции трябва да се обадя..аз няма да имам адрес през това време..ако нещата се проточат може и да не успея да подам документи за таксите следващата година...
miteto
Модератор
Мнения: 9982
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 3:26 am
Местоположение: Toronto

Re: извън Канада за повече от година

Мнение от miteto »

Здравей,
Ако имаш собствено жилище, трябва да уведомиш застраховтелната компания, ако имота ще стои празен толкова време. Ако имаш кола и я складираш някъде - също.
Ако си в Онтарио, за да задържиш здравното покритие по OHIP, трябва да ги уведомиш: http://www.health.gov.on.ca/en/public/p ... ravel.aspx"
Документите за данъци вече се подават много лесно online, не е задължително да си физически в Канад за да можеш да ги подадеш и не те съветвам да пропускаш подаването. Не че ще стане нещо фатално ако се забавиш половин-една година с подаването, но ако имаш да получаваш обратно от данъците, в твой интерес е да подадеш. Ако не се лъжа, също няма да ти превеждат детските надбавки без данъчна декларация за годината.
Публикувай отговор