Медицински изследвания по Express Entry

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
wilma
Мнения: 20
Регистриран на: Пет Юли 25, 2014 1:39 pm

Медицински изследвания по Express Entry

Мнение от wilma »

Здравейте,
Щастлива съм да се похваля, че имаме вече ITA. Започнах веднага организацията на прегледите -платих в МОМ за Грийнберг, след което се свързах и с лекаря в клиниката, който прави прегледите за Канада и той ме попита дали имам мед.формуляр. Аз му казах, че по ЕЕ няма такива формуляри, а той ми иска номер, който трябвало да ми дадат за прегледа и без него нямало как да ни прегледа. Някой има ли идея за какво иде реч?
penevg
Мнения: 41
Регистриран на: Пет Май 07, 2010 1:27 pm
Местоположение: Calgary

Re: Медицински изследвания по Express Entry

Мнение от penevg »

Аз минах прегледи във Вита, няма такива неща,отиваш на място след запазен час от МОМ, снимат те на място,минаваш прегледите и ти дават репорт документ,който прикачваш.
wilma
Мнения: 20
Регистриран на: Пет Юли 25, 2014 1:39 pm

Re: Медицински изследвания по Express Entry

Мнение от wilma »

Да, точно така стана. Оказа се, че доктора е много печен, но просто процедурата по нанасяне на информацията ръчно в онлайн системата е доста бавен процес, а когато има формуляри е по-удобно. Нямаше никакъв проблем в крайна сметка.
penevg
Мнения: 41
Регистриран на: Пет Май 07, 2010 1:27 pm
Местоположение: Calgary

Re: Медицински изследвания по Express Entry

Мнение от penevg »

аз минах и биометриката, ти на какъв етап си? Успех
DDHH
Мнения: 3
Регистриран на: Чет Ное 07, 2019 2:38 am

Re: Медицински изследвания по Express Entry

Мнение от DDHH »

Здравейте, 

с приятеля ми кандидатстваме за Perm. Residence по Express Entry и тъкмо минахме медицинските изследвания във Вита. Изникнаха няколко въпроса, на които ще се радвам някой да ни помогне с информация.

1) Всичко беше онлайн при нас, затова когато отидохме в насрочения час се изненадахме, че искат от нас писмо или IME номер. Прочетохме и видяхме, че те трябва да ни създадат такъв. Във формуляра се чудехме какъв тип имиграция да изберат от падащото меню - Family EDE или Worker. В крайна сметка посочихме Worker, а номерът, който се генерира е тип UMI. Дадоха ни след регистрацията Information Sheet от e-medical. Това ли трябва да качим в системата на мястото за Upload Upfront Medical Exam. Говорихме с лекарката, която ни прегледа и тя се съгласи след резултатите да ни прати каквото има по имейл. Та, сме в очакване.

2) При самия преглед при приятеля ми имаше два проблема (да отбележа, че той е зависимият кандидат, аз - основният):
- има синдром на Жилбер, който се характеризира с висок билирубин и може да бъде объркан с жълтеница - показахме изследванията на лекарката и го обяснихме
- кръвното му бе много високо - 170 горна граница и на горните изследвания също бе споменато високо кръвно.Въпросът ми е - могат ли да ни откажат заради тези данни в изследванията му?

3) Все още не сме стигали до даване на биометрични данни. Хващаме заварено положение, при което Канадския Визов Център затваря и приема само вече насрочени апликации. Никъде няма информация към коя институция ще бъде пренасочена процедурата, ако изобщо ще има такава инситуция в България и не се налага да ходим до Букурещ... Ако имате информация и за това, ще съм много благодарна. Логично ми звучи да вземат биометрията от паспортите ни, които са сравнително нови (от 2016), но все пак ни е начислена такса 170 $ ...

4) Колко време чакате след медицинските изследвания за поискване на паспорти?

Благодаря много предварително. Неизвестните при нас се увеличават и ще съм много благодарна на някой с опит.
NightMartini
Мнения: 368
Регистриран на: Сря Юли 06, 2011 7:46 am

Re: Медицински изследвания по Express Entry

Мнение от NightMartini »

Привет

Това са отговори на част от въпросите.

'"Applicants may be denied a Canada Immigration (Permanent Resident) Visa solely on medical grounds, if:

Their condition would endanger the health or safety of the Canadian population at large; or
Their admission might cause excessive demand on existing social or health services provided by the government.*
When determining whether any person is inadmissible on medical grounds, the medical officer is obliged to consider the nature, severity, and probable duration of any health impairment from which the person is suffering as well as other factors, such as:

Danger of contagion;
Unpredictable or unusual behaviour that may create a danger to public safety; and
The supply of social or health services that the person may require in Canada and whether the use of such services will deprive Canadian nationals of these services
.
When it comes to permanent residency and refusals based on health reasons, it is possible to consider seeking a legal remedy by demonstrating that the applicant will, in fact, not exceed the estimated average costs of medical treatment of Canadians or that there are important humanitarian considerations that should warrant an exception. This can be done by providing a detailed response to a fairness letter from the government prior to a refusal or by seeking a judicial review in Federal Court if the decision appears unreasonable."

Виж също този лист. За всяка колона има филтри. Не мога да кажа, че това е представителна извадка, защото последният път, когато проверявах не видях досиета на хора от източна Европа, но все пак да имаш идея. Имам само един въпрос към теб - колко дена сте вече в процедурата от първото подаване на документи до получаването на покана за медицински преглед. Мерси и успех.

https://myimmitracker.com/en/ca/tracker ... cy-tracker
DDHH
Мнения: 3
Регистриран на: Чет Ное 07, 2019 2:38 am

Re: Медицински изследвания по Express Entry

Мнение от DDHH »

Благодаря за цитираната информация :) И ние попаднахме на нея, и именно затова се притесняваме.

При нас ситуацията е следната:
- на 29.09.2019 събмитнахме апликацията по Express Entry
- на 02.10.2019 ни писаха,че са ни одобрили и се появи апликацията Perm. Residency. Тогава получихме писмо с покана онлайн, ако това визираш. След като попълнихме апликацията се появи чеклистът с документи за upload и срок за качването им до 02.12. След като останаха само Proof of Upfront Medical Exam, сами насрочихме (чрез МОМ) изследванията (на които бяхме на 05.11.). И в клиниката ни питаха за покана за изследвания, което много ме изненада, защото доколкото чета тя май се получава само ако имаш роднина там. Реално в момента чакаме да ни пратят от Вита нещо, за да го качим в системата и да видим какво ще стане след като всички изискуеми документи са налице.
NightMartini
Мнения: 368
Регистриран на: Сря Юли 06, 2011 7:46 am

Re: Медицински изследвания по Express Entry

Мнение от NightMartini »

Привет
Спомних си, че с едно момче от форума правихме медицински заедно, дори се разминахме във Вита. Спомних си, и че по-късно той сподели своят опит. Надявам се, да не се обиди, че го цитирам без да го предупредя. Правя го единствено с идеята, ако това може да ви помогне. Смятам, че при съмение от страна на лекарите, те ще направят повторно изследване, преди да дадат окончателен отговор.
"Аз имах проблеми с медицинските. Някой румънски лекар беше видял някакво петно на белите ми дробове, че после ми искаха проба от храчка (която аз не дадох, поради простата причина, че здрав човек няма как да даде храчка), но аз им дадох повторен рентген. При влизането ми в Канада имиграционния офицер ми каза, че съм под наблюдение и че трябва да се свържа с туберкулозна клиника. Няколко дни след влизането ми в Канада получих писмо, че съм влязъл в държавата с диагноза "Неактивна туберкулоза". Хората си държаха на пробата от храчка, в крайна сметка им дадох само плюнки. Направиха ми и нов рентген. Впоследствие се срещнах с канадски лекар, който отговаряше за моя случай, човека ми каза, че този който ми е поставил тази диагноза трябва да си унищожи докторската диплома. И с това случая се приключи."
Аватар
agent Ozo
Мнения: 9693
Регистриран на: Вто Дек 18, 2012 10:35 pm
Местоположение: Montréal

Re: Медицински изследвания по Express Entry

Мнение от agent Ozo »

DDHH написа:Все още не сме стигали до даване на биометрични данни. Хващаме заварено положение, при което Канадския Визов Център затваря и приема само вече насрочени апликации. Никъде няма информация към коя институция ще бъде пренасочена процедурата, ако изобщо ще има такава инситуция в България и не се налага да ходим до Букурещ... Ако имате информация и за това, ще съм много благодарна. Логично ми звучи да вземат биометрията от паспортите ни, които са сравнително нови (от 2016), но все пак ни е начислена такса 170 $ ...
Има информация къде може да се отиде за да ви се вземат биометричните данни. Ето тук - Where to give your fingerprints and photo (biometrics)

И Букурещ е само една от възможните опции. Може да се отиде и в Скопие или Белград, ако ви е по-близо. Само дето след 2 ноември 2019 г. трябва задължително да сте си взели час предварително.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
DDHH
Мнения: 3
Регистриран на: Чет Ное 07, 2019 2:38 am

Re: Медицински изследвания по Express Entry

Мнение от DDHH »

@NightMartini, благодаря!

@agent Ozo, ние сме от Варна, така че Букурещ е по-близо. Благодаря и на теб :)
Публикувай отговор