Дата и час: Вто Май 21, 2019 7:35 am

Часовете са според зоната UTC - 5 часа [ DST ]




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Авг 28, 2018 5:19 pm 
Offline

Регистриран на: Нед Авг 05, 2018 1:35 pm
Мнения: 9
Здравейте,
След одобрение за влизане в Канада по процедурата експрес ентри, колко дни е минималният престой на територията? Ако престоят е няколко дни и след това се излезе от страната - в какъв сток трябва да се влезе пак, за да не се изгубят правата? Давам пример: живея в UK и кандидатствам по express entry. Ако ме одобрят трябва да вляза в страната до една година от подаване на документите ако не греша. Има ли вариант да вляза в страната за седмица и да изляза след това и в какъв срок мога да отсъствам без да изгубя правото си на пребиваване там?
Благодаря
Благодаря


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Авг 29, 2018 12:38 am 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: Пет Юли 23, 2004 6:39 am
Мнения: 9757
Местоположение: Victoria, BC
ReeN написа:
Здравейте,
След одобрение за влизане в Канада по процедурата експрес ентри, колко дни е минималният престой на територията? Ако престоят е няколко дни и след това се излезе от страната - в какъв сток трябва да се влезе пак, за да не се изгубят правата? Давам пример: живея в UK и кандидатствам по express entry. Ако ме одобрят трябва да вляза в страната до една година от подаване на документите ако не греша. Има ли вариант да вляза в страната за седмица и да изляза след това и в какъв срок мога да отсъствам без да изгубя правото си на пребиваване там?
Благодаря
Благодаря


Оправи си малко терминологията за да се разбираме по-лесно. Процедурата няма значение. Получил си виза за permanent resident, след което ще получиш и карта. Искаш да разбереш условията за поддържане на статус на permanent resident. Обсъждано е във форума, ползвайте търсачката. А най-добре четете официалния сайт - cic.gc.ca.
Защо не ви казвам директно отговора ли. Защото не го помня и защото не съм сигурен колко ще ми повярвате. А има и форумци дето винаги са сигурни и винаги готови с отговорите. На тях ще им повярвате ли?

_________________
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Авг 29, 2018 3:13 am 
Offline

Регистриран на: Нед Авг 05, 2018 1:35 pm
Мнения: 9
Терминологията ми е нормална - няма да влизам в излишни спорове за това кой как пише. Все пак си ме разбрал. Ако ще помагаш - просто го направи, ако не - спести ми излишни коментари. И да! В момента търся точно компетентни форумци, които да ми помогнат, а не да ми търсят граматически грешки, грешки в словореда или терминологията. Благодаря все пак, че отдели време да помогнеш


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Авг 29, 2018 5:46 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Вто Дек 18, 2012 10:35 pm
Мнения: 7787
Местоположение: Montréal
Няма изискване за минимален задължителен престой след влизането ви в Канада. Може да се качите на самолета веднага след като минете административните процедури по оформянето на статута ви в Канада. Дори още преди да сте си получили PR картата.
В последния случай т.е. ако нямате PR карта в себе си, при връщане в Канада ще трябва да си извадите срещу $50 CAD Permanent resident travel document за да влезете в страната.

А за да си съхраните PR-статуса, просто трябва да можете да докажете, че сте живели постоянно в Канада в продължение на минимум 2 г. от 5 последователни.

_________________
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Авг 29, 2018 6:28 am 
Offline

Регистриран на: Нед Авг 05, 2018 1:35 pm
Мнения: 9
Благодаря Ви много за отговора, наистина ми помага!


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Авг 29, 2018 7:47 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm
Мнения: 8031
ReeN написа:
Ако ме одобрят трябва да вляза в страната до една година от подаване на документите ако не греша.


Одобрението означава да получите имиграционна виза - след това трябва да влезнете в Канада в рамките на срока на тази виза, който няма нищо общо със едната година от подаването на документите. Също така, имайте предвид че имиграционната виза не може да бъде удължена.
След като сте влезнали в Канада и сте получили статута си на постоянно пребиваващ в Канада, както вече е станало дума по-горе в темата - трябва да пребивавате в Канада 2 от всеки 5 години за да не си загубите статута.

_________________
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Авг 29, 2018 8:37 am 
Offline

Регистриран на: Нед Авг 05, 2018 1:35 pm
Мнения: 9
Благодаря и на Вас за отговора


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Авг 29, 2018 1:59 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Сря Мар 28, 2007 7:38 pm
Мнения: 10997
Местоположение: Vancouver, BC
ReeN написа:
Има ли вариант да вляза в страната за седмица и да изляза след това и в какъв срок мога да отсъствам без да изгубя правото си на пребиваване там?
Благодаря

Детайлите относно запазване на PR статус се сменят отвреме навреме, но отговорът е ДА при всички положения. Аз влезнах в Канада за няколко дена, за да си получа PR статута и после отсъствах около 2 години преди да се заселя окончателно.

_________________
The time you enjoy wasting is not wasted time.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Съб Сеп 15, 2018 4:38 am 
Offline

Регистриран на: Нед Авг 05, 2018 1:35 pm
Мнения: 9
Страхотно! Благодаря за отговора.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Ное 18, 2018 5:53 am 
Offline

Регистриран на: Пет Май 07, 2010 1:27 pm
Мнения: 41
за да си съхраните статута за ПР трябва в рамките на 2 год. от 5 да имате престой там.Можете да влизате и излизате когато искате.
Не обръщай внимание на Оптикс и Марто, това са две болни момчета,пълни със злоба и ненавист към себе си и околните.
Моля те,когато отидеш в Канада,не ставай като тях, те са тежък случай :).
Със здраве приятел и успех


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Яну 11, 2019 5:08 am 
Offline

Регистриран на: Нед Авг 05, 2018 1:35 pm
Мнения: 9
Благодаря за коментара, малко късно отговарям, извинявам се. Надявам се да заминем, но се пояеиха малко усложнения с IELTS, забих там и вече трети път не мога да се справя.
Благодаря.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC - 5 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Иди на:  
POWERED_BY
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов