Kan_Tangra написа:
Koko написа:
Аз пък си спомням много добре - когато пристигнах в Канада нямаше ПР карта, а самата имирационна виза, която беше хартиен чаршаф формат А3 ми я закачиха в паспорта с телбот.
Само дето като се замисля, тази информация вече е безнадеждно остаряла, за изминалите години много неща и в процедурите, и в документите се промениха, затова и си мисля че е по-добре човек да не дава акъл за неща за които вече не е в час.
Ок, тогава, ти, щом си в час, или ако не ти, който е в час, може ли да споделите, в Квебек, ако нямаш документ от консулството за шофьорски стаж, коя от следните категории книжки ти се дава?
Цитат:
Learner's Licence, Probationary Licence, Full Licence.
Второ, който е в час, може ли да сподели, за Квебек, какви са сроковете за изкарване на книжка. По точки.
От намерението/хрумването, през апойнтмънтите за теория, часове при инструктори, задължителни ли са, до апойнтмънт за практически изпит, от кой път се взима средно, и след изпита кога ти идва перманентната книжка, със снимката на нея.
Както Мили е писала, не ти трябва друг документ, освен българска книжка, валидна е 6 месеца.
За да се явиш за изпит ти трябва тукашен превод, от тукашен преводач. Или на английски.
Обаждаш се в СААк, взимаш час за теория, явяваш се, минаваш/късат те. Ако минеш си взимаш час за кормуване. Мъжът ми взе книжка миналата година и му дадоха час за кормуване след два дни, защото винаги има канселирани. Мъжът ми не взимаше никакви часове предварително, яви се и го взе. Каза, че му е било полезна темата тук "За какво да внимаваме на шофьорския изпит". Общо от обаждането до книжката - месец и половина.
Аз карах една година с апренти - временна книжка, трябва винаги с придружител и да има валидна книжка той. Днес се явих на кормуване и го взех. Обадих се в понеделник, взех час за четвъртък, карах в квартала около СААК-а, където ми беше изпита, мои приятели ми казаха от къде са ги прекарвали. Карах и два часа с инструктор - случайно намерен в кижижи, с обява за форфе (25$ на час). Та, като срок - с апренти от септември 2014 до сега, обаждане, насрочване на час и взимане на книжка - 3 дни.
Винаги, всяка седмица има канселирани часове, та ако не ви се чака се обаждате в понеделник и питате има ли канселирани часове. Те искат уточнение за кой СААК става дума, аз казах три - Ланжелие, Лонгьой и Дорвал. Предложиха ми за Лонгьой за следващия ден и за Лангелие за четвъртък.
Дано да е полезно за някой

Полет - 26.05.2014г.