Дата и час: Вто Яну 15, 2019 9:51 pm

Часовете са според зоната UTC - 5 часа [ DST ]




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 592 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 36, 37, 38, 39, 40  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Юни 24, 2018 3:07 am 
Offline

Регистриран на: Чет Авг 27, 2015 3:59 am
Мнения: 7
Здравей, Анета,

Благодаря за отговора. Относно магистъра нямам някаква специална информация. Просто знам, че в Европа не се гледа много добре на бг образованието и не знам в Канада дали ситуацията не е същатата. Но и аз не съм попадал на някого да му намалят степента.

Относно стажа бях попадал преди време на разяснителни клипчета на канадски иммиграционни агенти, където се твърдеше че стаж се признава единствено след датата на придобиване на диплома. И мен това ме притеснява. Иначе стажа си ми е напълно редовен, просто по-голямата част от него е по време на учението ми. Но дано си права и това да не е така.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Юли 04, 2018 12:06 pm 
Offline

Регистриран на: Пон Юни 11, 2018 9:01 am
Мнения: 8
Здравейте,

Бих искал да попитам дали някой от Вас е наемал канадски адвокати за Express Entry. Запознат съм с целия процес по програмата, стъпките, които трябва да се предприемат последователно и какви документи да се изкарат. Питам защото наемането на адвокат макар и да не гарантира нищо е с една идея по-сигурно от към самостоятелното събмитване на документи и прочие тъй като той винаги гледа документите преди събмитване и съветва особено ако кандидатсващия има някакви затруднения свързани с минали събития от живота си. Единствено знам за един адвокат - Дейвид Кохен и дори се свързах, тъй като имах въпроси свързани с NOC-то в работата си, но за неговото наемане се изисква наистина сериозна сума. Ако има някой, който вече е минал по този път ще се радвам да сподели опита си.

Благодаря Ви предварително.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Юли 05, 2018 2:15 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Сря Мар 28, 2007 7:38 pm
Мнения: 10324
Местоположение: Vancouver, BC
Pierre.kiprov написа:
Здравейте,

Бих искал да попитам дали някой от Вас е наемал канадски адвокати за Express Entry. Запознат съм с целия процес по програмата, стъпките, които трябва да се предприемат последователно и какви документи да се изкарат. Питам защото наемането на адвокат макар и да не гарантира нищо е с една идея по-сигурно от към самостоятелното събмитване на документи и прочие тъй като той винаги гледа документите преди събмитване и съветва особено ако кандидатсващия има някакви затруднения свързани с минали събития от живота си. Единствено знам за един адвокат - Дейвид Кохен и дори се свързах, тъй като имах въпроси свързани с NOC-то в работата си, но за неговото наемане се изисква наистина сериозна сума. Ако има някой, който вече е минал по този път ще се радвам да сподели опита си.

Благодаря Ви предварително.

За всякакви имиграционни консултанти/адвокати се изисква "сериозна сума" и лично аз не виждам особен смисъл. Навремето трябваше да спонсорирам детето си за канадски статут (роден е в САЩ) и се обърнах към една такава - поиска ми 5 хиляди. Казах, че ще си помисля, попълних си сам документите и спестих 5к.

_________________
The time you enjoy wasting is not wasted time.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Юли 23, 2018 2:43 pm 
Offline

Регистриран на: Нед Окт 08, 2017 12:48 pm
Мнения: 9
Мога ли да дам професия, която съм упражнявал 4 години през последните 10 години, но вече не работя по нея и не е по бакалавърската ми степен. Ще ми дадат ли точки за диплома в този случай?

Предварително благодаря


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Юли 26, 2018 9:02 am 
Offline

Регистриран на: Чет Юли 26, 2018 7:14 am
Мнения: 3
Здравейте. :wave:

Имам 3 години стаж като съдружник в ООД (самоосигуряващо се лице) с дейност фотография. Има ли вратичка, с която мога да се пробвам през ЕЕ или шансът ми е единствено неясната Self Employed програма?

В последните 10 години имам и 3 години стаж на трудов договор, но 2 пълни и малко от тях съм била в майчински и съответно нямам 1 реално отработена година. Стажът не ми се признава по смисъла на правилата на ЕЕ, нали?


Последна промяна Kat_St на Чет Юли 26, 2018 9:44 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Юли 26, 2018 9:26 am 
Offline

Регистриран на: Чет Юли 26, 2018 7:14 am
Мнения: 3
Mariyan написа:
Мога ли да дам професия, която съм упражнявал 4 години през последните 10 години, но вече не работя по нея и не е по бакалавърската ми степен. Ще ми дадат ли точки за диплома в този случай?

Предварително благодаря


Няма изискване стажът да отговаря на образованието, което имаш.
Изискването е стажът да e по професия, съгласно техния NOC - Skill Type 0, Skill Level A, B Ето тук можеш да провериш за кода на твоята професия https://www.canada.ca/en/immigration-re ... -code.html
Точки вземаш за диплома след като мине Educational Credential Assessment (ECA). Това се изисква ако дипломата е придобита от университет извън Канада.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Юли 27, 2018 12:32 am 
Offline

Регистриран на: Нед Окт 08, 2017 12:48 pm
Мнения: 9
Kat_St написа:
Mariyan написа:
Мога ли да дам професия, която съм упражнявал 4 години през последните 10 години, но вече не работя по нея и не е по бакалавърската ми степен. Ще ми дадат ли точки за диплома в този случай?

Предварително благодаря


Няма изискване стажът да отговаря на образованието, което имаш.
Изискването е стажът да e по професия, съгласно техния NOC - Skill Type 0, Skill Level A, B Ето тук можеш да провериш за кода на твоята професия https://www.canada.ca/en/immigration-re ... -code.html
Точки вземаш за диплома след като мине Educational Credential Assessment (ECA). Това се изисква ако дипломата е придобита от университет извън Канада.


Благодаря ти за отговора :) Само ще помоля за пояснение към "Мога ли да кандидатствам с професия, която съм упражнявал в продължение 4 години през последните 10 години, но вече не работя по нея?"


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Юли 27, 2018 12:51 am 
Offline

Регистриран на: Чет Юли 26, 2018 7:14 am
Мнения: 3
Mariyan написа:
Kat_St написа:
Mariyan написа:
Мога ли да дам професия, която съм упражнявал 4 години през последните 10 години, но вече не работя по нея и не е по бакалавърската ми степен. Ще ми дадат ли точки за диплома в този случай?

Предварително благодаря


Няма изискване стажът да отговаря на образованието, което имаш.
Изискването е стажът да e по професия, съгласно техния NOC - Skill Type 0, Skill Level A, B Ето тук можеш да провериш за кода на твоята професия https://www.canada.ca/en/immigration-re ... -code.html
Точки вземаш за диплома след като мине Educational Credential Assessment (ECA). Това се изисква ако дипломата е придобита от университет извън Канада.


Благодаря ти за отговора :) Само ще помоля за пояснение към "Мога ли да кандидатствам с професия, която съм упражнявал в продължение 4 години през последните 10 години, но вече не работя по нея?"


Можеш, да. Няма значение, че вече не работиш по нея. Успех! :) Как са точките? Събираш ли 400+?


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Юли 30, 2018 8:35 am 
Offline

Регистриран на: Пон Мар 06, 2017 6:07 am
Мнения: 5
georgi9110 написа:
Здравей, Анета,

Благодаря за отговора. Относно магистъра нямам някаква специална информация. Просто знам, че в Европа не се гледа много добре на бг образованието и не знам в Канада дали ситуацията не е същатата. Но и аз не съм попадал на някого да му намалят степента.

Относно стажа бях попадал преди време на разяснителни клипчета на канадски иммиграционни агенти, където се твърдеше че стаж се признава единствено след датата на придобиване на диплома. И мен това ме притеснява. Иначе стажа си ми е напълно редовен, просто по-голямата част от него е по време на учението ми. Но дано си права и това да не е така.


Здравейте, това което току що прочетох в кандския форум : https://www.canadavisa.com/canada-immigration-discussion-board/threads/express-entry-step-by-step-instructions.273928/
"e) contact previous and current employers about them providing job letters. You must have at least 12 months of full-time, or an equal amount in part-time, skilled work experience. Full-time work means at least 30 hours of paid work per week. Work experience while you were a full-time student does not count. "


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Юли 30, 2018 1:33 pm 
Offline

Регистриран на: Нед Окт 08, 2017 12:48 pm
Мнения: 9
Kat_St написа:
Mariyan написа:
Kat_St написа:
Mariyan написа:
Мога ли да дам професия, която съм упражнявал 4 години през последните 10 години, но вече не работя по нея и не е по бакалавърската ми степен. Ще ми дадат ли точки за диплома в този случай?

Предварително благодаря


Няма изискване стажът да отговаря на образованието, което имаш.
Изискването е стажът да e по професия, съгласно техния NOC - Skill Type 0, Skill Level A, B Ето тук можеш да провериш за кода на твоята професия https://www.canada.ca/en/immigration-re ... -code.html
Точки вземаш за диплома след като мине Educational Credential Assessment (ECA). Това се изисква ако дипломата е придобита от университет извън Канада.


Благодаря ти за отговора :) Само ще помоля за пояснение към "Мога ли да кандидатствам с професия, която съм упражнявал в продължение 4 години през последните 10 години, но вече не работя по нея?"


Можеш, да. Няма значение, че вече не работиш по нея. Успех! :) Как са точките? Събираш ли 400+?



Все още не съм се явил на IELTS :)


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Авг 01, 2018 2:45 am 
Offline

Регистриран на: Чет Авг 27, 2015 3:59 am
Мнения: 7
smileyy написа:
georgi9110 написа:
Здравей, Анета,

Благодаря за отговора. Относно магистъра нямам някаква специална информация. Просто знам, че в Европа не се гледа много добре на бг образованието и не знам в Канада дали ситуацията не е същатата. Но и аз не съм попадал на някого да му намалят степента.

Относно стажа бях попадал преди време на разяснителни клипчета на канадски иммиграционни агенти, където се твърдеше че стаж се признава единствено след датата на придобиване на диплома. И мен това ме притеснява. Иначе стажа си ми е напълно редовен, просто по-голямата част от него е по време на учението ми. Но дано си права и това да не е така.


Здравейте, това което току що прочетох в кандския форум : https://www.canadavisa.com/canada-immigration-discussion-board/threads/express-entry-step-by-step-instructions.273928/
"e) contact previous and current employers about them providing job letters. You must have at least 12 months of full-time, or an equal amount in part-time, skilled work experience. Full-time work means at least 30 hours of paid work per week. Work experience while you were a full-time student does not count. "


Благодаря, smileyy. Това не е добре за мен. Аз лично не съм попадал на официална информация относно това и все се надявам, че не е така..


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Авг 01, 2018 6:38 am 
Offline

Регистриран на: Пон Мар 06, 2017 6:07 am
Мнения: 5
georgi9110 написа:

Благодаря, smileyy. Това не е добре за мен. Аз лично не съм попадал на официална информация относно това и все се надявам, че не е така..


Все пак това е форум, но е хубаво да се провери със сигурност. Може би е ще е добре да пишеш на съпорт някъде за потвърждение.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Авг 02, 2018 2:55 am 
Offline

Регистриран на: Пон Мар 06, 2017 6:07 am
Мнения: 5
След като изчетох голяма част от темите и се опитах да разровя за повече информация, все още не нямам задоволителни отговори на следните въпроси:
1. Ако не съм се дипломирала за магистър, но семестриално съм завършила, ок ли е да се пише магистър и да се преведе, легализира академична справка предоставена от университета, дали има шанс да се признае за магистър или трябва дата от диплома?
2. Ако подадем документи след като сме минали 30 год., с колко падат точките на година след 30-тата?
3. Какви са разходите преди получаване на ИТА, а след?
- "Преди" - има WES (300 CAD?) и превод и легализация на документи, с което не съм наясно като цени.
- "След" – 550 CAD на човек такса за участие и визи за 490 CAD на човек (като разбира се не броя тези, които се изискват за заминаването).
4. Нужно ли е да се сключи брак? При положение, че няма обща адресна регистрация, дали снимки, кореспонденция, самолетни билети и т.н. са достатъчно доказателство или по-сигурно е сключване на брак?
5. WES има ли срок на валидност, а какъв е на IELTS? Трябва ли да се направи сметка при евентуално получаване на ITA колко време след това ще е валиден IELTS?
6. Ако нямаме достатъчно брой точки при теглене, продължаваме ли да участваме за следващо или трябва нов профил да се направи? Има ли повече от 1 тегления през годината?
7. При какви условия човек може да получи Letter of interest? Само с факта, че е създаден ЕЕ акаунт и според съответните критерии по него, както и попълването на Job bank + избиране на предпочитана дестинация?
Някой беше споменал преди време, че с получаването на Letter of interest автоматично се добавят 600 точки и тогава става трудно с Ekspress Entry поради високия брой точки или не съм разбрала правилно?
8. Ако приятлят ми е основния кандидат, трябва ли и за мен да има ЕЕ акаунт или се правят отделни само за WES?
9. Какъв е срокът на медицинските?

Бих била благодарна на отзовалите се! Все още сме в процес на проучване. Моят приятел е индустриален инжинер, а аз се занимавам с финанси на мениджмънт ниво. Английският и на двама ни е на доста добро ниво, но ще се опитам да намеря повече тестове по ИЕЛТС критерии преди да се явим.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Съб Авг 04, 2018 1:49 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm
Мнения: 8028
С уговорката че не съм в час за всички детайли на Express entry - ето коментар по вашите въпроси.

smileyy написа:
След като изчетох голяма част от темите и се опитах да разровя за повече информация, все още не нямам задоволителни отговори на следните въпроси:
1. Ако не съм се дипломирала за магистър, но семестриално съм завършила, ок ли е да се пише магистър и да се преведе, легализира академична справка предоставена от университета, дали има шанс да се признае за магистър или трябва дата от диплома?
WES правят оценка на база диплома, едва ли акадамечната справка ще е достатъчна. От друга страна, предвид че не вие сте водещият кандидат, може би това не е толкова важно.

2. Ако подадем документи след като сме минали 30 год., с колко падат точките на година след 30-тата?
Точките за възраст са 12 за човек между 18 и 35 години. Точките почват да падат с по една на година след 35.

3. Какви са разходите преди получаване на ИТА, а след?
- "Преди" - има WES (300 CAD?) и превод и легализация на документи, с което не съм наясно като цени.
- "След" – 550 CAD на човек такса за участие и визи за 490 CAD на човек (като разбира се не броя тези, които се изискват за заминаването).
Не съм сигурен че разбирам кое е точно преди и след, но мисля че най-малкото трябва да добавите време и пари за подготовка и за явяване за ИЕЛЦ. Отчитате че изпита не е лесен, а и е нужно водещият кандидат да има високи оценки на него.

4. Нужно ли е да се сключи брак? При положение, че няма обща адресна регистрация, дали снимки, кореспонденция, самолетни билети и т.н. са достатъчно доказателство или по-сигурно е сключване на брак?
На теория - не. На практика обаче ще сте в доста по-добра позиция ако имате сключен брак, отколкото ако трябва да доказвате отношение по други документи.

5. WES има ли срок на валидност, а какъв е на IELTS? Трябва ли да се направи сметка при евентуално получаване на ITA колко време след това ще е валиден IELTS?
Оценката от WES няма срок за валидност, а ИЕЛЦ важи две години.

6. Ако нямаме достатъчно брой точки при теглене, продължаваме ли да участваме за следващо или трябва нов профил да се направи? Има ли повече от 1 тегления през годината?
На този въпрос е най-добре да потърсите отговор в официалният уеб-сайт

7. При какви условия човек може да получи Letter of interest? Само с факта, че е създаден ЕЕ акаунт и според съответните критерии по него, както и попълването на Job bank + избиране на предпочитана дестинация?
Струва ми се че самото създаване на ЕЕ акаунт с нищо не гарантира получаването на Letter of interest

Някой беше споменал преди време, че с получаването на Letter of interest автоматично се добавят 600 точки и тогава става трудно с Ekspress Entry поради високия брой точки или не съм разбрала правилно?
В това не виждам никаква логика - би трябвало ако получавате тези допълнителни точки, това да означава че сте минали успешно процедурата.

8. Ако приятлят ми е основния кандидат, трябва ли и за мен да има ЕЕ акаунт или се правят отделни само за WES?
Би трябвало един акаунт с общата ви кандидатура да е достатъчен.

9. Какъв е срокът на медицинските?
Една година.

Бих била благодарна на отзовалите се! Все още сме в процес на проучване. Моят приятел е индустриален инжинер, а аз се занимавам с финанси на мениджмънт ниво. Английският и на двама ни е на доста добро ниво, но ще се опитам да намеря повече тестове по ИЕЛТС критерии преди да се явим.


Като цяло, бих ви посъветвал да проучите доста по-внимателно и детайлно изискванията описани в официалният уеб сайт. За съжаление и по чисто субективни наблюдения ми се струва че в момента е доста трудно да се прескочи летвата.

_________________
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Авг 06, 2018 2:36 am 
Offline

Регистриран на: Пон Мар 06, 2017 6:07 am
Мнения: 5
Koko написа:
Като цяло, бих ви посъветвал да проучите доста по-внимателно и детайлно изискванията описани в официалният уеб сайт. За съжаление и по чисто субективни наблюдения ми се струва че в момента е доста трудно да се прескочи летвата.


Благодаря за отговорите.
Относно "преди" и "след", с въпросът си попитах за евентуалните такси преди и след получаване на ИТА.
Бихме искали да пресметнем всички "груби" разходи преди да започнем с по-сериозната подготовка за кандидатстване.

В какъв смисъл е трудно да се прескочи летвата? Като брой точки или имате нещо друго предвид? Видях някъде, че за последното теглене минимумът е бил 441 точки, ако не се бъркам нещо. Смятах (хипотетично разбира се) какви биха били нашите при много добри резултати, но не перфектни на ИЕЛТС и излизаха около 453.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 592 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 36, 37, 38, 39, 40  Следваща

Часовете са според зоната UTC - 5 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Иди на:  
POWERED_BY
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов