Дата и час: Вто Фев 20, 2018 7:31 am

Часовете са според зоната UTC - 5 часа [ DST ]




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 568 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 34, 35, 36, 37, 38  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Май 21, 2017 2:37 am 
Offline

Регистриран на: Чет Ное 12, 2015 5:54 am
Мнения: 65
Местоположение: Бургас, България
Това, което си цитирал е paper-based процедурата. Тя е много по - бавна от Express Entry. Точно в същия сайт можеш да видиш, че:
The International Skilled Worker - Saskatchewan Express Entry sub-category is open to new applications at this time.

_________________
"You may not earn a lot of money, but you may be worth a lot as a person!"


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Май 23, 2017 7:35 am 
Offline

Регистриран на: Пет Май 07, 2010 1:27 pm
Мнения: 25
супер си, знам ,че не ядеш мерси,но все пак ти благодаря.
няколко въпроса,ще се пробвам като инженер механик за саакашван ли там както беше провинцията, прочетох ,че в писмото от работодателя трябва добре да се опише какво върша, препоръки някакви да споделиш ако знаеш нещо допълнително ?

Искат Please click on the link below to print the Ethical Conduct Disclosure and Declaration Form. You must sign, scan and attach a signed copy before you submit this application to the SINP.

http://publications.gov.sk.ca/documents ... n-form.pdf

обаче немога да го отворя, имаш ли идея защо ? пробвах от различни компютри но ударих на камък.

Поздрави


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Май 23, 2017 7:35 am 
Offline

Регистриран на: Пет Май 07, 2010 1:27 pm
Мнения: 25
супер си, знам ,че не ядеш мерси,но все пак ти благодаря.
няколко въпроса,ще се пробвам като инженер механик за саакашван ли там както беше провинцията, прочетох ,че в писмото от работодателя трябва добре да се опише какво върша, препоръки някакви да споделиш ако знаеш нещо допълнително ?

Искат Please click on the link below to print the Ethical Conduct Disclosure and Declaration Form. You must sign, scan and attach a signed copy before you submit this application to the SINP.

http://publications.gov.sk.ca/documents ... n-form.pdf

обаче немога да го отворя, имаш ли идея защо ? пробвах от различни компютри но ударих на камък.

Поздрави


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Май 24, 2017 1:14 am 
Offline

Регистриран на: Чет Ное 12, 2015 5:54 am
Мнения: 65
Местоположение: Бургас, България
penevg написа:
супер си, знам ,че не ядеш мерси,но все пак ти благодаря.
няколко въпроса,ще се пробвам като инженер механик за саакашван ли там както беше провинцията, прочетох ,че в писмото от работодателя трябва добре да се опише какво върша, препоръки някакви да споделиш ако знаеш нещо допълнително ?

Искат Please click on the link below to print the Ethical Conduct Disclosure and Declaration Form. You must sign, scan and attach a signed copy before you submit this application to the SINP.

http://publications.gov.sk.ca/documents ... n-form.pdf

обаче немога да го отворя, имаш ли идея защо ? пробвах от различни компютри но ударих на камък.

Поздрави


:D :D :D
Препоръки за инженер механик нямам, само ти дадох опция за размисъл :rofl: Важното е какво е склонен да ти разпише работодателя и след това дали имиграционните ще ти признаят experience-а за NOC-а, по който кандидатстваш.
Препоръчвам ти обаче да четеш по - подробно сайта на Саскатчуан. Има много неща, които следва да попълниш в application-а, а не само този документ. Всичко го има на този линк:
https://www.saskatchewan.ca/residents/m ... ress-entry
Формите са два вида - провинциални и федерални. Федералните са препратки към сайта на CIC и всички работят, изпробвах ги. Провинциалните обаче наистина не работят, като проблема не е само в Ethical Conduct Disclosure, но и в другите форми - Translator Affidavit и пр. Може би е добре да им пишеш или звъннеш за този проблем. Само да ти кажа, че пропуснеш ли да прикачиш дори един документ, Sask officers директно връщат application-а без да искат ADR. Затова внимавай, имайки предвид, че вече има и такса от 300$. Успех!

_________________
"You may not earn a lot of money, but you may be worth a lot as a person!"


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Май 25, 2017 5:15 am 
Offline

Регистриран на: Пет Май 07, 2010 1:27 pm
Мнения: 25
As of April 1, 2017, applicants to the Saskatchewan Express Entry sub-category are required to submit a non-refundable $300 application fee online by Visa or Mastercard when they apply.

The International Skilled Worker - Saskatchewan Express Entry sub-category is closed to applications at this time.


тея ебават ли се,или затвориха приема?


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Май 30, 2017 5:27 am 
Offline

Регистриран на: Съб Май 30, 2015 7:37 am
Мнения: 55
Местоположение: Varna
Здравейте колеги,
сред успелите да подадат документи за Квебек сме /4 членно семейство/ през Юни 2016. Уж подали по новата процедура демек всичко става по електронен път , за да е усленено ала вече една година откакто осребриха паричките по досието ни, отвориха го и дотам. Положението и с останалите е същото. безумно бавна процедура, която ни кара вече две години да живеем на стендбай......
Поради тотална липса на всякакво инфо към момента кога и за колко време биха ни разгледали, решихме да се пуснем и по Експрес Ентри процедурата. В тази връзка се явих на ТЕФ на всичките 5 компонента /за квебек бях с ТЦФ с нива С1/. На 3 от тях оценката ми излезе веднага и трите с ниво С1, като изчаквам до към средата на юни , за да излязат и оценките от останалите 2 изпитни модула. Очаквам и там подобно ниво. освен това съм и с Френска икономическа диплома получена от университета в Ница. Съпругата ми е с Испанска филология от СУ. Та ето и въпросите ми:
1. ясно ми е че ВЕС Евалюейшън на дипломата на жена ми е необходим, но след като моята е френска - какъв евалюейшън трябва да направя и въобще нужен ли е такъв?
2. можете ли да ни помогнете с избора на най-точния СНП-код за професиите - Моята специалност се води "Економи е жестион де л'етреприз"
3. Тъй като аз съм водещият кандидат, необходимо ли е да Вес-вам въобще дипломата на жена ми?
4. всякакви съвети и препоръки са добре дошли с оглед ситуацията ни преди да сме подали по ЕЕ /аз съм на 41г, а съпругата ми на 38г/

Предварително благодаря на всички отзовали се!

_________________
13/06/16 DCSQ
14/06/16 Ouverture du dossier
06/04/17 Mise a jour
26/05/17 TEF = C1,C1,C1,C2

01/08/17 Liste des documents recue
11/09/17 Documents envoyes
14/09/17 Reception de documents - Mr.Mathieu
20/09/17 AR Documents demandes


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Юни 01, 2017 4:53 am 
Offline

Регистриран на: Сря Авг 21, 2013 5:56 am
Мнения: 165
Не мога да отговоря на всички въпроси, защото мина време откакто аз кандидатствах и нещата се променят, но вие мислите да движите едновременно и двете процедури ли? Преди не беше възможно, не вярвам сега нещата да са се променили.
Дипломата на жена ви, не е необходимо да приравнявате ако точките, които събирате са ви достатъчни - под достатъчни имам предвид повече, отколкото е минимума на последните тегления.
За кода на професиите ви съветвам да прегледате темата назад - ще намерите имейл, на който можете да изпратите длъжностната си характеристика и те ще ви върнат в кой НОК попадат професиите ви.

Всъщност, всичко това са детайли, помислете си добре къде в Канада възнамерявате да се установите. Щом сте 4-членно семейство, значи сте с деца. Къде възнамерявате да се установите? Кандидатствайки по федералната, после няма да е лесно да живеете в Квебек. Никой няма да ви спре, но няма да имате техния сертификат, а от това което съм чела, играе роля при записване за детска градина/ училище / университет.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Юни 01, 2017 10:57 am 
Offline

Регистриран на: Пет Юли 25, 2014 1:39 pm
Мнения: 15
Здравейте,

В момента чакам легализиране и превод на дипломите си, за да мога да ги изпратя до УЕС. Въпросът ми е дали при регистрация в Експрес Ентри трябва да имам и асесната дипломата на съпруга си, за да получа точки за неговото образование. Мислех си да го направя на по-късен етап, ако получим ИТА, а първоначално само да отбележа, че има магистър.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Юни 01, 2017 11:19 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Вто Яну 20, 2015 2:46 am
Мнения: 130
Местоположение: Mississauga, ON
wilma, трябва да, защото веднага след въпроса за образованието му те питат дали е awarded canadian diploma. Ти съответно отговаряш "не" и ти изскача въпроса дали има education creditential assessment. Ако избереш не, няма да ти даде никакви точки. Ако избереш да веднага ти иска да въведеш коя е организацията, която го е направила (wes в случая), дата и номер на сертификата.

_________________
"Life, as I see it, is not a location, but a journey. Life flows." Henry Ford


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Юни 01, 2017 1:05 pm 
Offline

Регистриран на: Пет Юли 25, 2014 1:39 pm
Мнения: 15
Благодаря ти много, Анна. Ще ги изпратя и тях.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Съб Юни 03, 2017 12:51 pm 
Offline

Регистриран на: Чет Ное 12, 2015 5:54 am
Мнения: 65
Местоположение: Бургас, България
stens написа:
Здравейте колеги,
сред успелите да подадат документи за Квебек сме /4 членно семейство/ през Юни 2016. Уж подали по новата процедура демек всичко става по електронен път , за да е усленено ала вече една година откакто осребриха паричките по досието ни, отвориха го и дотам. Положението и с останалите е същото. безумно бавна процедура, която ни кара вече две години да живеем на стендбай......
Поради тотална липса на всякакво инфо към момента кога и за колко време биха ни разгледали, решихме да се пуснем и по Експрес Ентри процедурата. В тази връзка се явих на ТЕФ на всичките 5 компонента /за квебек бях с ТЦФ с нива С1/. На 3 от тях оценката ми излезе веднага и трите с ниво С1, като изчаквам до към средата на юни , за да излязат и оценките от останалите 2 изпитни модула. Очаквам и там подобно ниво. освен това съм и с Френска икономическа диплома получена от университета в Ница. Съпругата ми е с Испанска филология от СУ. Та ето и въпросите ми:
1. ясно ми е че ВЕС Евалюейшън на дипломата на жена ми е необходим, но след като моята е френска - какъв евалюейшън трябва да направя и въобще нужен ли е такъв?
2. можете ли да ни помогнете с избора на най-точния СНП-код за професиите - Моята специалност се води "Економи е жестион де л'етреприз"
3. Тъй като аз съм водещият кандидат, необходимо ли е да Вес-вам въобще дипломата на жена ми?
4. всякакви съвети и препоръки са добре дошли с оглед ситуацията ни преди да сме подали по ЕЕ /аз съм на 41г, а съпругата ми на 38г/

Предварително благодаря на всички отзовали се!


Здравей stens,
Ето и моето виждане по твоите въпроси:
1. WES ти е задължителен, след като дипломата ти не е издадена от канадско или американско учебно заведение. Това дали ще приравниш дипломата на жена ти е твое решение и както ти е казала spaneva, зависи дали ще ти трябват 10-те точки от висшето образование на жена ти.
2. Отговора на spaneva е абсолютно коректен. Никой от нас не може да ти каже по - добре от самите имиграционни кой точно ти е occupation-а.
4. Малко сметки - провери си точно точките за езика, защото те са едни от основните. Имайки предвид, че си на 41г., задължително ще ти трябва ниво CLB9, т.е. следните минимални нива на TEF:
- Reading - 248
- Writing - 371
- Listening - 298
- Speaking - 371
Ето ти малко примерни сметки, ако резултатите ти са над тези:
- възраст - 35 точки
- образование - 126т.
- TEF=CLB9 - 116т.
- образование на съпругата ти - 10т.
- Skill transferability factors with CLB 9 - 50т.
- Професионален опит с CLB 9 - 50т.
Т.е. общо 387 точки, което е недостатъчно, имайки предвид, че най - ниското теглене в историята бе последното и бе с 413 точки. Разгледай в детайли сайта на CIC, касаещ точковата система и потърси варианти. Това, което ти е написала spaneva също не е за подценяване. Погледни и сайта на двуезичната провинция New Brunswick. Там доскоро кандидати с първи език френски бяха приемани с приоритет.
Успех!

_________________
"You may not earn a lot of money, but you may be worth a lot as a person!"


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Юни 05, 2017 7:52 am 
Offline

Регистриран на: Съб Май 30, 2015 7:37 am
Мнения: 55
Местоположение: Varna
Благодаря на всички за изчерпателните отговори. Сигурното е , че ще поизчакаме още седмица -две докато излязат точните "точкови" оценки от ТЕФ-а, за да преизчислим резултата си и да решим накъде ще надуем платната...незнайно защо се получава безумно закъснение с квебекската процедура - дори дотам, че след 5 месеца ще изтече и другия сертификат по френски ТСФ....ако успеем да съберем поне 400 точки вероятно ще успеем по ЕЕ системата още преди да са започнали да ни разглеждат за Квебек. При всички положения където стане по-рано ще бъде нашата съдба.....

_________________
13/06/16 DCSQ
14/06/16 Ouverture du dossier
06/04/17 Mise a jour
26/05/17 TEF = C1,C1,C1,C2

01/08/17 Liste des documents recue
11/09/17 Documents envoyes
14/09/17 Reception de documents - Mr.Mathieu
20/09/17 AR Documents demandes


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Юли 12, 2017 6:10 am 
Offline

Регистриран на: Чет Авг 27, 2015 3:59 am
Мнения: 4
Здравейте, относно стажа вярно ли е, че се признават само тези години, които си работил след дипломирането си? Благодаря


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Юли 17, 2017 9:17 am 
Offline

Регистриран на: Сря Авг 21, 2013 5:56 am
Мнения: 165
georgi9110 написа:
Здравейте, относно стажа вярно ли е, че се признават само тези години, които си работил след дипломирането си? Благодаря


Стажът по никакъв начин не е обвързан с дипломирането ви. Признават се тези години, които можете да докажете със съответните документи.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 01, 2017 1:43 pm 
Offline

Регистриран на: Пет Юни 30, 2017 6:10 pm
Мнения: 9
Здравейте, някой получавал ли е ITA скоро и съответно подавал документи след това? Питането ми е конкретно за Proof of funds - "... lists all current bank and investment accounts as well as outstanding debts, such as credit card debts and loans". Как се процедира в случай, че в една банка са спестяванията, а в друга банка се получава заплатата и там има кредитна карта + кредит? А налична сметка с минимален баланс, колкото да съществува, обявява ли се?


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 568 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 34, 35, 36, 37, 38  Следваща

Часовете са според зоната UTC - 5 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Иди на:  
POWERED_BY
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов